Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Un prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari.

Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald.

FLORIN

Stimate Domn,

V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu pentru ca promiteti ca raspundeti. Imi place la dvs. demonstratia argumentata, cu subtilitati frumoase, modul in care va sustineti parerile cu care m-am simtit tot timpul in consonanta (peste 99,5%). Avand o tehnica moderna de investigatie, de alta generatie (cu mult peste tehnologia Roentgen!) va propun spre analiza situatia in care intram.
La ora actuala, cu aliantele opozitiei in curs de realizare, premisele sunt dramatic de proaste pentru Traian Basescu si echipa lui, ai zice chiar ca nu vor exista supravietuitori”¦
La randul sau, Basescu este individul care nu a pierdut nicio alegere si in conditii foarte grele pentru el, si-a aranjat totul dupa „pohta ce-a pohtit” (vezi voturi R Moldova, voturi la ambasada din paris „“ la 5 secunde votul, etc, etc, elemente cu care nici macar o masina unsa cu toate vaselinele posibile, numita psd, nu a putut sa le tina piept)

Acum situatia pare fara iesire”¦ Personal, nu cred ca se va lasa si, ca sa va provoc!, nici nu cred ca va pierde”¦

Dumneavoastra, Conte de Saint Germain, un calator in timp, venind din „evul mediu intamplator” si chiar mai de demult, aveti propriul scenariu al iesirii din dilema (basescu aparent pierde, dar el nu este un perdant, prin definitie!!!!!!!!!!)?

Va astept!

Contele de Saint Germain

Draga Florin,

Mi-a placut mesajul tau, inclusiv provocarea. Iata raspunsul meu acum, la cald.

Arma câștigătoare a lui Traian Băsescu a fost, de fiecare dată, șiretenia de a exploata la maximum slăbiciunile omenești în general și pe cele ale românilor în special.

El nu este om de operă, n-a construit nimic memorabil până acum. Nimeni nu l-a ales pentru vreo „ctitorie” istorică, pentru vreo realizare materială perenă ori pentru vreo reformă grandioasă, în beneficiu național, de lăsat moștenire generațiilor următoare.

El este diabolic de bun în crearea și specularea de efecte speciale. Care efecte sunt receptate cel mai bine în conditii de obnubilare a rațiunii și bunului simț de către patimi, porniri primare, fidelități necondiționate.

Să ne amintim doar de ultimele prezidențiale, când toți îl vedeam pe obositul șef suprem la pământ și brusc, letal, el a scos din mânecă vizita lui Geoană la Vântu. Dacă înainte de acest moment nu ar fi creat, cu toată muniția din arsenal, o adevărată psihoză națională cu moguli monstruoși instrumentând belelele națiunii, decisiva și mult incriminata vizită a neinspiratului Geoană n-ar fi avut niciun impact electoral. În fond, nu e o crimă ca un politician să viziteze un magnat de presă. Ei bine, Băsescu a creat un efect special, o pseudo „“ realitate, pasională nu rațională, în care acest gest banal să pară o crimă. Și i-a reușit.
Fără farsa asta nici voturile de la Paris, nici cele ale moldovenilor, nu i-ar mai fi folosit la nimic.

Mă întrebi dacă mai văd vreo ieșire pentru Băsescu din actuala situație sau îmi ceri o premoniție? Dacă vrei premoniție, sunt nevoit să te amân. Deocamdată, din rațiuni homeopatice, fac premoniții doar cu pipeta. Și abia ce-am făcut-o pe aia de duminica trecută, când am anunțat ce o să scrie a doua zi Mihăieș. Deci mai așteptăm.

Cât despre posibilitatea unei ieșire pentru Băsescu, în sensul câștigării de către ai lui și a viitoarelor alegeri, tot ce-ți pot spune este că da, acest lucru este puțin probabil dar nu imposibil. Atâta vreme cât iluzionismul a ajuns la performanța de a face să dispară Statuia Libertății, nimic în politica noastră nu mai poate fi considerat cert. Chiar am imaginat câteva „pase hipnotice” la care președintele ar putea apela, evident, tot zona registrului său de intervenții pe creier, fără durere, pentru a ne mai păcăli o dată. Nu-mi cere însă să ți le spun pentru că astfel le-ar afla și el și, Doamne ferește, cum îl știm, precis le-ar aplica.

Cel mai bine pentru partea de baricadă pe care mă aflu și, sunt convins, pentru poporul român, ar fi insă să nu se ajungă la alegeri cu puterea actuală încă la butoane.

Fie, până atunci, să fie dislocat președintele, fie guvernul portocaliu.

Prima variantă ar fi cea ideală, pentru că ar atrage-o automat după ea și pe a doua. Ideală dar mai puțin probabilă. Cea de-a doua este însă mult mai la îndemână și, pe drumul de alianțe inițiat de opoziție, cu șanse reale.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogaliantele opozitiei,dislocarea guvernului portocaliu,Traian BasescuUn prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari. Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald. FLORIN Stimate Domn, V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu...Blog politic si polemic