O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ..

O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ... Eu eram cam in prima treime a coloanei. Fotografia mai umbrita este cu puhoiul care se vedea, in spatele meu, dinspre Gradina Botanica spre Leu (cca. 300m - 400 m lungime) iar fotografia mai luminoasa este coloana pe care o vedeam in fata mea, de la intrarea in Muzeul Cotroceni spre Splaiul Dambovitei (cca. 200m lungime).
continuare...

Oaspeţi pe blog: Adrian Rusu – Ce-a vrut să spună autorul

În Dilema Veche din 15 noiembrie 2012, Andrei Pleşu publică editorialul “Opriţi-vă” () . Aliniat în ultima vreme cu Mircea Cărtărescu în emiterea de viziuni apocaliptice  asupra viitorului societăţii româneşti de după 9 decembrie 2012, Andrei Pleşu adoptă tot mai des în textele sale tonalităţi şi titluri exclamatorii, imperative, armagedonice, pentru a da o nouă dimensiune, aceea a exasperării şi, chipurile, a luptei oneste în van, mesajelor sale de la care observă cum tot mai mulţi îşi întorc urechile. (more…)
continuare...

O analiză pe propriul text

Inspirată de un comentariu al Piticului Prono din care redau fragmentul ce m-a incitat: “Conte sunt siderat. Este o noua religie in Romania dedicata sfantului Hadrian. Chiar s-a sters banda complet, s-a uitat cine este omul asta? Faptul ca procesul a fost taraganat si sentinta a fost nefiresc de aspra, nu inseamna ca domnu’ Nasatse e vreun fel de martir. Nu stiu daca Adrian Nastase va intra in iconografie, dar a intrat in mitologie pentru aroganta, despotism si coruptie. A-l beatifica acum este o insulta pentru cei care au stiut sa accepte realmente demn sentintele (gen Anghel si Muresan), pentru cei care s-au pus la dispozitia justitiei si si-au dovedit nevinovatia (Seres si Tariceanu) sau au fost hartuiti (Vosganian si Nagi). ” (more…)
continuare...

Noi mărturii inedite despre Gabriel Liiceanu – articol retras!

Pe publicam aici, la rubrica “Musafiri pe blog”, o mărturie inedită a lui @clerc despre Gabriel Liiceanu. Povestea a stârnit interes, pasiuni şi chiar replici tăioase, unele vizându-mă. Azi am primit o nouă astfel de mărturie inedită de la @obs, cel pe care l-am preluat în editorial ieri, cu un foarte interesant şi bine scris comentariu la ultimul articol al lui Andrei Pleşu din Dilema Veche. Pentru că mărturia lui @obs oferă suficiente indicii de autenticitate şi este, în plus, captivantă, mă bucur să v-o împărtăşesc şi vouă, oaspeţilor mei, cu sentimentul că devenim astfel părtaşi cu toţii la lansarea unei mici (dar suculente) pagini de inedită istorie literară.  Actualizare ora 21:30 La cererea autorului (@obs), articolul continand postarea domniei sale referitoare la Gabriel Liiceanu a fost retras. Cei interesati pot citi materialul in cauza sub forma de comentariu la articolul meu mai vechi intitulat "Tacerile lui Liiceanu".
continuare...

Andrei Pleşu şi forumiştii

Aşa cum am promis, un prim plan pentru inspiratele cugetări de vineri ale unui oaspete inteligent şi măsurat al acestui blog, @piticul Prono.   Sunt surprins sa aflu cat de putin au contat forumistii educati si politicosi. Cei articulati. Cei care, chiar mustrator, se uitau in sus la Andrei Plesu. Sunt sacrificati in numele celorlalti? Care ceilalti forumisti ce sunt ei ? SUNT DEMONI. Sunt toate fricile si neajunsurile noastre. Sunt fobiile pe care le-am supt cu laptele mamei. Snt cosmarurile gospodinei care  a gazduit armata rosie prin ‘50. Nu sunt oameni, chiar daca au fost oameni cei care au batut in tastatura. Este disperarea mamei care nu avea cu ce-si hrani copilul. Striviti de americani. O intreaga oroare colectiva se revarsa. Intregul bestiariu isi deschide portile: strigoi, stime, priculici, moroi . Oameni pe care ii stiai si care s-au intors sau nu din lagar ... zombie … Jidanul ucide…
continuare...

Dialog generat de „Efecte colaterale”.

La postarea mea de azi, intitulată „Efecte colaterale”, am primit un comentariu care mi-a atras atenţia prin talentul aparte cu care a fost scris şi prin câteva idei ce merită dezvoltate. Aşa cum am mai procedat şi cu alte texte bune primite de la musafirii mei de pe acest blog, vă ofer, sub formă de editorial, acest  comentariul semnat @ Duke of Cockaigne însoţit de răspunsul meu. (more…)
continuare...