Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat “Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html)

Pentru orice ţară normală, rezerva de petrol şi preţul acestuia reprezintă elemente de importanţă strategică, adevărate vulnerabilităţi. La noi insă vulnerabilitatea strategică e presa. Ce să ne mai mirăm atunci că preţul benzinei la pompă a sărit pe şest, spectaculos şi instantaneu, la peste 5 lei / litru. O detentă comparabilă în dubiozitate şi magnitudine poate doar cu  cea a voturilor pentru prezidenţiale de la Ambasada lui Baconschi de la Paris.

România de azi este un sat fără câini. Adusă la această stare de hoţii de partid şi de stat, pentru a opera ei în voie. Cartelului lor le este prielnică aceasta scumpire, la oficial, a carburanţilor. Cum ştiu toţi cei care judecă cu capul lor, nu Guvernul Tăriceanu, nu criza au deşirat ţara în halul ăsta ci lăcomia susnumiţilor portocalii, care au adus contrabanda sprijinită instituţional la cote care i-ar face invidioşi şi pe columbieni. De-asta nu are bugetul de stat bani pentru salarii şi pensii, pentru că banii care ar trebui să-i revină din taxe vamale şi accize sunt drenaţi de nişte smecheri aflaţi la putere, parte în buzunarele proprii, parte în contul partidului, pentru câştigat fraudulos alegeri.

Iar în timpul ăsta serviciile speciale ce fac? În loc să fi aflat dinainte ce ne pregătesc benzinarii, ca să ne putem proteja sau să încercăm o prevenire, ele ne ascultă nouă telefoanele pentru a-i furniza jupânului suprem materie primă pentru intimidat şi şantajat.

Chiar şi pe vremea lui Ceauşescu exista, în rândurile securităţii, un nucleu dur de ofiţeri educaţi în spirit cu adevărat patriotic şi care chiar gândeau şi acţionau pentru binele celor mulţi. Ce s-a întâmplat cu ei acum? Unde sunt? Au dispărut? I-a înghiţit mareea portocalie? Sau le-a intrat frica în oase?

Pe noi, ăstia, ce trăim din salarii şi pensii chiar nu ne mai apără nimeni?

Cât despre articol, afirmaţia următoare spune totul: “managerii multinaţionalelor depăşesc în competenţă orice guvern perindat prin România, fie şi condus de-o persoană cu prestigiul lui Emil Boc”. “Prestigiul lui Emil Boc”, auzi! Ţara arde şi domnului Gachi îi arde de mişto.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceeditorial EVZ,pretul carburantilor,securitate,servicii(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat 'Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html) Pentru orice ţară normală, rezerva de petrol şi preţul acestuia reprezintă elemente de importanţă strategică, adevărate vulnerabilităţi. La noi insă vulnerabilitatea strategică e...Blog politic si polemic