Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera scris de Sabina Fati i intitulat ” Presa de tip Felix-Crin: un sconcs de închiriat”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/presa-de-tip-felix-crin-un-sconcs-de-inchiriat-212980.html)

Doamna Fati se alătură târziu şi palid fanfarei Cărtărescu , Mihăieş, Câmpeanu, de prohoditori ai alianţei PNL – PC. Târziu, palid şi  fără contribuţii originale. Articolul dânsei este, probabil, un transcript, împănat cu probe de stângăcie la compuneri scrise, al depeşei transmise de propaganda portocalie către toţi simbriaşii cu cărţi de muncă şi rubrici la mogulii buni.

Să pedalezi pe argumente stupide şi tocite gen“mandate contra expunere mediatică” nu mai este medicină sportivă ci striptis intelectual cu  vergeturi şi celulită. Un adevărat vomitiv. Dar, până la urmă, e dreptul oricui să se facă de râs punându-şi semnătura sub rebuturi de rumeguş exprimate într-o limbă de lemn.

Cei interesaţi de motivele politice reale, “pe bune” ale structurării, într-o formă legalizată, a mult discutatei alianţei, sunt invitaţi să citească articolul “De ce alianţa PNL – PC este un compromis necesar” postat pe blogul conteledesaintgermain.ro.

O confirmare măsurabilă a adevărului argumentelor din aceast articol de pe blog, pe care vi-l recomand,  este adusă de chiar membri şi susţinători ai PDL care, neliniştiţi şi cu precipitare cerând microfonul, au atras atenţia asupra influenţei pe care noua alianţa ar putea-o avea asupra partidului de moravuri uşoare care este UDMR. Interpretarea mea privind reacţia domnilor Cristian Preda şi Silviu Sergiu face obiectul unui alt articol, “Începe foşgăiala”, publicat pe acelaşi blog, conteledesaintgermain.ro.

Despre conţinutul articolului doamnei Fati, în plus faţă de locurile comune care abundă şi indicaţiile de ţintire uşor de recunoscut ca fiind primite pe i phone, aş mai evidenţia ceva: toate reproşurile şi acuzele aduse aici domnului Antonescu pentru această alianţă se potrivesc la fel de bine, dar absolut la fel, şi domnului preşedinte Băsescu, cel care a brevetat aducerea la guvernare a partidului lui Dan Voiculescu în 2005. Să fi dorit autoarea să-l ridiculizeze pe preşedinte şi nu ne-am prins noi?

În final, o recomandare făcută doamnei Fati: când înaintea dumneavoastră un coleg de redacţie, mă refer la domnul Câmpeanu, umple de sânge un subiect, transformându-l, printr-o gândire de prestator de servicii, în bumerang, nu vă mai oferiţi să dregeţi oalele sparte reluând subiectul şi încercând uşoare devieri de traiectorie ale bumerangului. Este o autoexpunere inutilă.

Şi încă un sfat, bonus: renunţaţi în textele dumneavoastră la codificările de tip “Felix”, “mogulii” etc. lansate de domnul Băsescu spre uzul, în lipsă de vocabular propriu, al unor propagandişti – flaşnete, paupere în personalitate şi discernământ. Chiar îi sunteţi domnului preşedinte într-atât de obligată încât să merite să vă minaţi cu bună ştiinţă articolele şi statutul profesional cu expresii din retorica lupilor de mare pe timp de furtună?

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,cartarescu,fanfara,Fati,mihaies,propaganda,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera scris de Sabina Fati i intitulat ' Presa de tip Felix-Crin: un sconcs de închiriat', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/presa-de-tip-felix-crin-un-sconcs-de-inchiriat-212980.html) Doamna Fati se alătură târziu şi palid fanfarei Cărtărescu , Mihăieş, Câmpeanu, de prohoditori ai alianţei PNL – PC. Târziu,...Blog politic si polemic