Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Intr-un articol scris săptămâna trecută (pe care îl puteti citi integral pe acest blog) și intitulat „Gulaș picant cu mămăligă românească” subliniam, apropo de luptele pe marginea Legii Educației:

„S-a întâlnit perfidia cu lăcomia. Pe de o parte aroganța graseiată și zâmbetele subțiri ale UDMR-iștilor, pe de alta disponibilitatea pentru orice potlogărie și privirile hulpave ale PDL-iștilor”.

Iar, mai departe, sugeram:

„Opoziția, dacă nu vrea să se livreze pe post de gaj în acest rușinos troc, are obligația de a face un gest net de delimitare. Care gest, după părerea mea, ar trebui să fie anunțul ferm al deciziei de eliminare imediată a UDMR din orice proiect de alianță sau parteneriat politic pentru următoarea „stagiune”, post „“ PDL”.

Cu un tupeu fără margini, cei care se reped să-mi preia ideea sunt UDMR-iștii care, prin vocea lui Marko Bela, atacă primii opoziția: „nu mai colaborăm fără Legea Educației!”. Și continuă, cu spume iredentiste la colțurile gurii:

„”Mă refer inclusiv la domnul Antonescu, care a devenit mare patriot și mare antimaghiar în ultima vreme. Problema istoriei și geografiei, să ne în”țelegem, nu e problema politicienilor maghiari, ci a copiilor maghiari sau ucraineni sau nem”ți. Deci domnul Antonescu poate să nu ne iubească, nu e nicio problemă, nu i-am solicitat acest lucru, dar să recunoască că aici discutăm despre copii”.

Că miza UDMR-ului, cu legea asta, ar fi copiii, e o gogorita pe care nu o mai cred nici cei mai ultrași suporteri UDMR-iști sau PDL-iști. Faptul însă că Bela Marko introduce copiii printre argumente arată o disperare dată de perspectiva că miza reală, uriașă, cu terminații la Budapesta, este în pericol.

Ce să spun, mare amenințare că UDMR-ul nu o să mai colaboreze cu opoziția. De parcă până acuma ar fi facut-o. Când a fost nevoie de ei au trădat pentru ciolanul puterii. Perfect, să nu mai colaboreze! Să rămână înfrățiți pe veci cu PDL-ul. Ar fi cel mai mare câștig de strategie politică al opoziției, în acești tulburi ani din urmă.

Antonescu, Ponta, fiți verticali, în sensul istoric al demnității naționale și nu permiteți, printr-un cavalerism de operetă, să vi se ironizeze patriotismul. Retrăgeți-vă de urgență ambasadele din statul separatist UDMR și dați-i replica binemeritată acestui Voronin în devenire care este Marko Bela.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Legea Educatiei,Marko Bela,Ponta,santaj,UDMRIntr-un articol scris săptămâna trecută (pe care îl puteti citi integral pe acest blog) și intitulat 'Gulaș picant cu mămăligă românească' subliniam, apropo de luptele pe marginea Legii Educației: 'S-a întâlnit perfidia cu lăcomia. Pe de o parte aroganța graseiată și zâmbetele subțiri ale UDMR-iștilor, pe de alta disponibilitatea pentru...Blog politic si polemic