Hop şi incontinentul Chirilă
Omul, pur şi simplu, nu se poate ţine! Deşi simte că va urma să spună o prostie cât el de mare, îi dă totuşi drumul, la fie ce-o fi. De când cu ieşirile în bălării de la Vocea României lumea îi cam ştie “dilimachelile” şi asta îl mai linişteşte. Mai grav diagnostic ce ar putea primi?
Scrie Tudor Chirilă cu năduf galben pe şpilhozen: “SRI a câştigat alegerile în Sectorul 1”. Şi încheie, trăgându-se de breteluţe: “Ce contează câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine?”.
Mie-mi miroase a etnobotanice.
Adică SRI e rău, groaznic de rău, pentru că… Tuţă, dar a fost bun, chiar… senzaţional de bun, pentru că… USR.
Eu nu ştiu dacă genul acesta de evadare prin intermediul fumurilor dă amnezii dar, sigur, naşte ficţiuni gen “Alice în ţara minunilor”. Cant-actorul nostru frenetic întruchipează pentru acest solo – gargară Omida albastră arogantă ce fuma dintr-o narghilea şi îşi invită publicul să bănuiască şi oarece ciuperci viu colorate în meniul său inspirator.
E greu cu narghilomanii ăştia duşi din realitate.
O ţară întreagă ştie că USR e născut din părinte 1 SRI şi părinte 2 SRI. Tudorel Tefelist Chirilă a ştiut şi el şi a tăcut. Pentru că i-a plăcut.
Acum nu-i mai place! Acum vede stele verzi şi mii de voturi furate. Săraca Clotilde, cum a scăpat ea Bucureştiul de mafia Romprest (chiar aşa?) şi a avut grijă de spitale şi şcoli… Şi iată recunoştinţa urbii!
I-aş recomanda obiectivului Chirilă ca, între două suspine adânci de inimă albastră după Clotilde şi Florian, să ia câteva guri de aer proaspăt plimbându-se prin parcurile capitalei. Şi să compare, când i se vor fi ridicat ceaţă de pe ochi si fumurile din creier, parcurile din Sectorul 1 cu acelea din Sectorul 6. Exercitiu de sinceritate!
https://www.conteledesaintgermain.ro/hop-si-incontinentul-chirila/17-06-2024https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/06/Chirila.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/06/Chirila-150x150.jpgEditorialealegeri sector 1,Clotilde Armand,SRI,Tudor Chirila,USR,Vocea RomanieiOmul, pur şi simplu, nu se poate ţine! Deşi simte că va urma să spună o prostie cât el de mare, îi dă totuşi drumul, la fie ce-o fi. De când cu ieşirile în bălării de la Vocea României lumea îi cam ştie “dilimachelile” şi asta îl mai linişteşte....Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Conte, intrebarea ar fi tu cu cine votezi la votariada din toamna … hai, da pe goarna, nu te jena.
@Adrian Cristescu
”@Tagetes – iunie 30”…am înteles aluzia …doar că, un bucurestean fără vorbă multa,spartan?…. asa ceva nu să există! :))
Please, revino-ți la verva obisnuită!
Expresia ta favorită ”paas cu paas” mă duce cu gandul la ceva din Mecanică, profilul tău profesional . Electricitatea, profilul meu (fost) mă îndeamnă sa-ti propun o discuție ca de la …Ohm la Ohm . :))
Rămân la ideea, supermarketul din colț este una dintre multele iluzii capitaliste, ce-i drept frumos (si gustos) ambalate. Îi formează pe majoritatea să mănânce de plăcere….sănătos ar fi să mâncăm de foame (ca inainte de 89.)( Dacă s-ar face o comparatie intre aspectul fizic de atunci si cel de acum s-ar vedea dezastrul) Cred că 80% din produsele marketurilor nu sunt necesare ….
Democratia reală nu este in politică….este in consum.
