Scorul acestui articol
[Total: 30 voturi. Media: 4.4]

 

În dimineața asta am avut surpriza să-mi văd articolul intitulat „Razboiul Dragnea „“ Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi”publicat pe prima pagină a EVZ (aici). Surpriza vine din faptul că, de-a lungul timpului, m-am poziționat constant ca un adversar al taberei politice pe care EVZ o sprijinea.

Sigur, mă bucur de fiecare dată când un articol îmi este preluat de publicații cu o audiență mult mai mare decât blogul meu. Mă bucur pentru că, astfel, raționamentele pe care le propun ajung la mai multă lume care le poate analiza și, eventual, împărtăși.

Totuși, publicarea acestui articol al meu în EVZ mi-a produs și o surpriză neplăcută, care mă determină să reacționez prin aceste rânduri. În comentariul care însoțește articolul apare următoarea frază: „Bloggerul Conteledesaintgermain.ro, căruia nu i se cunoaÈ™te identitatea, dar pare a fi un ofițer superior din SRI, are o teorie aproape ireală„.  Vreau să lămuresc rapid, simplu și fără echivoc: nu am avut și nu am nicio legătură cu SRI sau cu vreun alt serviciu secret. Înțeleg că această nuanță, introdusă de EVZ în prezentarea mea, are darul să potențeze, cumva, impactul articolului. Ea, însă, nu este adevărată și, prin urmare, mă simt obligat față de cei care îmi acordă încrederea lor să fac această rectificare.

Și pentru că tot sunt la subiectul privind preluarea articolelor mele de către diverse publicații, vreau să profit de ocazie și să mai adaug câteva precizări.

Nu cunosc personal pe nici unul dintre directorii ziarelor ce m-au onorat cu atenția lor, publicându-mă. Nici pe Nicolae Breban (Contemporanul) (deși mi-aș fi dorit foarte mult, domnia sa fiind, după părerea mea, cel mai mare romancier român în viață), nici pe Dan Andronic (EVZ), nici pe Cornel Nistorescu (Cotidianul), nici pe Răzvan Savaliuc (Luju.ro).

Sunt conștient că preluarea sau nu a unui articol de pe blogul meu ține de politica editorială a fiecărei publicații în parte și nu am a face niciun reproș, nimănui, atunci când, din motive ce mie îmi sunt necunoscute, par a fi dat uitării. Am primit, de pildă, multe întrebări de la cititorii mei care îmi  cereau o explicație pentru faptul că, de mai multe săptămâni încoace, nu mai public în Cotidianul. Profit de ocazie să le răspund: nu se întâmplă din voința mea și nu depinde de mine. Din câte am observat, rubrica „Forumistul de serviciu” a fost desființată și, probabil, asta este explicația. Nu am decât să le mulțumesc celor de la Cotidianul că, totuși, în ultimii ani, mi-au publicat peste 150 de articole.

Contele de Saint GermainEditorialeCornel Nistorescu (Cotidianul,Dan Andronic,diversiune,EVZ,Forumistul de serviciu,Nicolae Breban (Contemporanul),ofiter superior SRI,razboiul Dragnea - Grindeanu,Razvan Savaliuc (luju.ro)  În dimineața asta am avut surpriza să-mi văd articolul intitulat 'Razboiul Dragnea '“ Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi'publicat pe prima pagină a EVZ (aici). Surpriza vine din faptul că, de-a lungul timpului, m-am poziționat constant ca un adversar al taberei politice pe care EVZ o sprijinea. Sigur, mă...Blog politic si polemic