Editoriale

De ce NU Nicuşor Dan

Vreau să vorbesc puţin despre valoarea socială a oamenilor cu şcoală. Ei, de regulă, sunt definiţi ca fiind opusul ignoranţilor, a celor lipsiţi de cultură. A nu se confunda “şcoliţi versus ignoranţi” cu “inteligenţi versus proşti”. Inteligenţa, ca şi prostia, sunt native. Cultura se dobândeşte. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Tehnici de campanie. Există, totuşi, nişte limite!

Scriam într-un articol anterior: “Dacă domnul Piedone ar fi susţinut de alianţa PSD – PNL, ar câştiga la pas primăria capitalei. Dacă, însă, această alianţă îşi va desemna un alt candidat, al ei, din dorinţa de a-l controla total (ceea ce cu Piedone nu pare a fi atât de sigur), voturile câştigate de acest candidat încă neidentificat ar fi luate, aproape exclusiv, de la Piedone, ceea ce i-ar mări considerabil şansele de victorie lui Nicuşor Dan”. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

România drogată

  Sindromul găinii decapitate. Corpul, fără cap, se zbate haotic, lovindu-se sălbatic de copaci, de garduri, de pământ până se goleşte de sânge şi rămâne inert. Acele câteva secunde de zbatere sunt ilustrarea perfectă a ceea ce mai este în stare să facă un trup după ce a fost decuplat brusc de la cenzura creierului său. (mai mult…)
continuare...