Scorul acestui articol
[Total: 19 voturi. Media: 4.8]

 

Doamna de Guadeloupe ne consideră o mică insulă din Marea Caraibilor aflată sub jurisdicţia Antilelor Mici asupra căreia deţine un fel de drept de preempţiune la tranzacţionări. Nu mi-e foarte clar cum a eşuat dânsa pe insula noastră guvernată marinăreşte în ultimele decenii de mai mulţi piraţi autohtoni, dar ceea ce mi-e din ce în ce mai clar este că încearcă să experimenteze aici un fel de folclor “Barbă Neagră”, cam ca în “Corsarul” lui Byron (1814) care a prevestit cu doi ani înainte preluarea arhipelagului de către Franţa de la englezi.

Doamna în negru (o culoare tocmai bună pentru călduri toride), asociată de mine cu piratul Barbă Neagră şi de presa de investigaţii cu generalul negru, este dezlănţuită. După marea prestidigitaţie cu sacii de voturi care i-a reuşit în 2020 pe principiul “nu e ce vedeţi voi, e ce vă spun eu” mai încearcă acum un număr de iluzionism cu participare internaţională.

E plină presa de dimineaţă de ştirea că doamna Clotilde a petrecut astă-noapte trei ore în Ambasada SUA din Bucureşti. Bănuiesc că uşa i-a fost deschisă, la o oră atât de obişnuită pentru discutat fleacuri (des bagatelles), la rugămintea Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Nu vi se pare asta un fel de mobilizare internaţională, ca la război, peste capul instituţiilor statului român?  O crasă desconsiderare şi a Ministerului de Interne, şi a BEC şi a AEP?

Se pare că miza Primăriei Sectorului 1 e mult mai mare decât ne imaginăm noi. Să te dai peste cap pentru a atrage implicarea unor mari ambasade într-o luptă împotriva instituţiilor grele ale statului român se poate traduce ca un gest de forţă şi de intimidare. Venit nu din partea unui anonim ci din partea cuiva care a mai umilit odată populaţia Sectorului 1 şi justiţia română prin muşamalizarea hoţiei filmate, explicite, de la alegerile de cu 4 ani în urmă.

Mă întreb dacă aici e vorba de doar cele câteva miliarde de Euro gestionate de această primărie sau de mult mai mult? La o astfel de magnitudine a mobilizării devine rezonabil să te gândeşti că Legiunea de Onoare conferită de Franţa generalului Coldea poate avea semnificaţii mult mai profunde decât un simplu gest de curtoazie. Poate că doamna Clotilde Armand este un nod de comandă al inteligence – ului francez în România la care este conectată (cu “contribuţii” greu de imaginat) şi gruparea Coldea aflată (întâmplător?) într-un impas în această perioadă.

Toată această zbatere, cu accente panicarde, să fie doar a doamnei Clotilde, pe persoană fizică şi orgoliu personal, sau să reflecte fibrilaţiile unui întreg sistem ocult de forţe care îşi simte ameninţat viitorul?

Acest nou scandal Clotilde Armand va funcţiona ca un turnesol întru demonstrarea forţei sau slăbiciunii statului român. Dacă doamna Armand va câştiga din nou, ca acum 4 ani, înseamnă că suntem îngenuncheaţi şi infiltraţi până la măduvă de influenţe şi interese străine. Si că Florian Coldea cu camarila lui vor deveni şi mai puternici în interior,  şi mai aserviţi în exterior acestor interese ca mulţumire pentru că nu au fost lăsaţi din mână.

Mărturisesc că eu, ca român, mă simt extrem de umilit de modul în care această doamnă din Guadeloupe tratează România şi pe români. Nu pot să accept că instituţiile şi conducătorii noştri sunt atât de slabi încât nu găsesc soluţii pentru a rezolva, legal şi în regim de urgenţă, tot acest circ sfidător.

Se mai întreabă SUA şi Franţa de ce sunt copleşite de extremism? Păi şi de-asta!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/06/Clotilde-3-500x333.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/06/Clotilde-3-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri sector 1,Ambasada SUA,Clotilde Armand,generalul negru,renumarare voturi  Doamna de Guadeloupe ne consideră o mică insulă din Marea Caraibilor aflată sub jurisdicţia Antilelor Mici asupra căreia deţine un fel de drept de preempţiune la tranzacţionări. Nu mi-e foarte clar cum a eşuat dânsa pe insula noastră guvernată marinăreşte în ultimele decenii de mai mulţi piraţi autohtoni, dar...Blog politic si polemic