Scorul acestui articol
[Total: 191 voturi. Media: 4.9]

 

Ca prim „“ ministru proaspăt numit te trezești de-odată cu puteri uriașe, care, dacă nu ai frânele bine reglate, îti pot lua mintile. După ce toată viața ta ai fost un lefegiu pârlit, operând doar cu sume de strictă subzistență, vezi că primești brusc pe mână bugetul unei țări, cu care să te poți juca discreționar, după fanteziile tale cele mai excentrice.

Domnul Ludovic Orban, uns premier de Iohannis după epuizante comicării bahice și provocări baritonale gen announcer de kickboxing („žcine este generalul?”) a fost lovit, odată instalat în noua și înalta lui poziție administrativă, de două valuri năucitoare: atitudinea celor din jurul lui, care au renunțat la statutul de bipezi pentru a deveni târâtoare și propriul său sentiment de nabab, înstăpânit peste banii țării prin edict divin precum moștenitorii califilor din Emirate.

Că numitele valuri au produs în Ludovic Orban avarii comportamentale și de gândire alarmante, s-a văzut în mod repetat în guvernarea acestuia, mai ales pe timp de pandemie. Nu voi mai aminti aici istoricul gafelor și inepțiilor sale. Șunt bine cunoscute și resimțite din greu de orice român cât de cât informat și dependent de normalitate.

Voi semnala, insă, ceva petrecut ieri, absolut spectaculos ca dimensiune de prostie, care îl pune pe premier într-o postură de-a dreptul penală.

La un miting electoral din județul Bistrița Năsăud, domnul Orban a declarat:

„žMizați pe un atu: tot Ardealul va fi liberal. Nu se poate ca Bistrița să rămână roșie și spuneți-le bistrițenilor lucrul ăsta. Deci o să rămână copilul orfan al Ardealului dacă nu merg pe mâna noastră. […] Dar nu se poate să rămână Bistrița de căruță. Și de asemenea să le spuneți un lucru este foarte important: acuma PSD nu se mai întoarce la guvernare încă vreo zece ani de acum încolo și nu e bine ca Bistrița să rămână în afara jocului și e foarte bine ca toți cei care candidați la primărie și care veți avea ușa deschisă la guvern să puteți să obțineți sprijinul Guvernului pentru toate proiectele pe care le aveți în beneficiul comunităților locale. E un argument care nu trebuie ignorat.”

Acest mesaj nu este doar o promisiune penală, ci și o spovedanie incriminatorie. Spovedanie incriminatorie în sensul că, prin naturalețea rostirii șantajului, premierul Orban ne asigură că nu e vorba doar de o ficțiune  electorală ci de continuarea unor practici bine exersate în prezent.

Ce înseamnă ca un județ „žroșu” să rămână „žcopil orfan”? Înseamnă, cât se poate de clar, că nu va primi niciun fel de sprijin de la guvernul galben. Deci, ca va fi discriminat în rău dacă nu va merge pe „žmâna noastră”. Adică a liberalilor. Ceea ce se întâmplă, exact, și în această perioadă.

Pentru cei care nu pricep șantajul din prima, domnul Orban detaliază: dacă Bistrița va rămâne roșie, atunci” o să rămână în afara jocului”. Ce înseamnă asta? Că nu va avea uși deschise la guvern (precum liberalii) și că nu va obține „žsprijinul Guvernului pentru proiectele pe care le va avea”.

În orice țară normală, o astfel de segregare promovată de un lider politic aflat la butoane, deci cu mijloace efective de a o pune în aplicare, ar îngrijora și ar genera reacții violente. E ca și cum procurorul general al unei țări ar amenința cu închisoarea pe toți cei ce nu votează partidul de care el a fost numit.

La noi, declarația iresponsabilă a lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată.

Ca și o alta, rostită cu același prilej: „žtot Ardealul va fi liberal„. Pe mine, această sintagmă ieșită din gura liderului unui partid globalist, deznaționalizat, segregaționist cu românii, susținut intens de UDMR, precum PNL-ul de astăzi, mă îngrozește. Mi se pare că ecoul ei în viitorul apropiat se va traduce în „žtot Ardealul va fi unguresc„.

Eu nu știu cât și ce le mai trebuie românilor adevărați ca să se trezească. Și de ce mai are nevoie tineretul nostru frumos, liber și cu atâta ușurință manipulat, să înțeleagă că fără o țară, a ta, ești nimic. E adevărat, un nimic tolerat în alte țări, dar ca un venetic, fără buletin și fără identitate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/orban-santaj-1.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/orban-santaj-1-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeArdealul liberal,Ardealul unguresc,flagrant,judet orfan,judet rosu,Ludovic Orban,santaj  Ca prim '“ ministru proaspăt numit te trezești de-odată cu puteri uriașe, care, dacă nu ai frânele bine reglate, îti pot lua mintile. După ce toată viața ta ai fost un lefegiu pârlit, operând doar cu sume de strictă subzistență, vezi că primești brusc pe mână bugetul unei țări,...Blog politic si polemic