Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Intr-un articol scris săptămâna trecută (pe care îl puteti citi integral pe acest blog) şi intitulat “Gulaş picant cu mămăligă românească” subliniam, apropo de luptele pe marginea Legii Educaţiei:

“S-a întâlnit perfidia cu lăcomia. Pe de o parte aroganţa graseiată şi zâmbetele subţiri ale UDMR-iştilor, pe de alta disponibilitatea pentru orice potlogărie şi privirile hulpave ale PDL-iştilor”.

Iar, mai departe, sugeram:

“Opoziţia, dacă nu vrea să se livreze pe post de gaj în acest ruşinos troc, are obligaţia de a face un gest net de delimitare. Care gest, după părerea mea, ar trebui să fie anunţul ferm al deciziei de eliminare imediată a UDMR din orice proiect de alianţă sau parteneriat politic pentru următoarea “stagiune”, post – PDL”.

Cu un tupeu fără margini, cei care se reped să-mi preia ideea sunt UDMR-iştii care, prin vocea lui Marko Bela, atacă primii opoziţia: “nu mai colaborăm fără Legea Educaţiei!”. Şi continuă, cu spume iredentiste la colţurile gurii:

“”Mă refer inclusiv la domnul Antonescu, care a devenit mare patriot şi mare antimaghiar în ultima vreme. Problema istoriei şi geografiei, să ne în‏ţelegem, nu e problema politicienilor maghiari, ci a copiilor maghiari sau ucraineni sau nem‏ţi. Deci domnul Antonescu poate să nu ne iubească, nu e nicio problemă, nu i-am solicitat acest lucru, dar să recunoască că aici discutăm despre copii”.

Că miza UDMR-ului, cu legea asta, ar fi copiii, e o gogorita pe care nu o mai cred nici cei mai ultraşi suporteri UDMR-işti sau PDL-işti. Faptul însă că Bela Marko introduce copiii printre argumente arată o disperare dată de perspectiva că miza reală, uriaşă, cu terminaţii la Budapesta, este în pericol.

Ce să spun, mare ameninţare că UDMR-ul nu o să mai colaboreze cu opoziţia. De parcă până acuma ar fi facut-o. Când a fost nevoie de ei au trădat pentru ciolanul puterii. Perfect, să nu mai colaboreze! Să rămână înfrăţiţi pe veci cu PDL-ul. Ar fi cel mai mare câştig de strategie politică al opoziţiei, în aceşti tulburi ani din urmă.

Antonescu, Ponta, fiţi verticali, în sensul istoric al demnităţii naţionale şi nu permiteţi, printr-un cavalerism de operetă, să vi se ironizeze patriotismul. Retrăgeţi-vă de urgenţă ambasadele din statul separatist UDMR şi daţi-i replica binemeritată acestui Voronin în devenire care este Marko Bela.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Legea Educatiei,Marko Bela,Ponta,santaj,UDMRIntr-un articol scris săptămâna trecută (pe care îl puteti citi integral pe acest blog) şi intitulat “Gulaş picant cu mămăligă românească” subliniam, apropo de luptele pe marginea Legii Educaţiei: “S-a întâlnit perfidia cu lăcomia. Pe de o parte aroganţa graseiată şi zâmbetele subţiri ale UDMR-iştilor, pe de alta disponibilitatea pentru...Blog politic si polemic