O notă falsă

(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat "Alba - neagra", ce poate fi citit accesand linkul ) Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut loc de alţi editorialişti mai combativi, care nu pregetă să-şi dea cu ulei pe piele şi să-şi exhibe muşchii lucioşi, dăltuiţi la sala de fitness a propagandei portocalii. (more…)
continuare...

Motănelul persan din domnul Cărtărescu

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat " Sah si poker ", ce poate fi citit accesand linkul ) Domnul Cartărescu se poartă ca într-un amantlâc de motan tomnatic. - Cărtă, mă iubeşti? – întreabă felina portocalie. - Cu toată dulceaţa pârguirii mele, suflet ales! – răspunde, poetic, poetul. - Atunci scarpină-mă bine, bine, cum ştii tu … - Pernuţele mele vor păstra-n memorie…! - Mai tare, ce dracu’, mă gâdili! Ghearele tale s-au tocit? (more…)
continuare...

În dialog cu diaspora (2)

În urma postării de ieri, “În dialog cu diaspora”, a rezultat o dezbatere furtunoasă în care nu s-au confruntat, cum ne-am fi aşteptat, doar români de acasă cu români din diaspora ci şi români din diaspora între ei. Remarcabil mi se pare faptul că, în cadrul acestei dezbateri, raportul dintre pro şi anti Băsescu la nivelul celor din diasporă este unul foarte echilibrat, în nici un caz cel dat de cifrele electorale de la ultimele prezidenţiale. (more…)
continuare...