Scorul acestui articol
[Total: 191 voturi. Media: 4.9]

 

Ca prim – ministru proaspăt numit te trezeşti de-odată cu puteri uriaşe, care, dacă nu ai frânele bine reglate, îti pot lua mintile. După ce toată viaţa ta ai fost un lefegiu pârlit, operând doar cu sume de strictă subzistenţă, vezi că primeşti brusc pe mână bugetul unei ţări, cu care să te poţi juca discreţionar, după fanteziile tale cele mai excentrice.

Domnul Ludovic Orban, uns premier de Iohannis după epuizante comicării bahice şi provocări baritonale gen announcer de kickboxing („cine este generalul?”) a fost lovit, odată instalat în noua şi înalta lui poziţie administrativă, de două valuri năucitoare: atitudinea celor din jurul lui, care au renunţat la statutul de bipezi pentru a deveni târâtoare şi propriul său sentiment de nabab, înstăpânit peste banii ţării prin edict divin precum moştenitorii califilor din Emirate.

Că numitele valuri au produs în Ludovic Orban avarii comportamentale şi de gândire alarmante, s-a văzut în mod repetat în guvernarea acestuia, mai ales pe timp de pandemie. Nu voi mai aminti aici istoricul gafelor şi inepţiilor sale. Şunt bine cunoscute şi resimţite din greu de orice român cât de cât informat şi dependent de normalitate.

Voi semnala, insă, ceva petrecut ieri, absolut spectaculos ca dimensiune de prostie, care îl pune pe premier într-o postură de-a dreptul penală.

La un miting electoral din judeţul Bistriţa Năsăud, domnul Orban a declarat:

Mizaţi pe un atu: tot Ardealul va fi liberal. Nu se poate ca Bistriţa să rămână roşie şi spuneţi-le bistriţenilor lucrul ăsta. Deci o să rămână copilul orfan al Ardealului dacă nu merg pe mâna noastră. […] Dar nu se poate să rămână Bistriţa de căruţă. Şi de asemenea să le spuneţi un lucru este foarte important: acuma PSD nu se mai întoarce la guvernare încă vreo zece ani de acum încolo şi nu e bine ca Bistriţa să rămână în afara jocului şi e foarte bine ca toţi cei care candidaţi la primărie şi care veţi avea uşa deschisă la guvern să puteţi să obţineţi sprijinul Guvernului pentru toate proiectele pe care le aveţi în beneficiul comunităţilor locale. E un argument care nu trebuie ignorat.”

Acest mesaj nu este doar o promisiune penală, ci şi o spovedanie incriminatorie. Spovedanie incriminatorie în sensul că, prin naturaleţea rostirii şantajului, premierul Orban ne asigură că nu e vorba doar de o ficţiune  electorală ci de continuarea unor practici bine exersate în prezent.

Ce înseamnă ca un judeţ „roşu” să rămână „copil orfan”? Înseamnă, cât se poate de clar, că nu va primi niciun fel de sprijin de la guvernul galben. Deci, ca va fi discriminat în rău dacă nu va merge pe „mâna noastră”. Adică a liberalilor. Ceea ce se întâmplă, exact, şi în această perioadă.

Pentru cei care nu pricep şantajul din prima, domnul Orban detaliază: dacă Bistriţa va rămâne roşie, atunci” o să rămână în afara jocului”. Ce înseamnă asta? Că nu va avea uşi deschise la guvern (precum liberalii) şi că nu va obţine „sprijinul Guvernului pentru proiectele pe care le va avea”.

În orice ţară normală, o astfel de segregare promovată de un lider politic aflat la butoane, deci cu mijloace efective de a o pune în aplicare, ar îngrijora şi ar genera reacţii violente. E ca şi cum procurorul general al unei ţări ar ameninţa cu închisoarea pe toţi cei ce nu votează partidul de care el a fost numit.

La noi, declaraţia iresponsabilă a lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată.

Ca şi o alta, rostită cu acelaşi prilej: „tot Ardealul va fi liberal”. Pe mine, această sintagmă ieşită din gura liderului unui partid globalist, deznaţionalizat, segregaţionist cu românii, susţinut intens de UDMR, precum PNL-ul de astăzi, mă îngrozeşte. Mi se pare că ecoul ei în viitorul apropiat se va traduce în „tot Ardealul va fi unguresc”.

Eu nu ştiu cât şi ce le mai trebuie românilor adevăraţi ca să se trezească. Şi de ce mai are nevoie tineretul nostru frumos, liber şi cu atâta uşurinţă manipulat, să înţeleagă că fără o ţară, a ta, eşti nimic. E adevărat, un nimic tolerat în alte ţări, dar ca un venetic, fără buletin şi fără identitate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/orban-santaj-1.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/orban-santaj-1-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeArdealul liberal,Ardealul unguresc,flagrant,judet orfan,judet rosu,Ludovic Orban,santaj  Ca prim – ministru proaspăt numit te trezeşti de-odată cu puteri uriaşe, care, dacă nu ai frânele bine reglate, îti pot lua mintile. După ce toată viaţa ta ai fost un lefegiu pârlit, operând doar cu sume de strictă subzistenţă, vezi că primeşti brusc pe mână bugetul unei ţări,...Blog politic si polemic