Domnul Mircea Mihăieş este o victimă

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat " Disperati si desperado", ce poate fi citit accesand linkul ) Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine din fiinţa profundă a emiţătorului şi poate altera fiinţa profundă a receptorului mai mult decât în zilele obişnuite. (more…)
continuare...

Discriminaţi de buni sau discriminaţi de răi?

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Vlad Stoicescu intitulat "Baconschi este de pe Lună, Băsescu - de pe Marte", ce poate fi citit accesand linkul ) Mie-mi place  ultima formulă scoasă la produs de domnul Băsescu, asta cu discriminarea. Dânsul tot inventează scuze pentru ceea ce nu e în stare să facă. Ştie că sunt mulţi fermecaţi de şarmul său, ce-l privesc cu păgână fascinaţie şi-i acceptă orice experiment justificativ, oricât de distrofic, doar pentru că e emanaţia lui. (more…)
continuare...

Triumful lui Blaga

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat " Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen", editorial ce poate fi citit accesand linkul: ) Palma cu Schengen primită de Băsescu consfinţeşte triumful lui Blaga. Vă amintiţi că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte bune în pregatirea aderării la Schengen şi a lansat un avertisment aşa, în stilul lui, sibilinic, că înlocuirea sa o să compromită totul. Iată că s-a adeverit şi “durul Băse”, marele conducător căruia îi place să fie şef doar peste cocoşaţi şi marionete, a mai primit un blam în plex. (more…)
continuare...

Masochistul Mircea Mihăieş

Într-un interviu luat de Eugen Istodor lui Mircea Mihăieş şi publicat în Vox Publica în august 2010, apare următoarea secvenţă: Istodor: Cum e sa scrii editoriale? De ce scrii? Mircea Mihăieş: Pentru mine, editorialele sunt un simplu exerciţiu literar. Ce mă interesează, în primul rând, e ca propoziţiile „să sune bine” — ce vrei, sunt de şcoală veche, respect gramatica şi ador retorica! (more…)
continuare...

Mihăieş – un propagandist fără voie al lui Zelea Codreanu

Uneori, a contesta fără cap ceva se transformă în propaganda perfectă în favoarea acelui ceva. Este ceea ce a reuşit ieri acest Haplea al reacţiilor necontrolate, acest heirupist visceral care este Mircea Mihăieş, prin editorialul său din EVZ intitulat “Flirtând (porcos) cu istoria”. (more…)
continuare...

Cu editorialul la ciordeală – Mircea Mihăieş

(comentariu postat la articolul lui M Mihăieş din EVZ intitulat “Flirtând (porcos) cu istoria”, articol ce poate fi citit accesând linkul ) Poate domnul Mihăieş are dreptate. Nu mă pricep într-atât la mişcarea legionară şi la Zelea Codreanu încât să pun note la disciplina asta. Dar mă pricep la caractere şi ştiu că din caracter vine credibilitatea. Or, sub acest aspect, MM este grav vulnerabil. (more…)
continuare...