Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mircea Mihăieș este azi confuz.  I-a trecut o pietricică prin jambieră și i s-a așezat exact pe bătătura cauzată de pasul de defilare. El găzduiește două tipuri de bătături în cizmele sale lucioase de Sturmbannführer: cele mai multe de la călcatul în picioare a adversarilor politici și una de la onorul la președinte. Ei, tocmai în asta și-a găsit să se proptească acum al dracului șist.

„Nu înțeleg însă de ce și actuala putere perpetuează ura. Dacă un asistent universitar e plasat în noua grilă de salarizare la nivelul unui răcan, iar profesorul universitar se menține, gâfâind, la vârful treimii de jos, la ce să te mai aștepți?”

Observați? Alertă kaki de încălcare a zonei de maximă protecție, interesul propriu! Trebuie să vă reamintesc că, oricât de incredibil ar părea, dl. Mihăieș este profesor universitar. Și, ca și în cazul dlui. Cărtărescu, atunci când reforma bravului guvern Boc a căzut din abstractul ei global în concretul lui individual, amenințându-i eul intangibil, dlui. Mihăieș a-nceput să-i tremure cu prudentă indignare glasul, să i se veștejească sudalmele în vârful stiloului și o văicăreală principialo „“ interogativo „“ scâncită să-i scape printre maxilarele incleștate.

Apelând la tradiționalele sale ținte, predefinite prin ordin de zi, MM găsește explicația nenorocirilor prezentului în existența trecutului. Pe principiul „azi fără ieri nu se poate”.

„Lucruri care pe vremea lui Iliescu aveau o logică – logica ucigașă a bolșevismului – au rodit dincolo de orice așteptare. Lozinca atotputernică de atunci, „Nu ne vindem țara!”, a triumfat, spre batjocura ideii de patriotism”.

Pe vremea și din pricina cui a triumfat această lozincă, MM nu ne mai spune. Ceea ce dovedește, clar, că știe. Pssst! Și noi!.

„Am lichidat industria, am vândut pe nimic tot ce mișca la sol și tot ce s-ar fi putut afla în subsol. Patriciu zâmbește disprețuitor, fericit că le-a mai tras românilor o țeapă: i-a lăsat și fără rafinărie, și fără bani în prag de iarnă. Discipolul său, Tăriceanu, are și el motive de jubilație: a făcut praf și pulbere banii ce se mai aflau pe fundul sacului și a amanetat Insula Șerpilor încă înainte de a fi intrat în stăpânirea ei”.

Acum înțelegeți de ce a adus vorba de autostrăzi în subtitlu?  Ca să o ia puțin pe … centură. Și, conform indicațiilor primite pe smartphone de la propaganda de partid,  cu nădragii în vine, cu vulcanul noroios în plină erupție, să-i demaște pe odioșii proxeneți Patriciu și Tăriceanu, acum și violatori de insule virgine. Bine că a fost precaut și nu s-a referit, când a pomenit de vânzări pe nimic, și la tot ce mișcă pe ape. Vă dați seama, împilatorii, la lipsa lor de Dumnezeu, cum ar fi sărit să terfelească singura privatizare făcută corect în România, cea a flotei?

Dar cel mai tare mi-a plăcut icnetul provocat de pietricica de la bătătură atunci când s-a înfrățit cu pietricica de la bilă:

„România acestui moment e siluită de confreria marilor bogătași îngroziți că prada le va scăpa printre degete tocmai când erau mai siguri c-o vor înșfăca”.

Pricepeți, voi, fideli observatori ai producției acestui mare cap, voi, eternii critici ai șampoanelor antimătreață? Pricepeți voi, acum, ce înseamnă albul pur al consecvenței și clarviziunii?

Consecvență, pentru că și în acest caz MM invocă germinativul motiv al violului, (România e „siluită”), aplicat acelorași dezgustători violatori („confreria marilor bogătași”).

Clarviziune, pentru că omul are dreptate: împotriva aparențelor, România nu este în acest moment înșfăcată de famiglia care o conduce. Nu, nici vorbă! Ea este doar protejată de rapt prin deghizarea provizorie a patrimoniului național în Vuitoane și vile la Snagov.

Cât despre autostrăzi: „de ce nu le concesionăm altora” ? se lansează imprudent MM. Gura lui a vorbit către sine, crezând că microfonul e închis. Nu era. „E ca și cu vămile”, sar eu, sadic, să-i confirm că s-a auzit. „Pe ălea de ce nu le-am concesionat”?

„Ete d-aia!”,  șuieră într-un glas, cu degetul mijlociu ridicat în sus, direct din Olimp, preacurata Boagiu și preacinstitul Blaga. „Ete d-aia, să-ntrebe proștii!”

Contele de Saint GermainPolemicecartarescu,flota,Mircea Mihaies,Patriciu,reforma Boc,Tariceanu,violMircea Mihăieș este azi confuz.  I-a trecut o pietricică prin jambieră și i s-a așezat exact pe bătătura cauzată de pasul de defilare. El găzduiește două tipuri de bătături în cizmele sale lucioase de Sturmbannführer: cele mai multe de la călcatul în picioare a adversarilor politici și...Blog politic si polemic