Scorul acestui articol
[Total: 190 voturi. Media: 4.9]

Când mă apuc să scriu aceste rânduri este seara alegerilor, ora 22;00. Părerile pe care le voi expune nu mai pot fi interpretate drept tentative de influențare a alegătorilor.
Votul de astăzi pare a fi fost decis de oameni care de obicei nu votează dar pe care ceva exceptional i-a scos de data asta din casă, pentru a-i trimite la urne. Ce să fi fost oare, atât de mobilizant, de a reușit să disloce o masă de 1 „“ 1.5 milioane de indiferenți, de blazați, de sceptici, de leneși pentru a o impinge într-o direcție aproape unanim urmată?
Eu vă pot spune ce anume m-a descumpănit pe mine într-o așa măsură încât, după ani întregi de luptă consecventă pe baricada acestui blog, să am dileme atât de puternice încât să mă opresc din scris exact în momentul culminant al acțiunii?
În toți acești ani mesajele mele au avut două constante: demascarea oribilului personaj care este Traian Băsescu și reflectarea cu deplină onestitate a sentimentelor și gândurilor mele de moment.
Campania dusă de Victor Ponta, nu atât prin pomenile de tot felul, nici prin demagogia deșănțată (pentru acestea pot avea înțelegere „“ și veți vedea că am avut) ci, în special, prin atacurile incalificabile la adresa lui Klaus Johannis, mi s-a părut oribilă. Povestea odioasă cu traficul de copii, exagerarea la dimensiuni homerice a condițiilor discutabile în care acesta și-ar fi cumpărat 6 case (a căror valoare cumulată probabil că nici măcar nu depășește 1 milion de euro), atacurile de mahala a la Cuțarida lansate de piranda Firea despre handicapul sasului (sau a soției sale) de a nu fi putut procrea, au rupt pur și simplu ceva în mine. Mi-am zis că cine poate comite asemenea ordinării (pentru care l-am detestat infinit pe Traian Băsescu) va putea comite fără vreun efort suplimentar și restul ordinăriilor pe care Băsescu le-a făcut pe durata mandatului său.
Apoi televiziunile Antena 3 și RTV. Eu, care am apărat A3 în zeci de articole prin care mi-am atras calificative la care n-aș fi putut visa nici dacă aș fi omorât pe cineva, aproape că nu mă mai puteam uita în ultimele 2 săptămâni la ea. Era totuși prea mult, prea deșănțat, prea pătimaș, prea unilateral, pentru a face bine. Și iată că a făcut rău.
Totuși azi l-am votat pe Ponta.
În primul rând pentru idea de reformare a justiției. Eu nu cred deloc ceea ce a susținut Klaus Johannis că justiția din România este pe un drum bun, că și-a câștigat independența și aceasta trebuie păstrată. Eu cred că DNA și ICCJ sunt două instituții toxice, profund infestate de spirochetul băsist. Cred că doamnele Kovesi si Stanciu ar trebui cu prioritate îndepărtate (și chiar judecate penal) pentru oribila adicție politică la care au adus instituțiile pe care le conduc. Cred că procurorii și judecătorii dovediți prin fapte aranjori băsiști ar trebui expulzați din sistem și înlocuiți cu alții cu adevărat onești și puși pe treabă.
În al doilea rând m-am gândit că prin mutarea la Cotroceni a lui Ponta ne vom alege cu un prim ministru, Tăriceanu, mai bun.
Încă nu se știe cine va fi, mâine, președinte. Oricum, rezultatul așa cum se prezintă la această oră, este o surpriză. Reprezintă o înfrângere a lui Ponta (chiar și dacă acesta va câștiga în final la 100 000 de voturi).
Milionul acela de adormiți, de inerți, care a ieșit să voteze astăzi, a fost scos din letargie de oribiloșenia de campanie dusă de acești primitivi ai PSD-ului, de înflăcărarea iresponsabilă a lui Gâdea, a lui Ghiță și a celor din jurul lor de a crede că telespectatorii sunt idioți, că ei nu gândesc și nu pot discerne între adevăr și minciună manipulatorie. Aceiași oameni care au ieșit cu zecile de mii să apere A3 după arestarea lui Dan Voiculescu (pentru că recunoscuseră procesul politic și vânarea acestei televiziuni) au fost partial dezgustați, ca și mine, să vadă cum un om mult mai normal, mai corect decât alde Dragnea sau Hrebenciuc sau Oprea sau „¦) este terfelit într-o manieră incalificabilă doar pentru că este contracandidatul lui Ponta.
Astă seară s-a prezentat nota de plată pentru toate aceste abdicări de la adevăr și demnitate. Demnitate umană și instituțională.
Din nou sunt trist, așa cum am fost mai după toate alegerile care s-au învârtit în jurul lui Băsescu. Nici măcar sentimentul că am avut dreptate, că descumpănirea mea nu a fost din cauza unei defecțiuni proprii ci din cauza unor tentative oribile și iresponsabile de manipulare a populației, pe care sute de mii de alți conaționali au resimțit-o ca și mine, nu are în seara asta puterea să mă consoleze.
Mâine este o nouă zi și, așa cum ne-am obișnuit, lucrurile se vor vedea diferit. Așadar să așteptăm clarificări. Cel puțin nu ne plictisim.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,alegeri,Calin Tariceanu,Cutarida,Dan Voiculescu,DNA,Dragnea,Gabriel Oprea,Gabriela Vranceanu Firea,Gadea,Hrebenciuc,ICCJ,Klaus Johannis,Kovesi,Ponta,RTV,Sebastian Ghita,Stanciu,urneCând mă apuc să scriu aceste rânduri este seara alegerilor, ora 22;00. Părerile pe care le voi expune nu mai pot fi interpretate drept tentative de influențare a alegătorilor. Votul de astăzi pare a fi fost decis de oameni care de obicei nu votează dar pe care ceva exceptional i-a...Blog politic si polemic