Scorul acestui articol
[Total: 189 voturi. Media: 4.9]

Când mă apuc să scriu aceste rânduri este seara alegerilor, ora 22;00. Părerile pe care le voi expune nu mai pot fi interpretate drept tentative de influenţare a alegătorilor.
Votul de astăzi pare a fi fost decis de oameni care de obicei nu votează dar pe care ceva exceptional i-a scos de data asta din casă, pentru a-i trimite la urne. Ce să fi fost oare, atât de mobilizant, de a reuşit să disloce o masă de 1 – 1.5 milioane de indiferenţi, de blazaţi, de sceptici, de leneşi pentru a o impinge într-o direcţie aproape unanim urmată?
Eu vă pot spune ce anume m-a descumpănit pe mine într-o aşa măsură încât, după ani întregi de luptă consecventă pe baricada acestui blog, să am dileme atât de puternice încât să mă opresc din scris exact în momentul culminant al acţiunii?
În toţi aceşti ani mesajele mele au avut două constante: demascarea oribilului personaj care este Traian Băsescu şi reflectarea cu deplină onestitate a sentimentelor şi gândurilor mele de moment.
Campania dusă de Victor Ponta, nu atât prin pomenile de tot felul, nici prin demagogia deşănţată (pentru acestea pot avea înţelegere – şi veţi vedea că am avut) ci, în special, prin atacurile incalificabile la adresa lui Klaus Johannis, mi s-a părut oribilă. Povestea odioasă cu traficul de copii, exagerarea la dimensiuni homerice a condiţiilor discutabile în care acesta şi-ar fi cumpărat 6 case (a căror valoare cumulată probabil că nici măcar nu depăşeşte 1 milion de euro), atacurile de mahala a la Cuţarida lansate de piranda Firea despre handicapul sasului (sau a soţiei sale) de a nu fi putut procrea, au rupt pur şi simplu ceva în mine. Mi-am zis că cine poate comite asemenea ordinării (pentru care l-am detestat infinit pe Traian Băsescu) va putea comite fără vreun efort suplimentar şi restul ordinăriilor pe care Băsescu le-a făcut pe durata mandatului său.
Apoi televiziunile Antena 3 şi RTV. Eu, care am apărat A3 în zeci de articole prin care mi-am atras calificative la care n-aş fi putut visa nici dacă aş fi omorât pe cineva, aproape că nu mă mai puteam uita în ultimele 2 săptămâni la ea. Era totuşi prea mult, prea deşănţat, prea pătimaş, prea unilateral, pentru a face bine. Şi iată că a făcut rău.
Totuşi azi l-am votat pe Ponta.
În primul rând pentru idea de reformare a justiţiei. Eu nu cred deloc ceea ce a susţinut Klaus Johannis că justiţia din România este pe un drum bun, că şi-a câştigat independenţa şi aceasta trebuie păstrată. Eu cred că DNA şi ICCJ sunt două instituţii toxice, profund infestate de spirochetul băsist. Cred că doamnele Kovesi si Stanciu ar trebui cu prioritate îndepărtate (şi chiar judecate penal) pentru oribila adicţie politică la care au adus instituţiile pe care le conduc. Cred că procurorii şi judecătorii dovediţi prin fapte aranjori băsişti ar trebui expulzaţi din sistem şi înlocuiţi cu alţii cu adevărat oneşti şi puşi pe treabă.
În al doilea rând m-am gândit că prin mutarea la Cotroceni a lui Ponta ne vom alege cu un prim ministru, Tăriceanu, mai bun.
Încă nu se ştie cine va fi, mâine, preşedinte. Oricum, rezultatul aşa cum se prezintă la această oră, este o surpriză. Reprezintă o înfrângere a lui Ponta (chiar şi dacă acesta va câştiga în final la 100 000 de voturi).
Milionul acela de adormiţi, de inerţi, care a ieşit să voteze astăzi, a fost scos din letargie de oribiloşenia de campanie dusă de aceşti primitivi ai PSD-ului, de înflăcărarea iresponsabilă a lui Gâdea, a lui Ghiţă şi a celor din jurul lor de a crede că telespectatorii sunt idioţi, că ei nu gândesc şi nu pot discerne între adevăr şi minciună manipulatorie. Aceiaşi oameni care au ieşit cu zecile de mii să apere A3 după arestarea lui Dan Voiculescu (pentru că recunoscuseră procesul politic şi vânarea acestei televiziuni) au fost partial dezgustaţi, ca şi mine, să vadă cum un om mult mai normal, mai corect decât alde Dragnea sau Hrebenciuc sau Oprea sau …) este terfelit într-o manieră incalificabilă doar pentru că este contracandidatul lui Ponta.
Astă seară s-a prezentat nota de plată pentru toate aceste abdicări de la adevăr şi demnitate. Demnitate umană şi instituţională.
Din nou sunt trist, aşa cum am fost mai după toate alegerile care s-au învârtit în jurul lui Băsescu. Nici măcar sentimentul că am avut dreptate, că descumpănirea mea nu a fost din cauza unei defecţiuni proprii ci din cauza unor tentative oribile şi iresponsabile de manipulare a populaţiei, pe care sute de mii de alţi conaţionali au resimţit-o ca şi mine, nu are în seara asta puterea să mă consoleze.
Mâine este o nouă zi şi, aşa cum ne-am obişnuit, lucrurile se vor vedea diferit. Aşadar să aşteptăm clarificări. Cel puţin nu ne plictisim.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,alegeri,Calin Tariceanu,Cutarida,Dan Voiculescu,DNA,Dragnea,Gabriel Oprea,Gabriela Vranceanu Firea,Gadea,Hrebenciuc,ICCJ,Klaus Johannis,Kovesi,Ponta,RTV,Sebastian Ghita,Stanciu,urneCând mă apuc să scriu aceste rânduri este seara alegerilor, ora 22;00. Părerile pe care le voi expune nu mai pot fi interpretate drept tentative de influenţare a alegătorilor. Votul de astăzi pare a fi fost decis de oameni care de obicei nu votează dar pe care ceva exceptional i-a...Blog politic si polemic