Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat ” Cine-l va înlocui pe Boc la șefia PDL?”, articol ce poate fi citit accesând linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cine-l-va-inlocui-pe-boc-la-sefia-pdl-913964.html )

Istoria ne învață că partidele care au născut dictatori au dispărut odată cu aceștia.

E de așteptat să fie și soarta PDL, după ce bateriile lui Traian Băsescu se vor fi descărcat complet.

Până atunci însă TB este încă la butoane, jucăuș, așa că nu ar fi realist să ne inchipuim că se va ține sau va putea fi ținut departe de decizia privind alegerea noului șef al PDL.

Deși nu pare a fi evident tuturor, miza acestor alegeri este una crucială pentru TB. Cei care cred în povestioarele sale cu o retragere completă din viața politică după terminarea celui de-al doilea mandat, ar trebui întărcați. La câți dușmani și-a făcut, la câte amprente a lăsat pe clanțele gri ale afacerilor dubioase, dacă nu-și blindează viitorul cu o poziție care să-i asigure fie putere fie imunitate, n-o să-l prea vedem printre noi animând tolkshow-uri, jurizând Miss Litoral sau traversând Herăstrăul cu landourile nepoților.

Așadar, răspunsul la întrebarea din titlul editorialului Ioanei Lupea este: pe Boc îl va înlocui la șefia PDL cel pe care îl va dori Traian Băsescu. Cine va fi acesta (aceasta) nici nu știu și nici nu mă interesează să speculez. Oricum va fi cineva după profilul celor impuși până acum de TB în diverse funcții înalte: obedient, șantajabil, de un profesionalism mediocru completat cu un tupeu superlativ.  Iată doar câteva exemple: Boc, Udrea, Oprea, Anastase, Videanu, Berceanu, Igaș etc.

Despre Vasile Blaga, cel pe care par a-l împinge în față motoarele de căutare ale facțiunii chipurile reformatoare din PDL, părerea mea este una proastă. Acest om a îmbătrânit în postura de speranță, fără a fi reușit până acum vreo fază convingătoare, nu mai vorbesc de înscrierea vreunui gol spectaculos. Ce-l recomandă? Zvonurile niciodată confirmate de disident în PDL? Capul plecat cu care a primit decizia demiterii de la MI și sărutarea rece a președintelui la despărțire? Felicitarea Elenei Udrea la alegerea acesteia ?

PDL are un viciu major de fabricație și anume nu deține picioare proprii. El a fost construit de un om, pentru sine, este de tip ventuză, are stabilitate dar nu flexibilitate. Clientelismul, in acest partid, a depășit cu mult performanțele altor partide, perindate anterior la putere , înlocuind rolul de liant, până la un punct de înțeles, cu acela de  metabolism invaziv, metastatic și transpartinic. Efectul acestei malformații se va manifesta la momentul viitoarelor alegeri când nu va fi căutat omul care să reformeze partidul ci acela care să consolideze ventuza pe nisipurile mișcătoare ale viitorului imediat.

Contele de Saint GermainPolemicealegeri PDL,Basescu,Blaga,Ioana Lupea(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat ' Cine-l va înlocui pe Boc la șefia PDL?', articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cine-l-va-inlocui-pe-boc-la-sefia-pdl-913964.html ) Istoria ne învață că partidele care au născut dictatori au dispărut odată cu aceștia. E de așteptat să fie și soarta...Blog politic si polemic