Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat „Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html)

Pentru orice țară normală, rezerva de petrol și prețul acestuia reprezintă elemente de importanță strategică, adevărate vulnerabilități. La noi insă vulnerabilitatea strategică e presa. Ce să ne mai mirăm atunci că prețul benzinei la pompă a sărit pe șest, spectaculos și instantaneu, la peste 5 lei / litru. O detentă comparabilă în dubiozitate și magnitudine poate doar cu  cea a voturilor pentru prezidențiale de la Ambasada lui Baconschi de la Paris.

România de azi este un sat fără câini. Adusă la această stare de hoții de partid și de stat, pentru a opera ei în voie. Cartelului lor le este prielnică aceasta scumpire, la oficial, a carburanților. Cum știu toți cei care judecă cu capul lor, nu Guvernul Tăriceanu, nu criza au deșirat țara în halul ăsta ci lăcomia susnumiților portocalii, care au adus contrabanda sprijinită instituțional la cote care i-ar face invidioși și pe columbieni. De-asta nu are bugetul de stat bani pentru salarii și pensii, pentru că banii care ar trebui să-i revină din taxe vamale și accize sunt drenați de niște smecheri aflați la putere, parte în buzunarele proprii, parte în contul partidului, pentru câștigat fraudulos alegeri.

Iar în timpul ăsta serviciile speciale ce fac? În loc să fi aflat dinainte ce ne pregătesc benzinarii, ca să ne putem proteja sau să încercăm o prevenire, ele ne ascultă nouă telefoanele pentru a-i furniza jupânului suprem materie primă pentru intimidat și șantajat.

Chiar și pe vremea lui Ceaușescu exista, în rândurile securității, un nucleu dur de ofițeri educați în spirit cu adevărat patriotic și care chiar gândeau și acționau pentru binele celor mulți. Ce s-a întâmplat cu ei acum? Unde sunt? Au dispărut? I-a înghițit mareea portocalie? Sau le-a intrat frica în oase?

Pe noi, ăstia, ce trăim din salarii și pensii chiar nu ne mai apără nimeni?

Cât despre articol, afirmația următoare spune totul: „managerii multinaționalelor depășesc în competență orice guvern perindat prin România, fie și condus de-o persoană cu prestigiul lui Emil Boc”. „Prestigiul lui Emil Boc”, auzi! Å¢ara arde și domnului Gachi îi arde de mișto.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceeditorial EVZ,pretul carburantilor,securitate,servicii(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat 'Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html) Pentru orice țară normală, rezerva de petrol și prețul acestuia reprezintă elemente de importanță strategică, adevărate vulnerabilități. La noi insă vulnerabilitatea strategică e...Blog politic si polemic