Domnul Mircea Mihăieș este o victimă

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat " Disperati si desperado", ce poate fi citit accesand linkul ) Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine din ființa profundă a emițătorului și poate altera ființa profundă a receptorului mai mult decât în zilele obișnuite. (mai mult…)
continuare...

Discriminați de buni sau discriminați de răi?

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Vlad Stoicescu intitulat "Baconschi este de pe Lună, Băsescu - de pe Marte", ce poate fi citit accesand linkul ) Mie-mi place  ultima formulă scoasă la produs de domnul Băsescu, asta cu discriminarea. Dânsul tot inventează scuze pentru ceea ce nu e în stare să facă. Știe că sunt mulți fermecați de șarmul său, ce-l privesc cu păgână fascinație și-i acceptă orice experiment justificativ, oricât de distrofic, doar pentru că e emanația lui. (mai mult…)
continuare...

Triumful lui Blaga

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat " Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen", editorial ce poate fi citit accesand linkul: ) Palma cu Schengen primită de Băsescu consfințește triumful lui Blaga. Vă amintiți că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte bune în pregatirea aderării la Schengen și a lansat un avertisment așa, în stilul lui, sibilinic, că înlocuirea sa o să compromită totul. Iată că s-a adeverit și "durul Băse", marele conducător căruia îi place să fie șef doar peste cocoșați și marionete, a mai primit un blam în plex. (mai mult…)
continuare...

Masochistul Mircea Mihăieș

Într-un interviu luat de Eugen Istodor lui Mircea Mihăieș și publicat în Vox Publica în august 2010, apare următoarea secvență: Istodor: Cum e sa scrii editoriale? De ce scrii? Mircea Mihăieș: Pentru mine, editorialele sunt un simplu exercițiu literar. Ce mă interesează, în primul rând, e ca propozițiile "žsă sune bine" "” ce vrei, sunt de școală veche, respect gramatica și ador retorica! (mai mult…)
continuare...

Mihăieș – un propagandist fără voie al lui Zelea Codreanu

Uneori, a contesta fără cap ceva se transformă în propaganda perfectă în favoarea acelui ceva. Este ceea ce a reușit ieri acest Haplea al reacțiilor necontrolate, acest heirupist visceral care este Mircea Mihăieș, prin editorialul său din EVZ intitulat "Flirtând (porcos) cu istoria". (mai mult…)
continuare...

Cu editorialul la ciordeală „“ Mircea Mihăieș

(comentariu postat la articolul lui M Mihăieș din EVZ intitulat "Flirtând (porcos) cu istoria", articol ce poate fi citit accesând linkul ) Poate domnul Mihăieș are dreptate. Nu mă pricep într-atât la mișcarea legionară și la Zelea Codreanu încât să pun note la disciplina asta. Dar mă pricep la caractere și știu că din caracter vine credibilitatea. Or, sub acest aspect, MM este grav vulnerabil. (mai mult…)
continuare...