Scorul acestui articol
[Total: 31 voturi. Media: 3.7]

 

Totul e de caca(o) în povestea asta. Nişte vidanjori care se autointitulează “optimizatori judiciari” au extras din arhiva SIPA tot rahatul cu potenţial de şantaj pus acolo la dospit de gaşca Macovei – Băsescu şi s-au gândit cum să-l valorifice în folos propriu, gen “inginerie juridică”.

O cloacă de judecători şi procurori pestilenţiali, aşa zis “magistraţi” dedicaţi anticorupţiei, era folosită ca un comando de comis asasinate la ordin împotriva unor adversari politici şi a unor afacerişti cu bube şi conturi grase.

Nu se ştie cum şi la ce ordin s-a tras acum brusc pătura de camuflaj de pe o colcăială pe care unii, numind-o “stat paralel”, am semnalat-o demult şi repetat. Paream atunci numai buni de ospiciu.

Acum vad că peste tot ies la iveală insurgenţi ai clipei oripilaţi de grozăviile ce apar de sub vopseaua  generalilor decoloraţi bine de ultimele dezvăluiri.

Sistemul este stratificat. Cuplul Băsescu – Macovei a pus la punct conceptul. Apoi au fost selectaţi (din neant, dar nu la întâmplare) doi executanţi zeloşi şi însetaţi de parvenire, Coldea şi Kovesi. Acestora le-a fost încredinţată muniţia de dosare compromiţătoare din arhiva SIPA şi puterea de a deveni “stăpânii cătuşelor”.

Istoria cunoaşte mulţi nemernici care s-au crezut, o vreme, dumnezei pe pământ. Nemernici, nemernici, dar aveau si ceva geniu diabolic care i-a impins in sus. Ceea ce surprinde la nemernicii noştri vidanjori este amuţitoarea lor mediocritate. Cum vorbesc, cu cine se înhăitează, la ce golănii se pretează mută toată gravitatea subiectului în parodie.

Ăstia ne-au apărat pe noi de terorişti, de spioni, de trădători de ţară? Cohorta lor de lichele şantajabile a asigurat justiţia liberă din România? Exemplara luptă anticorupţie?

Cel mai prost din scandalul acesta ies serviciile secrete şi justiţia. Serviciile secrete pentru că, prin prestaţiile acestor generali în rezervă, se confirmă lipsa de patriotism şi moralitate a celor care le conduc. Justiţia, pentru că se dovedeşte încă o dată lipsa ei de independenţă, slugărnicia şi vulnerabilitatea la şantaj.

Întrebarea momentului este cine a ordonat şi a declanşat această anchetă?

Există un curent de opinie cum că în spate ar fi Laura Kovesi.

De ce ar fi făcut asta?

Din justiţiarism, spun unii. Ca să dea o lovitură de imagine în vederea unei candidaturi înalte, spun alţii.

Ca să-şi salveze propria piele aş zice eu dacă aş crede în această variantă. Dar nu prea cred!

Mie mi se pare imposibil ca deschiderea unui dosar de asemenea magnitudine să nu fi obţinut în prealabil acceptul preşedintelui Iohannis.

Care, la rândul său, să nu fi avut garanţia că partea mai puternică din SRI îl susţine.

Klaus Iohannis se teme foarte tare că, după terminarea mandatului (şi în lipsa unei poziţii internaţionale care să îi asigure imunitatea) l-ar putea lovi răzbunarea koveşisto – coldistă. Doar el i-a pus pe liber pe cei doi. Şi, în plus, a văzut şi ce-a păţit Băsescu din partea lor. De aceea, cel mai probabil, a hotărât să lovească el primul. Să încerce să-l scoată pe Coldea din joc şi să o pună pe Kovesi într-o poziţie defensivă. Pregătirea acestei operaţiuni a început, cel mai probabil, prin îndepărtarea lui Hellvig.

Să vedem cum evoluează lucrurile. Se vor face percheziţii? Se va extinde lista suspecţilor? Vor apărea şi nume de procurori şi judecători? Vor apărea şi alte denunţuri? Sau se va fâsâi totul?

Lumina verde odată aprinsă ne putem aştepta, totusi, la o avalanşă de treziri din amorţire. Se anunţă un spectacol cu multă pirotehnie. Şi poate, de data asta, şi cu ceva rezultate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/05/generalul-negru.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/05/generalul-negru-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialearhiva SIPA,Coldea,DNA,dosar generali,Dumbrava,Kovesi  Totul e de caca(o) în povestea asta. Nişte vidanjori care se autointitulează “optimizatori judiciari” au extras din arhiva SIPA tot rahatul cu potenţial de şantaj pus acolo la dospit de gaşca Macovei – Băsescu şi s-au gândit cum să-l valorifice în folos propriu, gen “inginerie juridică”. O cloacă de judecători...Blog politic si polemic