Scorul acestui articol
[Total: 30 voturi. Media: 4.4]

 

În dimineaţa asta am avut surpriza să-mi văd articolul intitulat “Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi”publicat pe prima pagină a EVZ (aici). Surpriza vine din faptul că, de-a lungul timpului, m-am poziţionat constant ca un adversar al taberei politice pe care EVZ o sprijinea.

Sigur, mă bucur de fiecare dată când un articol îmi este preluat de publicaţii cu o audienţă mult mai mare decât blogul meu. Mă bucur pentru că, astfel, raţionamentele pe care le propun ajung la mai multă lume care le poate analiza şi, eventual, împărtăşi.

Totuşi, publicarea acestui articol al meu în EVZ mi-a produs şi o surpriză neplăcută, care mă determină să reacţionez prin aceste rânduri. În comentariul care însoţeşte articolul apare următoarea frază: “Bloggerul Conteledesaintgermain.ro, căruia nu i se cunoaște identitatea, dar pare a fi un ofițer superior din SRI, are o teorie aproape ireală”.  Vreau să lămuresc rapid, simplu şi fără echivoc: nu am avut şi nu am nicio legătură cu SRI sau cu vreun alt serviciu secret. Înţeleg că această nuanţă, introdusă de EVZ în prezentarea mea, are darul să potenţeze, cumva, impactul articolului. Ea, însă, nu este adevărată şi, prin urmare, mă simt obligat faţă de cei care îmi acordă încrederea lor să fac această rectificare.

Şi pentru că tot sunt la subiectul privind preluarea articolelor mele de către diverse publicaţii, vreau să profit de ocazie şi să mai adaug câteva precizări.

Nu cunosc personal pe nici unul dintre directorii ziarelor ce m-au onorat cu atenţia lor, publicându-mă. Nici pe Nicolae Breban (Contemporanul) (deşi mi-aş fi dorit foarte mult, domnia sa fiind, după părerea mea, cel mai mare romancier român în viaţă), nici pe Dan Andronic (EVZ), nici pe Cornel Nistorescu (Cotidianul), nici pe Răzvan Savaliuc (Luju.ro).

Sunt conştient că preluarea sau nu a unui articol de pe blogul meu ţine de politica editorială a fiecărei publicaţii în parte şi nu am a face niciun reproş, nimănui, atunci când, din motive ce mie îmi sunt necunoscute, par a fi dat uitării. Am primit, de pildă, multe întrebări de la cititorii mei care îmi  cereau o explicaţie pentru faptul că, de mai multe săptămâni încoace, nu mai public în Cotidianul. Profit de ocazie să le răspund: nu se întâmplă din voinţa mea şi nu depinde de mine. Din câte am observat, rubrica “Forumistul de serviciu” a fost desfiinţată şi, probabil, asta este explicaţia. Nu am decât să le mulţumesc celor de la Cotidianul că, totuşi, în ultimii ani, mi-au publicat peste 150 de articole.

Contele de Saint GermainEditorialeCornel Nistorescu (Cotidianul,Dan Andronic,diversiune,EVZ,Forumistul de serviciu,Nicolae Breban (Contemporanul),ofiter superior SRI,razboiul Dragnea - Grindeanu,Razvan Savaliuc (luju.ro)  În dimineaţa asta am avut surpriza să-mi văd articolul intitulat “Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi”publicat pe prima pagină a EVZ (aici). Surpriza vine din faptul că, de-a lungul timpului, m-am poziţionat constant ca un adversar al taberei politice pe care EVZ o sprijinea. Sigur, mă...Blog politic si polemic