Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Un prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari.

Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald.

FLORIN

Stimate Domn,

V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu pentru ca promiteti ca raspundeti. Imi place la dvs. demonstratia argumentata, cu subtilitati frumoase, modul in care va sustineti parerile cu care m-am simtit tot timpul in consonanta (peste 99,5%). Avand o tehnica moderna de investigatie, de alta generatie (cu mult peste tehnologia Roentgen!) va propun spre analiza situatia in care intram.
La ora actuala, cu aliantele opozitiei in curs de realizare, premisele sunt dramatic de proaste pentru Traian Basescu si echipa lui, ai zice chiar ca nu vor exista supravietuitori…
La randul sau, Basescu este individul care nu a pierdut nicio alegere si in conditii foarte grele pentru el, si-a aranjat totul dupa “pohta ce-a pohtit” (vezi voturi R Moldova, voturi la ambasada din paris – la 5 secunde votul, etc, etc, elemente cu care nici macar o masina unsa cu toate vaselinele posibile, numita psd, nu a putut sa le tina piept)

Acum situatia pare fara iesire… Personal, nu cred ca se va lasa si, ca sa va provoc!, nici nu cred ca va pierde…

Dumneavoastra, Conte de Saint Germain, un calator in timp, venind din “evul mediu intamplator” si chiar mai de demult, aveti propriul scenariu al iesirii din dilema (basescu aparent pierde, dar el nu este un perdant, prin definitie!!!!!!!!!!)?

Va astept!

Contele de Saint Germain

Draga Florin,

Mi-a placut mesajul tau, inclusiv provocarea. Iata raspunsul meu acum, la cald.

Arma câştigătoare a lui Traian Băsescu a fost, de fiecare dată, şiretenia de a exploata la maximum slăbiciunile omeneşti în general şi pe cele ale românilor în special.

El nu este om de operă, n-a construit nimic memorabil până acum. Nimeni nu l-a ales pentru vreo “ctitorie” istorică, pentru vreo realizare materială perenă ori pentru vreo reformă grandioasă, în beneficiu naţional, de lăsat moştenire generaţiilor următoare.

El este diabolic de bun în crearea şi specularea de efecte speciale. Care efecte sunt receptate cel mai bine în conditii de obnubilare a raţiunii şi bunului simţ de către patimi, porniri primare, fidelităţi necondiţionate.

Să ne amintim doar de ultimele prezidenţiale, când toţi îl vedeam pe obositul şef suprem la pământ şi brusc, letal, el a scos din mânecă vizita lui Geoană la Vântu. Dacă înainte de acest moment nu ar fi creat, cu toată muniţia din arsenal, o adevărată psihoză naţională cu moguli monstruoşi instrumentând belelele naţiunii, decisiva şi mult incriminata vizită a neinspiratului Geoană n-ar fi avut niciun impact electoral. În fond, nu e o crimă ca un politician să viziteze un magnat de presă. Ei bine, Băsescu a creat un efect special, o pseudo – realitate, pasională nu raţională, în care acest gest banal să pară o crimă. Şi i-a reuşit.
Fără farsa asta nici voturile de la Paris, nici cele ale moldovenilor, nu i-ar mai fi folosit la nimic.

Mă întrebi dacă mai văd vreo ieşire pentru Băsescu din actuala situaţie sau îmi ceri o premoniţie? Dacă vrei premoniţie, sunt nevoit să te amân. Deocamdată, din raţiuni homeopatice, fac premoniţii doar cu pipeta. Şi abia ce-am făcut-o pe aia de duminica trecută, când am anunţat ce o să scrie a doua zi Mihăieş. Deci mai aşteptăm.

Cât despre posibilitatea unei ieşire pentru Băsescu, în sensul câştigării de către ai lui şi a viitoarelor alegeri, tot ce-ţi pot spune este că da, acest lucru este puţin probabil dar nu imposibil. Atâta vreme cât iluzionismul a ajuns la performanţa de a face să dispară Statuia Libertăţii, nimic în politica noastră nu mai poate fi considerat cert. Chiar am imaginat câteva “pase hipnotice” la care preşedintele ar putea apela, evident, tot zona registrului său de intervenţii pe creier, fără durere, pentru a ne mai păcăli o dată. Nu-mi cere însă să ţi le spun pentru că astfel le-ar afla şi el şi, Doamne fereşte, cum îl ştim, precis le-ar aplica.

Cel mai bine pentru partea de baricadă pe care mă aflu şi, sunt convins, pentru poporul român, ar fi insă să nu se ajungă la alegeri cu puterea actuală încă la butoane.

Fie, până atunci, să fie dislocat preşedintele, fie guvernul portocaliu.

Prima variantă ar fi cea ideală, pentru că ar atrage-o automat după ea şi pe a doua. Ideală dar mai puţin probabilă. Cea de-a doua este însă mult mai la îndemână şi, pe drumul de alianţe iniţiat de opoziţie, cu şanse reale.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogaliantele opozitiei,dislocarea guvernului portocaliu,Traian BasescuUn prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari. Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald. FLORIN Stimate Domn, V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu...Blog politic si polemic