Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

CROCHIUL DE MARÅ¢I

Recomand vizitatorilor acestui blog două cărți revoluționare, legate prin autor, Marcus Buckingham și prin Organizația Gallup sub egida căreia au apărut.

  1. „Manager contra curentului. Ce fac marii manageri altfel decât ceilalți”. Cartea se bazează pe interviuri aprofundate, inițiate de Gallup Organisation cu mai mult de 80 000 de manageri din peste 400 de companii „“ cel mai extins studiu de gen realizat vreodată.
  2. „Descoperă-ți punctele forte cu Testul Clifton”. Un program revoluționar rezultat în urma cercetării interviurilor realizate de Gallup cu peste două milioane de persoane.

Ambele cărți au fost publicate în România, la Editura Alfa, în 2005.

Se pleacă de la realitatea incontestabilă că orice ființă, organizație, produs, structură are, în raport cu mediul in care se manifestă, puncte slabe și puncte tari. Față de acest adevăr axiomatic, s-au dezvoltat două curente de gândire privind soluții de progres în managementul actual.

Curentul tradiționalist insistă pe reducerea handicapurilor prin depășirea slăbiciunilor originare.

Curentul revoluționar, susținut în cele două cărți recomandate și pe care eu îl îmbrățișez, propune cultivarea punctelor tari și maximizarea decalajelor favorabile.

Deși cheile de succes stabilite de Buckingham se referă la oameni, mai precis la manageri, ele pot fi aplicate, tale quale, și altor „elemente de ambient” care ne înconjoară, interacționând cu viața noastră, cum ar fi, de pildă, partidele.

M-am întrebat astfel în ce fel partidele de opoziție din România anului 2010 ar putea beneficia de concluziile celor două cărți pentru îmbunătățirea performanțelor lor politice și învingerea rivalilor. Rezultatele analizei făcute  mi se par cel puțin interesante, cu serios potențial de răsturnare a balanței actuale dacă, evident, cei ce le-ar putea implementa vor avea măcar curiozitatea să ia notă de ele.

Făcând liste cu punctele slabe și punctele tari ale puterii și opoziției am constatat două astfel de puncte care se situează, în prezent, la antipozi în cele două tabere:

a)      Parlamentul României este, probabil, cel mai redutabil punct tare al puterii și cel mai vulnerabil punct slab al opoziției;

b)      Opțiunea actuală a populației României este, probabil, cel mai redutabil punct tare al opoziției și cel mai vulnerabil punct slab al puterii.

În aceste condiții, conform cheilor de succes stabilite de Buckingham, opoziția ar trebui să înceteze a-și consuma toate energiile pentru compensarea punctului ei slab, ponderea minoritară din Parlament și să-și canalizeze prioritar forțele, inteligența, acțiunile, în direcția maximizării decalajului favorabil creat de punctul ei forte din acest moment, opțiunea actuală a populației.

Mai concret, fără a înceta să-și joace atuurile în cele două camere, câte sunt (moțiuni, interpelări, boicot parlamentar etc.), opoziția ar trebui să inițieze urgent gesturi politice unilaterale și viguroase în plan social (legale, evident, dar cu care puterea să nu poată interfera semnificativ prin instrumentele ei administrative), care să accentueze prăpastia dintre opțiunea actuală a populației (85% / 15%) și mistificarea de reprezentativitate din Parlament (40% / 60%).

Că astfel de măsuri există, voi încerca să demonstrez cât de curând (poate în Editorialul de Joi). Sper ca, până atunci, cei interesați să-și regleze receptoarele pe lungimea de undă a acestui blog căci altfel nu doar că ne agităm în van dar dăm și idei puterii cum să-și eternizeze conducerea „democratică” prin nereprezentativitate.

Contele de Saint GermainCrochiul de martimanagement,puncte slabe,puncte tari,putere nereprezentativa,schimbareCROCHIUL DE MARÅ¢I Recomand vizitatorilor acestui blog două cărți revoluționare, legate prin autor, Marcus Buckingham și prin Organizația Gallup sub egida căreia au apărut. 'Manager contra curentului. Ce fac marii manageri altfel decât ceilalți'. Cartea se bazează pe interviuri aprofundate, inițiate...Blog politic si polemic