Demos =popor, kratos =putere ,chipurile puterea poporului…. în realitate Puterea Consumului! Cu risipa si poluarea aferente!
Mă opresc aici….
Hai Romania! (mai sunt 3 ore)
“ Daca planificarea statului urmărește si alte obiective decat cele economice ( sa aiba tot omu’ de lucru, sa se dezvolte echilibrat regiunile tarii, etc. gen- scopuri nobile altfel sau megalomanii gen Casa Poporului), falimentu’ acelui stat e garantat; ceea ce s-a si intamplat,Romania comunista facand cam tot ce-am aratat mai sus pe scurt. Prabusirea comunismului a avut- in primul rand- cauze economice; ajutate, desigur, politic, de catre cei interesati…”
Problema , problema planificării multi-obiectiv e grea și e grea deoarece ar fi grea și cu un singur obiectiv, deoarece vorbești aici de sisteme deschise, sisteme care reacționeză nu doar la ce faci tu ci și la ce fac alții , la tălpile pe care ți le pun alții, plus că sistemul are histerezis = neliniaritatăți și inerție, cu reacții multiple cu inerții diferite, sistemul are multiple memorii și nelinearități.
Dovada ca sistemul economic are inerție = reacție cu memorie e inflația care nu se corelează lună la luna cu creșterea masei monetare.
Poți să oprești 3-6 luni creștere masei monetare și n-o să oprești inflația care odată pusă în mișcare , pentru a o opri e nevoie de un colaps indus al economie.
Problema e complicată suplimentar de confuzia de termeni, toți vorbesc despre socialism ca și cum ar fi un alt sistem economic decât capitalismul și nu prea e.
Politic este diferit dar economic nu e.
Socialismul e doar un capitalism de partid și de stat.
Și in capitalism și in socialism produsele se “vând” și se “cumpără” în marea lor majoritate pe bani. Desigur au loc unele excepții unele raționalizări da fundamental mecanismul de alocare și consumare a resurselor e mediat tot de bani deci logica de control al sistemului, aparatul matematic folosibil la optimizarea lui ar trebui să fie tot același, cu același limitări legate de natura mijloacelor ce control a sistemului economic (controlul alocării fluxurilor monetare = îi dau bani lui x și nu lui y pentru ca x știe ș vrea să facă A câtă vreme y știe și vrea să facă B).
Și atunci când refuzi să vezi asta bați cuie cu microscopul, nici cuiul nu intră ca lumea și strici și bunătate de microscop.
Și da, daca faci politică pozitivă, adică nu pe bază de ălălaltul e bau bau, e dracu cu coadă și copite , e ciuma roșie, etc șamd atunci trebuie să declari că scopul tău este “ sa aiba tot omu’ de lucru, sa se dezvolte echilibrat regiunile tarii “ sau în vorbele unui cunoscut hahaha “comunist “ I.L Caragiale : “ Ziceam dar: ‘… ca România să fie bine și tot românul să prospere.’ ”
Da, scopul este legitim, cel mai adesea însă priceperea în a recunoaște modestia resurselor ce pot fi alocate pentru atingerea lui eeeee, lipsă și de aici și problemele. Imaginați-vă că sunteți într-o regiune de loes-argilă unde nu e nici-o piatră și nici cârbune de foc pe o rază de 500 -1000 km și că vreți să faceți o categrala ca să vă închinați la Dumnezeu pentru că ….. deh religia ve-o cere ?
Cum faceți ?
Renunțați la Dumnezeu si nu vă mai închinați la el deoarece nu puteți construi catedrala visurilor voastre ?
Ori construiți o catedrală închinată “LUI” din ce se găsește prin-prejur, faceți o catedrală din chirpici ?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_Djenn%C3%A9
Aplicați nu se poate să se poată , n-ai cu cine și n-ai cu ce ,
sau aplicați pe moment atâta s-a putut atâta am făcut mâine o să fie o altă zi
Interesant ce zici doar că….vorba multă diluează esentialul!
