Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mircea Mihăieş este azi confuz.  I-a trecut o pietricică prin jambieră şi i s-a aşezat exact pe bătătura cauzată de pasul de defilare. El găzduieşte două tipuri de bătături în cizmele sale lucioase de Sturmbannführer: cele mai multe de la călcatul în picioare a adversarilor politici şi una de la onorul la preşedinte. Ei, tocmai în asta şi-a găsit să se proptească acum al dracului şist.

“Nu înţeleg însă de ce şi actuala putere perpetuează ura. Dacă un asistent universitar e plasat în noua grilă de salarizare la nivelul unui răcan, iar profesorul universitar se menţine, gâfâind, la vârful treimii de jos, la ce să te mai aştepţi?”

Observaţi? Alertă kaki de încălcare a zonei de maximă protecţie, interesul propriu! Trebuie să vă reamintesc că, oricât de incredibil ar părea, dl. Mihăieş este profesor universitar. Şi, ca şi în cazul dlui. Cărtărescu, atunci când reforma bravului guvern Boc a căzut din abstractul ei global în concretul lui individual, ameninţându-i eul intangibil, dlui. Mihăieş a-nceput să-i tremure cu prudentă indignare glasul, să i se veştejească sudalmele în vârful stiloului şi o văicăreală principialo – interogativo – scâncită să-i scape printre maxilarele incleştate.

Apelând la tradiţionalele sale ţinte, predefinite prin ordin de zi, MM găseşte explicaţia nenorocirilor prezentului în existenţa trecutului. Pe principiul “azi fără ieri nu se poate”.

“Lucruri care pe vremea lui Iliescu aveau o logică – logica ucigaşă a bolşevismului – au rodit dincolo de orice aşteptare. Lozinca atotputernică de atunci, “Nu ne vindem ţara!”, a triumfat, spre batjocura ideii de patriotism”.

Pe vremea şi din pricina cui a triumfat această lozincă, MM nu ne mai spune. Ceea ce dovedeşte, clar, că ştie. Pssst! Şi noi!.

“Am lichidat industria, am vândut pe nimic tot ce mişca la sol şi tot ce s-ar fi putut afla în subsol. Patriciu zâmbeşte dispreţuitor, fericit că le-a mai tras românilor o ţeapă: i-a lăsat şi fără rafinărie, şi fără bani în prag de iarnă. Discipolul său, Tăriceanu, are şi el motive de jubilaţie: a făcut praf şi pulbere banii ce se mai aflau pe fundul sacului şi a amanetat Insula Şerpilor încă înainte de a fi intrat în stăpânirea ei”.

Acum înţelegeţi de ce a adus vorba de autostrăzi în subtitlu?  Ca să o ia puţin pe … centură. Şi, conform indicaţiilor primite pe smartphone de la propaganda de partid,  cu nădragii în vine, cu vulcanul noroios în plină erupţie, să-i demaşte pe odioşii proxeneţi Patriciu şi Tăriceanu, acum şi violatori de insule virgine. Bine că a fost precaut şi nu s-a referit, când a pomenit de vânzări pe nimic, şi la tot ce mişcă pe ape. Vă daţi seama, împilatorii, la lipsa lor de Dumnezeu, cum ar fi sărit să terfelească singura privatizare făcută corect în România, cea a flotei?

Dar cel mai tare mi-a plăcut icnetul provocat de pietricica de la bătătură atunci când s-a înfrăţit cu pietricica de la bilă:

“România acestui moment e siluită de confreria marilor bogătaşi îngroziţi că prada le va scăpa printre degete tocmai când erau mai siguri c-o vor înşfăca”.

Pricepeţi, voi, fideli observatori ai producţiei acestui mare cap, voi, eternii critici ai şampoanelor antimătreaţă? Pricepeţi voi, acum, ce înseamnă albul pur al consecvenţei şi clarviziunii?

Consecvenţă, pentru că şi în acest caz MM invocă germinativul motiv al violului, (România e “siluită”), aplicat aceloraşi dezgustători violatori (“confreria marilor bogătaşi”).

Clarviziune, pentru că omul are dreptate: împotriva aparenţelor, România nu este în acest moment înşfăcată de famiglia care o conduce. Nu, nici vorbă! Ea este doar protejată de rapt prin deghizarea provizorie a patrimoniului naţional în Vuitoane şi vile la Snagov.

Cât despre autostrăzi: “de ce nu le concesionăm altora” ? se lansează imprudent MM. Gura lui a vorbit către sine, crezând că microfonul e închis. Nu era. “E ca şi cu vămile”, sar eu, sadic, să-i confirm că s-a auzit. “Pe ălea de ce nu le-am concesionat”?

“Ete d-aia!”,  şuieră într-un glas, cu degetul mijlociu ridicat în sus, direct din Olimp, preacurata Boagiu şi preacinstitul Blaga. “Ete d-aia, să-ntrebe proştii!”

Contele de Saint GermainPolemicecartarescu,flota,Mircea Mihaies,Patriciu,reforma Boc,Tariceanu,violMircea Mihăieş este azi confuz.  I-a trecut o pietricică prin jambieră şi i s-a aşezat exact pe bătătura cauzată de pasul de defilare. El găzduieşte două tipuri de bătături în cizmele sale lucioase de Sturmbannführer: cele mai multe de la călcatul în picioare a adversarilor politici şi...Blog politic si polemic