O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ..

O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ... Eu eram cam in prima treime a coloanei. Fotografia mai umbrita este cu puhoiul care se vedea, in spatele meu, dinspre Gradina Botanica spre Leu (cca. 300m - 400 m lungime) iar fotografia mai luminoasa este coloana pe care o vedeam in fata mea, de la intrarea in Muzeul Cotroceni spre Splaiul Dambovitei (cca. 200m lungime).
continuare...

Oaspeți pe blog: Adrian Rusu „“ Ce-a vrut să spună autorul

În Dilema Veche din 15 noiembrie 2012, Andrei Pleșu publică editorialul "Opriți-vă" () . Aliniat în ultima vreme cu Mircea Cărtărescu în emiterea de viziuni apocaliptice  asupra viitorului societății românești de după 9 decembrie 2012, Andrei Pleșu adoptă tot mai des în textele sale tonalități și titluri exclamatorii, imperative, armagedonice, pentru a da o nouă dimensiune, aceea a exasperării și, chipurile, a luptei oneste în van, mesajelor sale de la care observă cum tot mai mulți își întorc urechile. (mai mult…)
continuare...

O analiză pe propriul text

Inspirată de un comentariu al Piticului Prono din care redau fragmentul ce m-a incitat: "Conte sunt siderat. Este o noua religie in Romania dedicata sfantului Hadrian. Chiar s-a sters banda complet, s-a uitat cine este omul asta? Faptul ca procesul a fost taraganat si sentinta a fost nefiresc de aspra, nu inseamna ca domnu"™ Nasatse e vreun fel de martir. Nu stiu daca Adrian Nastase va intra in iconografie, dar a intrat in mitologie pentru aroganta, despotism si coruptie. A-l beatifica acum este o insulta pentru cei care au stiut sa accepte realmente demn sentintele (gen Anghel si Muresan), pentru cei care s-au pus la dispozitia justitiei si si-au dovedit nevinovatia (Seres si Tariceanu) sau au fost hartuiti (Vosganian si Nagi). " (mai mult…)
continuare...

Noi mărturii inedite despre Gabriel Liiceanu – articol retras!

Pe publicam aici, la rubrica "Musafiri pe blog", o mărturie inedită a lui @clerc despre Gabriel Liiceanu. Povestea a stârnit interes, pasiuni și chiar replici tăioase, unele vizându-mă. Azi am primit o nouă astfel de mărturie inedită de la @obs, cel pe care l-am preluat în editorial ieri, cu un foarte interesant și bine scris comentariu la ultimul articol al lui Andrei Pleșu din Dilema Veche. Pentru că mărturia lui @obs oferă suficiente indicii de autenticitate și este, în plus, captivantă, mă bucur să v-o împărtășesc și vouă, oaspeților mei, cu sentimentul că devenim astfel părtași cu toții la lansarea unei mici (dar suculente) pagini de inedită istorie literară.  Actualizare ora 21:30 La cererea autorului (@obs), articolul continand postarea domniei sale referitoare la Gabriel Liiceanu a fost retras. Cei interesati pot citi materialul in cauza sub forma de comentariu la articolul meu mai vechi intitulat "Tacerile lui Liiceanu".
continuare...

Andrei Pleșu și forumiștii

Așa cum am promis, un prim plan pentru inspiratele cugetări de vineri ale unui oaspete inteligent și măsurat al acestui blog, @piticul Prono.   Sunt surprins sa aflu cat de putin au contat forumistii educati si politicosi. Cei articulati. Cei care, chiar mustrator, se uitau in sus la Andrei Plesu. Sunt sacrificati in numele celorlalti? Care ceilalti forumisti ce sunt ei ? SUNT DEMONI. Sunt toate fricile si neajunsurile noastre. Sunt fobiile pe care le-am supt cu laptele mamei. Snt cosmarurile gospodinei care  a gazduit armata rosie prin "˜50. Nu sunt oameni, chiar daca au fost oameni cei care au batut in tastatura. Este disperarea mamei care nu avea cu ce-si hrani copilul. Striviti de americani. O intreaga oroare colectiva se revarsa. Intregul bestiariu isi deschide portile: strigoi, stime, priculici, moroi . Oameni pe care ii stiai si care s-au intors sau nu din lagar ... zombie "¦ Jidanul ucide…
continuare...

Dialog generat de „žEfecte colaterale”.

La postarea mea de azi, intitulată "žEfecte colaterale", am primit un comentariu care mi-a atras atenția prin talentul aparte cu care a fost scris și prin câteva idei ce merită dezvoltate. Așa cum am mai procedat și cu alte texte bune primite de la musafirii mei de pe acest blog, vă ofer, sub formă de editorial, acest  comentariul semnat @ Duke of Cockaigne însoțit de răspunsul meu. (mai mult…)
continuare...