Se spune că atenienii ramasi fara alimente au trimis o delegatie la spartani să aducă grâu. Să nu vorbiti mult , spartanilor nu le place vorba multă , au fost sfătuiți la plecare.Ajunsi in Sparta atenienii au pus sacii jos spunând spartanilor: Umpleți-i!
După ce au umplut sacii spartanii au zis: Ati vorbit mult…Noi am văzut sacii goli …stiam că trebuie sa-i umplem!
PS Sper că nu am supărat….Iti doresc toate cele bune!
@Tagetes – iunie 30
.
Ca SRI miroase a stupefiante stim de la Saly Berisha cu al sau „mr. Coldea has bussiness connexion with Sinaloa cartel.” https://youtu.be/YM58R10xAj0?si=A5_E4xHcngj6oXXh
Ca cineva (ghici cine) distribuie de ani buni stupediante la greu in Bucuresti stiu toti cei ce au copii la scoala in Bucuresti. Acum stim si cine e seful retelei.
Pipilica Chirila se da cu curul de pamant ca nu s-a ales Clocotilda.
Durea-mar capul .
Intrebarea e de ce, dupa tot ce a facut in cei 4 ani de mandat, au votat-o aia multi de au votat-o ?
Ei pe ce lume traiesc ?
De ce noi nu vedem ce vad ei de ce ei nu vad ce vedem noi ?
De ce exista acesta falie insurmontabila de comunicare.
o falie la sectorul 1 de dimensiunea falie de comunicare din america descrisa aici de Nial Ferguson:
https://www.cotidianul.ro/america-sovietica-tarzie/
„Un sondaj arată falia uriașă dintre nomenclatura americană și muncitori și țărani. Americanii cu studii superioare care câștigă peste 150.000 de dolari anual și locuiesc în suburbii curate, care au absolvit mari universități și scoli private, acești americani spun, în proporție de 89%, că sunt în favoarea raționalizării gazului, a cărnii și electricității, pentru a lupta cu schimbările climatice. Întrebați dacă ar plăti 500 de dolari mai mult la taxe pentru a lupta cu încălzirea climei, 75% dintre ei pun că ar face asta, spre deosebire de doar 25% dintre americanii simpli. 71% dintre americanii educați în Ivy League spun că ”profesorii trebuie să decidă ce învață copiii, nu părinții”, un procent de două ori mai mare decât în cazul celorlalți americani. Peste jumătate dintre americanii absolvenți de Ivy League spun că statul le oferă libertate individuală, în vreme ce doar 15% din restul americanilor cred asta. 88% dintre cei cu educație in Ivy League spun că finanțele lor personale se îmbunătățesc, spre deosebire de 5% în cazul restului americanilor.
Avem cumva în SUA o ideologie bizară, în care nu crede nimeni, pe care oamenii o repetă papagalicește, dacă nu vor să devină disidenți? Da. Americanii nu mai cred că sunt importante patriotismul, religia, copiii sau implicarea în comunitate? Da. Ce se poate spune despre dezastrul și incompetența la nivelul guvernului? În loc de Cernobîl, gândiți-vă la Covid. Și, chiar dacă nu sunt expert, simt iz de justiție sovietică la New York, acolo unde sistemul juridic este abuzat pentru a-l închide și a-l discredita pe liderul opoziției din SUA.”
Sa ne intelegem, nu il simpatizez ori respect deloc, pe Nial Ferguson si nu dau o cepa degerata pe concuziile sale. Dar dimensiunile faliei de comunicare nu au fost masurate de el deci sunt reale si corecte. La fel ca si dimensiunile epidemie de death by despair.
Daca acesta falie de comunicare reala e normala, deci e universal valabila si in USA ca si la votantii sectorului 1 ce e de facut ?
