Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


( Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat “Tacerea mieilor”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-tacerea-mieilor-918139.html)

Alba neagra e o formă de înşelătorie pentru proşti. La fel şi editorialul lui Mircea Cărtărescu de azi.

Pentru că, să fim lucizi: ce român cu capul pe umeri mai poate “pune botul” la mistificări străvezii, de momit mieii la abator, de genul: “Crin Antonescu tinde astfel să devină […] un Băsescu al doilea, mai prost”.

Deosebirile dintre cei doi, şi de educaţie şi de comportament şi de limbaj şi de moralitate sunt atât de mari şi evidente, şi toate în favoarea lui Antonescu, încât cititorul se poate intreba, pe bună dreptate, dacă Mircea Cărtărescu nu e prea obosit, dacă nu ar trebui să-şi trateze, în vreun fel, deviaţiile de percepţie de tip halucinogen.  Să mai viziteze, de exemplu, din când în când, şi lumea reală. Să-şi prindă pletele cărunte într-o codiţă, ca să audă mai bine, să iasă pe stradă şi să asculte, măcar pentru o clipă, “vox populi”.

De fapt tot articolul de azi e un colaj de astfel de panseuri – puseuri jenante, mirosind de la o poştă a propagandă portocalie râncedă, pusă la reîncălzit.

Dacă dl. Cărtărescu ar fi fost, anterior alianţei PNL – PC, un fan Antonescu, sau măcar PNL, poate că ceea ce scrie azi m-ar fi îngrijorat. Aşa însă, după ce a înjurat cu spume rabice, doi ani de zile fără încetare, şi la Antonescu şi la Tăriceanu şi la Vosganian, preluând pe nemestecate toate infamiile regurgitate la adresa acestora de idolul său Traian Băsescu , scălâmbăiala asta a lui cu stânga, dreapta, “crăpătură vizibilă în porţelanul unanim de altădată”, nu mi se pare altceva decât o formă disgraţioasă de spaimă. Un smuls al părului din cap şi o aruncare a copilului în faţa dubei de poliţie, cum am văzut la televizor că fac pirandele interlopilor la intervenţia mascaţilor.

Eu însumi am arătat cum această coagulare a opoziţiei intr-o alianţă oficializată, acest compromis necesar, a pus pe jar puterea, a declanşat foşgăiala în şerpăria portocalie. Cu toate acestea, textul de azi al lui Cărtărescu mă surprinde prin intensitatea panicii şi prin devoalarea caracterului franjurat ale autorului. Şi mă mai surprinde prin opţiunea acestuia de a-şi transforma, împins de patimi politice, bunul său cel mai de preţ, scrisul, intr-un deşeu toxic. Nereciclabil.

Prin articolul de azi, micul Goebbels de Modrogan nu face altceva decât un jenant act de delaţiune şi de instigare la dizidenţă în interiorul PNL. Odioşii până mai ieri Tăriceanu şi Vosganian devin brusc, în acest scop nobil, băieţi buni iar “trădătorul” PNL candidat la titlul de “cel mai lucid partid din România”.

Un avorton de machiaverlâc, mort înainte de a se naşte.

Dar, Doamne, ce cangrenă morală. Şi tocmai acolo unde ne-am fi aşteptat să găsim asepsia maximă. Cum să se mai facă bine poporul ăsta cu aşa modele?

Contele de Saint GermainPolemicealba neagra,Antonescu,Basescu,cartarescu,EVZ,miei,plete carunte,Tariceanu( Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat 'Tacerea mieilor', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-tacerea-mieilor-918139.html) Alba neagra e o formă de înşelătorie pentru proşti. La fel şi editorialul lui Mircea Cărtărescu de azi. Pentru că, să fim lucizi: ce român cu capul pe...Blog politic si polemic