Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat “ Cine-l va înlocui pe Boc la şefia PDL?”, articol ce poate fi citit accesând linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cine-l-va-inlocui-pe-boc-la-sefia-pdl-913964.html )

Istoria ne învaţă că partidele care au născut dictatori au dispărut odată cu aceştia.

E de aşteptat să fie şi soarta PDL, după ce bateriile lui Traian Băsescu se vor fi descărcat complet.

Până atunci însă TB este încă la butoane, jucăuş, aşa că nu ar fi realist să ne inchipuim că se va ţine sau va putea fi ţinut departe de decizia privind alegerea noului şef al PDL.

Deşi nu pare a fi evident tuturor, miza acestor alegeri este una crucială pentru TB. Cei care cred în povestioarele sale cu o retragere completă din viaţa politică după terminarea celui de-al doilea mandat, ar trebui întărcaţi. La câţi duşmani şi-a făcut, la câte amprente a lăsat pe clanţele gri ale afacerilor dubioase, dacă nu-şi blindează viitorul cu o poziţie care să-i asigure fie putere fie imunitate, n-o să-l prea vedem printre noi animând tolkshow-uri, jurizând Miss Litoral sau traversând Herăstrăul cu landourile nepoţilor.

Aşadar, răspunsul la întrebarea din titlul editorialului Ioanei Lupea este: pe Boc îl va înlocui la şefia PDL cel pe care îl va dori Traian Băsescu. Cine va fi acesta (aceasta) nici nu ştiu şi nici nu mă interesează să speculez. Oricum va fi cineva după profilul celor impuşi până acum de TB în diverse funcţii înalte: obedient, şantajabil, de un profesionalism mediocru completat cu un tupeu superlativ.  Iată doar câteva exemple: Boc, Udrea, Oprea, Anastase, Videanu, Berceanu, Igaş etc.

Despre Vasile Blaga, cel pe care par a-l împinge în faţă motoarele de căutare ale facţiunii chipurile reformatoare din PDL, părerea mea este una proastă. Acest om a îmbătrânit în postura de speranţă, fără a fi reuşit până acum vreo fază convingătoare, nu mai vorbesc de înscrierea vreunui gol spectaculos. Ce-l recomandă? Zvonurile niciodată confirmate de disident în PDL? Capul plecat cu care a primit decizia demiterii de la MI şi sărutarea rece a preşedintelui la despărţire? Felicitarea Elenei Udrea la alegerea acesteia ?

PDL are un viciu major de fabricaţie şi anume nu deţine picioare proprii. El a fost construit de un om, pentru sine, este de tip ventuză, are stabilitate dar nu flexibilitate. Clientelismul, in acest partid, a depăşit cu mult performanţele altor partide, perindate anterior la putere , înlocuind rolul de liant, până la un punct de înţeles, cu acela de  metabolism invaziv, metastatic şi transpartinic. Efectul acestei malformaţii se va manifesta la momentul viitoarelor alegeri când nu va fi căutat omul care să reformeze partidul ci acela care să consolideze ventuza pe nisipurile mişcătoare ale viitorului imediat.

Contele de Saint GermainPolemicealegeri PDL,Basescu,Blaga,Ioana Lupea(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat “ Cine-l va înlocui pe Boc la şefia PDL?”, articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cine-l-va-inlocui-pe-boc-la-sefia-pdl-913964.html ) Istoria ne învaţă că partidele care au născut dictatori au dispărut odată cu aceştia. E de aşteptat să fie şi soarta...Blog politic si polemic