Miștoul domnului Gachi
(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat „Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html)
Pentru orice țară normală, rezerva de petrol și prețul acestuia reprezintă elemente de importanță strategică, adevărate vulnerabilități. La noi insă vulnerabilitatea strategică e presa. Ce să ne mai mirăm atunci că prețul benzinei la pompă a sărit pe șest, spectaculos și instantaneu, la peste 5 lei / litru. O detentă comparabilă în dubiozitate și magnitudine poate doar cu cea a voturilor pentru prezidențiale de la Ambasada lui Baconschi de la Paris.
România de azi este un sat fără câini. Adusă la această stare de hoții de partid și de stat, pentru a opera ei în voie. Cartelului lor le este prielnică aceasta scumpire, la oficial, a carburanților. Cum știu toți cei care judecă cu capul lor, nu Guvernul Tăriceanu, nu criza au deșirat țara în halul ăsta ci lăcomia susnumiților portocalii, care au adus contrabanda sprijinită instituțional la cote care i-ar face invidioși și pe columbieni. De-asta nu are bugetul de stat bani pentru salarii și pensii, pentru că banii care ar trebui să-i revină din taxe vamale și accize sunt drenați de niște smecheri aflați la putere, parte în buzunarele proprii, parte în contul partidului, pentru câștigat fraudulos alegeri.
Iar în timpul ăsta serviciile speciale ce fac? În loc să fi aflat dinainte ce ne pregătesc benzinarii, ca să ne putem proteja sau să încercăm o prevenire, ele ne ascultă nouă telefoanele pentru a-i furniza jupânului suprem materie primă pentru intimidat și șantajat.
Chiar și pe vremea lui Ceaușescu exista, în rândurile securității, un nucleu dur de ofițeri educați în spirit cu adevărat patriotic și care chiar gândeau și acționau pentru binele celor mulți. Ce s-a întâmplat cu ei acum? Unde sunt? Au dispărut? I-a înghițit mareea portocalie? Sau le-a intrat frica în oase?
Pe noi, ăstia, ce trăim din salarii și pensii chiar nu ne mai apără nimeni?
Cât despre articol, afirmația următoare spune totul: „managerii multinaționalelor depășesc în competență orice guvern perindat prin România, fie și condus de-o persoană cu prestigiul lui Emil Boc”. „Prestigiul lui Emil Boc”, auzi! Å¢ara arde și domnului Gachi îi arde de mișto.
https://www.conteledesaintgermain.ro/mistoul-domnului-gachi/13-01-2011EditorialePolemiceeditorial EVZ,pretul carburantilor,securitate,servicii(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Gabriel Agachi, intitulat 'Ne-am arde cu benzina, dar e prea scump', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ne-am-arde-cu-benzina-dar-e-prea-scump-918064.html) Pentru orice țară normală, rezerva de petrol și prețul acestuia reprezintă elemente de importanță strategică, adevărate vulnerabilități. La noi insă vulnerabilitatea strategică e...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
M-am uitat peste niste statistici ale preturilor combustibilului in Europa…in Franta, Italia, Germania benzina 95 costa aprox. 6 lei, in Spania aprox. 5 lei, iar in Norvegia undeva in jurul a 6,5 lei. Preturi pe litru si conversie efectuata la 1 euro = 4.3 lei. Nu stiu exact care sunt accizele in fiecare tara, dar mi se pare normal ca benzina sa fie in jur de 5 lei in romania…ce nu mi se pare normal este salariul minim pe economie, in jurul a 200 de euro / luna. Aici e o mare problema si nu-mi dau seama cum poate fi rezolvata…
Nu inteleg si nici nu voi intelege vreodata, de ce in 1990 nu au fost angajati consultanti germani, francezi, italieni, suedezi etc. care sa „manageruiasca” tranzitia si cu ajutorul caror sa se construiasca un sistem capitalist real. Chiar si asa ar fi fost loc de spagi, de furaciuni, tot bogati ar fi fost bogatii de acum. Cel mai bun model, din istoria recenta, este construirea Americii si e realizat tot de europeni. E clar ca politicienii actuali, pe langa nepasare, nici nu stiu sa guverneze, sa ia decizii, sa creeze si sa conduca. Eu cand nu stiu ceva, am obiceiul sa ma informez, sa invat, sa intreb…nu e de bun simt?
Cunosti, din articolul de azi, punctul meu de vedere legat de scandalul cu pretul combustibililor.
In rest, de acord cu ce sustii.
Buna ziua conte !
Apropo de frica din oase. Am timis unui cunoscut al meu, membru PDL, articolul dvs. intitulat „De ce alianța PNL-PC este un compromis necesar”. Încercam să-i arat o altă opinie, dumnealui fiind din categoria „oamenilor care reacționează la argumente de bun simț”, cum spuneați într-un răspuns la un comentariu pe acest blog.
Nu știu dacă la citit dar m-a întrebat printr-un mail daca link-ul e sigur !
Bine, necesar, dar pentru cine? Aici e problema. Pentru mine, pentru unii dintre noi, da. Pentru un membru PDL, ma indoiesc.
Oricum, m-ai facut curios. Tine-ma la curent!