Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Samuel Beckett ne propune așteptarea lui Godot. Este o așteptare generoasă, pentru că Godot reprezintă iluzie, speranță, schimbare, o posibilitate mereu deschisă de „a mi se întâmpla și mie ceva bun” , atâta vreme cât Godot nu apare.

În contrast, EVZ în coproducție cu ICR și Universal Studios Cotroceni, ne propune așteptarea, în fiecare luni, a lui Mircea Mihăieș. Așteptare chinuitoare, pentru că Mihăieș reprezintă kitsch, mânie și ură, pentru că nu te poți aștepta niciodată la ceva bun de la el și pentru că, inevitabil, apare.

Eu aștept editorialul de luni al lui Mihăieș ca pe inundația hebdomadară a vecinului de deasupra. Ca pe o jalnică fatalitate de la care nu poți întoarce privirea dacă nu vrei ca igrasia și mucegaiul să te năpădească.

Mă mai consolez cu citate din clasici, dar asta ține până mâine când, Mihăieș „“ bomba cu biogas (așa am apucat să-l alint), va lovi din nou.  Și când, în deplină autoapărare, voi reacționa, într-un mod pe care îl veți  putea citi integral doar pe acest blog.  Sper să fie cu umor, să râdem, tocmai pentru a sfida mânia și ura.

Iată, apropo,  citatul cu care m-am consolat în acest weekend:

„žOmul modern, universal, este omul grăbit, el nu are timp, e prizonierul necesității, nu înțelege că un lucru poate să nu fie folositor; nu înțelege nici că, în fond, tocmai utilul poate fi o greutate inutilă, împovărătoare. Dacă nu înțelegem utilitatea inutilului, inutilitatea utilului, nu înțelegem arta; iar o țară unde arta nu e înțeleasă este o țară de sclavi sau de roboți, o țară de oameni nefericiți, de oameni care nu râd și nici nu surâd, o țară lipsită de spirit; ACOLO UNDE NU EXISTA UMOR, NU EXISTA RÂSUL, EXISTÄ‚ MÂNIA ȘI URA”. (Eugen Ionescu, „žNote și contranote”)

Contele de Saint GermainEditorialebomba cu biogaz,EVZ,Godot,Mircea Mihaies,Samuel BeckettSamuel Beckett ne propune așteptarea lui Godot. Este o așteptare generoasă, pentru că Godot reprezintă iluzie, speranță, schimbare, o posibilitate mereu deschisă de 'a mi se întâmpla și mie ceva bun' , atâta vreme cât Godot nu apare. În contrast, EVZ în coproducție cu ICR și Universal Studios Cotroceni, ne...Blog politic si polemic