Ca totusi noi unii care vedem, credem si intelegem ceva, trebuie sa convietuim, eventual si de dorit „pasnic” alaturi de cei care desi vad acelasi lucru ca si noi dar din el intzeleg si cred altceva.
Cat o sa mai dureze oare acesta pace dintre ce aflatzi sincer pe pozitii ireductibile si ireconciliabile.
Ref etnobotanice locale ori alte produse din aceiasi categorie ale cartelului din Sinaloa stim unde e capul ca deh de la „american made” stim ca traficul de droguri fara protectie de politie + servicii secrete nu are cum sa mearga. Deci …..
1.”Intrebarea e de ce, dupa tot ce a facut in cei 4 ani de mandat, au votat-o aia multi de au votat-o ?”.
Din acelasi motiv pen’care, la nivelul Buc. – si in proportie shi mai shi- a fost votat un cetatean ce-a redus in 3 ani de mandat cu 7% contributia Capitalei la PIB-ul Ro. Plus alte multe „contributii”. Cum adica, ce-i aia PIB?! Da’ 7%?… Vezi ca s-ar putea sa avem un
raspuns !?
2. „Daca acesta falie de comunicare reala e normala, deci e universal valabila si in USA ca si la votantii sectorului 1 ce e de facut ?”
Io zic ca ceea ce facem si-acu: sa ne zbatem sa ne crestem cu totii nivelul de trai ( unii muncind, altii primind), bogatii imbogatindu-se mai repede decat saracii, crescand ecartul dintre ei; iar cand saracii vor fi destul de nemultumiti, vor iesi sa „comunice” cu bogatii cca. 3 ore in Piata V., vor dansa – necajiti- „Pinguinu'”, dupa care se vor replia – pe vechile pozitii -la o bere si doi mici. Obligatoriu cu „Moutard de Dijon”.
3.”…nu il simpatizez ori respect deloc, pe Nial Ferguson si nu dau o cepa degerata pe concuziile sale.”.
Totusi, cu ce te-a suparat Niall F.? Ce te-a derajat in, macar,” IMPERIUL- Cum a creat Marea Britanie lumea moderna”? Conceptul in sine sau faptele inserate, cu care si-l sustine? Doar de curiozitate; eu fiind gata sa sacrific multe cepe, chiar sanatoase, pe omu’.
Tagetes -iunie 25- Paaas cuuu paaas:
1. „O tară cu peste 2 miliarde dolari pe plus (Romania in 89) o numesti in falimet?Acum avem vreo 150 miliarde datorii ….si suntem bine mersi!”
O tzara, cea mai saraca a Europei, nu avea datorii( aplauze!) Oare un om amarat din fundu’ Ro ( cu 1000 de lei la saltea) traind de pe o zi pe alta cultivandu-si gradina si mulgand vaca – da’ fara datorii la banca- il poti compara-economic- cu un milionar( corect, daca mai exista), care dezvolta afaceri si aduce plusvaloare- pe baza (si) de imprumuturi? Cea mai datornica tara din lume e SUA, si nu-i falimentara. Pentru ca economia functioneaza( inca) f. bine, isi plateste ratele, creditorii au incredere in ea.
2. „Zecile de firme de la noi, mai ales straine, care declară la final de an profit zero sau pierderi de ce nu au conform logicii elementare capitaliste , falimentul garantat?”
Pen’ca una e realitatea si alta ce declara ( si nu numai in RO). Se cheama „optimizare fiscala”. Prima lectie de economie capitalista la care am participat prin ’92- tinuta de un „consultant” strain( bien sur) s-a referit la modul in care firmele capitaliste se straduiesc sa minimizeze partea de profit datorata statului. Si, crede-ma, sunt inventive in aceasta directie.
