Distorsiuni ale portretului „prin satelit” al lui Crin Antonescu

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (De la CdSG către Excelsior) Draga Excelsior, Nu ești "un pic tendențios" ci de-a dreptul "pornit" împotriva lui Antonescu. Cu excepția primului motiv, toate celelalte pe care le invoci sunt pur subiective și, după părerea mea, induse de o propagandă la distanță profesional făcută, care a găsit în tine un teren favorabil, cu o idiosincrazie psihică față de acest personaj. (mai mult…)
continuare...

De ce îl persiflezi pe Antonescu?

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (De la CdSG către Excelsior) Draga Excelsior, Am vazut o postare pe care ai pus-o mai devreme pe EVZ. De ce Basescu e tusea si Iliescu junghiul nu te intreb pentru ca pot sa inteleg si singur. Ceea ce nu inteleg si poate m-ai putea lamuri tu este insa de ce il persiflezi in fel si chip pe Antonescu? (mai mult…)
continuare...

Ce mi-e baba Rada ce mi-e Rada baba

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (de la Excelsior către CdSG) Draga conte, se pare ca lipsa de timp ne "omoara" pe amandoi si e bine sa fie asa "“ e bine sa-ti fie spiritul activ "“ deci ma limitez si eu doar la doua scurte remarci la punctarile tale. (mai mult…)
continuare...

De la statistică la consecințe

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (CdSG către Excelsior) Dragă Excelsior, Din păcate, acum nu am suficient timp sa-ti raspund pe larg.  Pentru azi doar cateva punctări: (mai mult…)
continuare...

Prezidentialele în cifre, văzute din Canada

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (De la Excelsior către CdSG) Draga conte, interesant articolul, interesant titlul. Inainte de-a emite cateva pareri personale legate de articol(subliniez, pareri personale, care pot, sau nu, sa reflecte parerea altora, dar nu ma erijez in detinatorul adevarului absolut) as vrea sa mentionez niste cifre, ca baza de argumentatie pentru anumite idei. (mai mult…)
continuare...

Diaspora și politica din România

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: "În dialog cu diaspora") (CdSG către Excelsior) Sunt bucuros de deschiderea acestui dialog. Unul dintre marile mele ofuri este legat de cine si cum a decis rezultatele la ultimele prezidentiale; ma refer la românii din diaspora. (mai mult…)
continuare...