Scorul acestui articol
[Total: 709 voturi. Media: 5]

 

Sunt aproape convins că È™tirea pe surse care a împânzit NET-ul, cum că procurorul Negulescu a început să o denunțe pe Kovesi la Parchetul General, este doar o poveste despre dorință, speranță È™i amăgire. Ea neavând vreun suport în acțiunile reale ale domnului Zdreanță ci doar în aÈ™teptările idealiste ale unei părți a societății care se ghidează după forme de optimism motivațional precum „žadevărul iese întotdeauna la suprafață” sau „žbinele învinge mereu răul”.

Negulescu ține în spate stavila unui baraj în amontele căruia s-au acumulat mizerii strivitoare. Toate având ca numitor comun o instituție, DNA, È™i o persoană, Laura Kovesi. Sigur că este în puterea domnului Negulescu, ar fi chiar o uÈ™urare pentru sine, să îndoaie puțin genunchii, se plece puțin capul È™i să dea drumul È™uvoiului infect spre purificare prin adevăr, spre deliciul opiniei publice.

Nu va face însă acest lucru! Nu-l va face pentru că primul strivit sub forța consecințelor imediate ar fi chiar el.

Ori domnul Negulescu este un laÈ™! Un laÈ™ de calibru! Doar laÈ™ii de calibru pot pune atâta preț pe laÈ™itatea altora È™i-È™i pot dedica viața îngenuncherii semenilor prin frică.

Există asemănări între cuplul Băsescu – Udrea È™i cuplul Negulescu – Kovesi. În ambele cupluri cel mai slab îl poate distruge cu mare uÈ™urință pe cel mai puternic. Dar niciodată, admițând că s-ar da cărțile pe față, cel mai puternic nu ar pleca în neant fără să-l tragă după sine È™i pe cel mai slab. Și ar mai fi o asemănare: puternicii acestor cupluri au o protecție înaltă, peste constituție È™i legi, care îi inhibă pe slabii ce-i au la mână să acționeze tranÈ™ant.

Tactica de autosalvare pe care o învârt acum în minte È™i Negulescu È™i Udrea este nu de a-È™i folosi armele de È™antaj prin detonare ci doar de a amenința cu ele, până la paroxism, în speranța că vor fi È™i ei protejați, la pachet cu mai marii lor inspiratori.

Istoria a demonstrat, aproape fără excepție, că o astfel de tactică a încremenirii în È™antaj se termină, fatalmente, prin eliminarea È™antajistului mai slab. Dar marii laÈ™i nu cred în lecțiile istoriei ci exclusiv în pulsul lor pe care È™i-l măsoară, maniacal, nu doar dimineața la sculare ci È™i de fiecare dată când se străduiesc, fără a reuÈ™i, să adoarmă cu capul pe perna lor.

AÈ™a că fiți realiÈ™ti, Negulescu nu a scris È™i nu va scrie niciun denunț împotriva Laurei Kovesi. El este încă în faza în care îÈ™i mai face iluzii de libertate (chiar i se întrețin), în care recapitulează inventare de procurori È™i judecători  ce l-ar putea salva. ÎÈ™i ia, cum am zis, din cinci în cinci minute pulsul È™i se amăgeÈ™te că ar avea inimă. Iată, poate spune copiilor săi că e posibil să aibă È™i inimă din moment ce are puls. Ce, e puțin lucru o astfel de descoperire la câte paradeli a făcut el în numele țelului de a trăi pentru a paradi?

Fiți realiÈ™ti È™i nu disperați! E drept că nu de la spectre ca Negulescu vine lumina dreptății, dar ea vine! Fără a putea fi stăvilită. Vă garantez!

Deja doamna Kovesi se află în programul de urgențe al protectorilor ei de a o plasa, cât încă se mai poate, într-o sinecură de tranziție. După valul de achitări spectaculoase, după punerea sub acuzare a lui Onea È™i demisia acestuia de la conducerea unității de elită, Laura Kovesi se vede lunecând pe un tobogan care dă, tot mai probabil, într-un bazin fără apă. Este foarte posibil ca, într-un timp mai scurt decât ne-am putea închipui, doamna Kovesi să-l scutească pe preÈ™edintele Iohannis de a fi îngenuncheat de Curtea Constituțională È™i să-È™i dea demisia de onoare, zburând cu primul avion spre orizonturi mai puțin tulburi pentru domnia sa.

Mai sunt È™i alte argumente pe care le-aÈ™ putea aduce acestei din urmă previziuni, dar să nu diluăm mesajul articolului de azi. Acest mesaj este: nu, Negulescu nu o va denunța pe Kovesi!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/negulescu-500x281.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/negulescu-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecuplul Basescu Udrea,cuplul Kovesi Negulescu,Kovesi pe tobogan,Negulescu Portocala,Onea acuzat,santaj,unitatea de elita a DNA  Sunt aproape convins că È™tirea pe surse care a împânzit NET-ul, cum că procurorul Negulescu a început să o denunțe pe Kovesi la Parchetul General, este doar o poveste despre dorință, speranță È™i amăgire. Ea neavând vreun suport în acțiunile reale ale domnului Zdreanță ci doar în aÈ™teptările idealiste...Blog politic si polemic