3. „Strungurile alea de la CUG nevandute sunt mai nimic in comparatie cu supraproductia si risipa capitalistă ( doar in domeniul alimentar peste 35% din alimente se aruncă)…CUG mergea pe pierderi dar asigura locuri de muncă si locuințe…”
– Poate n-am fost explicit: ele erau o investitie uriasa ( nu erau de vanzare) ce trebuiau sa produca echipamente pentru industria grea, da’ n-aveau comenzi: Ro. nu mai avea bani, strainii aveau si ei echipamente pe ce produce. (CUG Iasi al tau avea comenzi de la KrivoiRog-URSS; doar ca nu-ncasa banii). A fost un exemplu reproductibil in toata industria romaneasca. Cu exceptiile de rigoare.
– Ai mare dreptate privind risipa; da’ din pacate asta e unul din motoarele economiilor lumii: daca tu-tzi pui pingele la pantofi( in loc sa-i arunci si sa-ti iei altii noi), o firma nu mai produce, intra-n faliment, muncitorii in somaj, lipsa bani, nu mai cumpara haine noi( someru’ isi peticeste pantalonii), alta firma nu.. Oare exista vre-o formula „sustenabila” de a redistribui risipa ( mai ales de hrana)? N-am auzit pana acuma (da’ poate am eu auzul mai slab cu trecerea anilor).
– Cand esti pe pierderi NU poti asigura „locuri de munca si locuinte”. Doar daca vii cu bani de-acasa si-i bagi in firma. Cat timp poti face asta ?!Pana iti golesti buzunarele si incepi sa vinzi din casa. Sau declari falimentul firmei. Exact asta a facut si statu’ roman; cat a putut. Cand n-a mai putut…ne-am luat la revedere de la comunism.
P.S. Nu neg ce-am mai afirmat in multe alte comentarii: realizarile comunismului in infrastructura de baza
(Lenin-„Comunismul înseamnă puterea sovietelor plus electrificarea întregii țări”), educatie- inclusiv patriotica ( ceea ce azi e cahhh), cultura; chiar si sport( Hai 1-1!). Si-s intrutotu’ de acord cu tine ca centralismul a facut posibil aceste realizari.
4. „Unde-i echitatea …si etica?” Pai, nu-s! Ele s-au mutat din legea Divina in cea scrisa. Si doar in fata ei suntem egali. Teoretic. In rest, „suntem singurii fauritori ai propriului nostru destin” (din nou aplauze!).
5. „Comunismul s-a prăbusit in primul rând pentru că nu a fost capabil să ne vândă iluzii mai frumos ambalate decât capitalistii.”Eu n-as zice ca ne hranim cu iluzii, ca nu tzin de foame. Si ceeace gasim la supermarketul din colt nici nu visam in anii comunismului ca ar exista. Si putem extrapola in toate domeniile vietii curente. Asta, singura pe care-o avem si am vrea sa o traim cat mai bine.
Gheorghe Piperea proaspăt ales deputat european :”Prima și cea mai importantă condiție a unui trai decent și a încrederii în viitor este existența unei locuințe familiale, unde omul simplu să poată să trăiască decent și să își crească și să educe copiii, adică generația noastră viitoare.”
Dacă adăugăm Planificarea economică singura capabilă să ofere locuri de munca sigure, ne îndreptăm cu pași vioi spre :socialism!
Fundătura teoriei ”laisser faire” ”cererea si oferta reglează piata” este limpede!
Rămâne ca dl. Piperea să convingă…..dacă are pe cine:))
PS Eu zic că modelul jugoslav a fost cel mai valabil ….atât politic cât si economic.
Libera circulatie a persoanelor, economia planificata de stat dar si mica initiativă, forta unică politica capabila sa ia decizii, neutralitate, s.a.m.d.
Evident modelul lor a fost posibil câtă vreme a existat un echilibru intre marile puteri.
Nu prea contează cine iese presedinte la noi in toamna. Mai importante sunt alegerile anticipate din Franta care pot influenta viitorul politicii europene si mai ales important e dacă Donald rămâne alive până-n noiembrie , să pună capăt războiului.
Vom vedea…Până atunci ”Hai Romania!…egal cu Belgia …ar fi bine:))
@Tagetes – iunie 20- Arunci cu nonshalantza o bomba cu dispersie si nu te astepti la „represalii”? Iote ca vin:
– „Eu zic că modelul jugoslav a fost cel mai valabil…atat politic cat si economic”. O fi fost. Atunci. Da’ „Trecut-au anii ca nori lungi pe șesuri. Și niciodată n-or să vie iară, …” si chiar sub nasu’ nostru se nascu ala chinezescu’; de nu-i prea da nimeni serios de cap( doar propagandistii „de bine” care le stiu pe toate), el tot crescand intr-o zi cat altii-ntr-un an.?! Si care pare sa raspunda cerintelor tale. E drept, cam greu de pus in practica fara chinezi. Da’n ritmul cresterii populatiilor globului, poate ne-o veni si noua randu’ f’odata sa-i avem; sau ei pe noi.
– „economia planificata de stat dar si mica initiativă,…”. E foarte important ce planifica „statu”.DA- marilor lucrari de infrastructura absolut necesare dezvoltarii unei tari: hidrocentrale, termocentrale, centrale atomice, etc, pentru asigurarea energiei vitale; autostrazi,cai ferate, linii de metrou; mari rafinarii, combinate de ingrasaminte, fabrici de ciment;chiar si fabrici de armament. NU- investitiilor in economia curenta, capabile a fi sustinute de investitori privati ( Am avut ocazia sa cunosc marile CUG-uri-incepand cu IMGB-, IUG-uri si, practic, toata industria „constructoare de masini” de dinainte de ’89. Ce jalnic sa vezi insirate ZECI de strunguri carusel de pana la 5 m. diametru- noi noute- zacand nefolosite la CUG Cluj sau Iasi sau etc.din lipsa de comenzi!) Daca planificarea statului urmareste si alte obiective decat cele economice ( sa aiba tot omu’ de lucru, sa se dezvolte echilibrat regiunile tarii, etc. gen- scopuri nobile altfel sau megalomanii gen Casa Poporului), falimentu’ acelui stat e garantat; ceea ce s-a si intamplat,Romania comunista facand cam tot ce-am aratat mai sus pe scurt. Prabusirea comunismului a avut- in primul rand- cauze economice; ajutate, desigur, politic, de catre cei interesati…
-” Neutralitate”. Pai, de ce? Nu mai bine intraram noi ” de buna voie si nesiliti de nimeni”(?!) in cea mai DEFENSIVA alianta militara ever?! Adica, cu neutralitatea am mai scalda-o la o adica, da’ cand se va activa Art.5, atfel de oameni vom fi ( daca vom mai fi). Ca sa nu mai spun de mandria de a-ti apara „bunul vecin” de la nord, cat mai Patriotic -si gratis -posibil.
P.S. Până atunci ”Hai Romania!…egal cu Slovacia …ar fi bine:))
Zici ”Daca planificarea statului urmareste si alte obiective decat cele economice ( sa aiba tot omu’ de lucru, sa se dezvolte echilibrat regiunile tarii, etc. gen- scopuri nobile altfel sau megalomanii gen Casa Poporului), falimentu’ acelui stat e garantat; ceea ce s-a si intamplat,Romania comunista facand cam tot ce-am aratat mai sus pe scurt. Prabusirea comunismului a avut- in primul rand- cauze economice; ajutate, desigur, politic, de catre cei interesati…”
O tară cu peste 2 miliarde dolari pe plus (Romania in 89) o numesti in falimet?
Acum avem vreo 150 miliarde datorii ….si suntem bine mersi!
Zecile de firme de la noi, mai ales straine, care declară la final de an profit zero sau pierderi de ce nu au conform logicii elementare capitaliste , falimentul garantat?
Strungurile alea de la CUG nevandute sunt mai nimic in comparatie cu supraproductia si risipa capitalistă ( doar in domeniul alimentar peste 35% din alimente se aruncă)
CUG mergea pe pierderi dar asigura locuri de muncă si locuințe…..ăstia declară pierderi ca să nu platească impozit ….să facă ei avere!
Unde-i echitatea …si etica?
Comunismul s-a prăbusit in primul rând pentru că nu a fost capabil să ne vândă iluzii mai frumos ambalate decât capitalistii.
PS Nu doresc revenirea la trecut….aș vrea doar să sper…. si să pot avea încredere in viitor!
Salutări …si Hai Romania!
Treaba nașpa e că mulți știu cine e vamaiotul.
Mai puțini cine e CdSG.
I se rupe lui de părerea altora.
Exact ca cei ce merg cu 30 pe oră pe porțiune de 90 iar tu te agiți de mama focului.
N-au nicio treabă n-ai decât să depășești.(desigur că e linie continuă iar în boscheti mai încolo e milițianul îmbuibat de puteri dumnezeiești).
Mie mi se pare mai puțin afumat ca alții(toate drumurile duc la 2 Mai)enervant este când scoate el comentariile alea din puțul gândirii la Pițigăiații Ro.Ce buze țuguiate face,exact ca muieruștile aflate la prima menopauză.
Pentru mine e un tip antipatic cu momente când o dă rău de tot prin bălării.
Tre’ să zică și el ceva,nu ?
O fi prieten și cu Vlăduț?
Tot de la 2 Mai.
Constatare:
Drogații de obicei au ochii bulbucați și sticloși ca plini de apă.
El îi are?
Spuneți voi…
4 picioare, bun.2 picioare, rau.
DST, BND, NSA , bune. SRI, rău.
De cand e influencer doar pt tefelei, a devenit tot mai deștept, argumentat, documentat.
Sau nu o fi de acolo?
Pen’ ca tot veni vorba, mi-amintii de o declaratie a dlui. Chirila T. din august 2019:
„Am facut acest cantec inainte de mitingul de anul trecut, unde stim cu totii ce s-a intamplat. Lumea a fost gazata, batuta, agresata si umilita.”. Pentru un stralucit absolvent de facultate si lider „spirtual”- si nu numai- al tinerei generatii, citez din DEX online-a gaza, gazez -verb:
1. A expune un spațiu limitat acțiunii unor gaze toxice pentru distrugerea anumitor organisme vii dăunătoare (paraziți, șoareci, insecte).
2. A lansa gaze toxice într-o zonă în timp de război pentru a distruge în masă; a expune o persoană sau un grup de persoane acțiunii gazelor toxice într-o încăpere închisă pentru a le ucide.
3. A arde capetele de fibre ieșite prin suprafața țesăturilor, prin trecerea produselor peste o flacără.
Sa se fi auto-propus pentru pct.1?! Da’nu Paraziti, ca numele-i rezervat altora.
Vă înșelați! El nu trage etnobotanice ! El trage oregano! Uneori mai fumează și iarbă, dar doar după concerte! Este o adevărată simfonie să îl vezi la Steam sau Bob dimineața cu pupilele dilatate de parcă ar fi văzut-o pe Clotilde dezbrăcată și cu libideul ridicat! Asta este pb beutorilor de pisat! Sunt ipocriți! Penali sunt la alții , la noi doar cinstiți! Oricum este o adevărată simfonie să vezi cum se dau de ceasul morții acești apostoli ai democrației!
Oricum zarurile sunt aruncate, și sunt aruncate în toaleta istoriei! Acolo unde va ajunge și Macron, unde este Dragnea , Ponta și unde va ajunge Robinet și actorul istoriei!
Noi plebea vom vedea cum se trage apa peste aceste fecale pestilențiale care au imputit si otrăvit intreaga existența!
Poate si-a „prăjit ” ce i a dat Dumnezeu, prin DOMNUL tatal său ….