Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera scris de Sabina Fati i intitulat ” Presa de tip Felix-Crin: un sconcs de închiriat”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/presa-de-tip-felix-crin-un-sconcs-de-inchiriat-212980.html)

Doamna Fati se alătură târziu și palid fanfarei Cărtărescu , Mihăieș, Câmpeanu, de prohoditori ai alianței PNL „“ PC. Târziu, palid și  fără contribuții originale. Articolul dânsei este, probabil, un transcript, împănat cu probe de stângăcie la compuneri scrise, al depeșei transmise de propaganda portocalie către toți simbriașii cu cărți de muncă și rubrici la mogulii buni.

Să pedalezi pe argumente stupide și tocite gen”mandate contra expunere mediatică” nu mai este medicină sportivă ci striptis intelectual cu  vergeturi și celulită. Un adevărat vomitiv. Dar, până la urmă, e dreptul oricui să se facă de râs punându-și semnătura sub rebuturi de rumeguș exprimate într-o limbă de lemn.

Cei interesați de motivele politice reale, „pe bune” ale structurării, într-o formă legalizată, a mult discutatei alianței, sunt invitați să citească articolul „De ce alianța PNL „“ PC este un compromis necesar” postat pe blogul conteledesaintgermain.ro.

O confirmare măsurabilă a adevărului argumentelor din aceast articol de pe blog, pe care vi-l recomand,  este adusă de chiar membri și susținători ai PDL care, neliniștiți și cu precipitare cerând microfonul, au atras atenția asupra influenței pe care noua alianța ar putea-o avea asupra partidului de moravuri ușoare care este UDMR. Interpretarea mea privind reacția domnilor Cristian Preda și Silviu Sergiu face obiectul unui alt articol, „Începe foșgăiala”, publicat pe același blog, conteledesaintgermain.ro.

Despre conținutul articolului doamnei Fati, în plus față de locurile comune care abundă și indicațiile de țintire ușor de recunoscut ca fiind primite pe i phone, aș mai evidenția ceva: toate reproșurile și acuzele aduse aici domnului Antonescu pentru această alianță se potrivesc la fel de bine, dar absolut la fel, și domnului președinte Băsescu, cel care a brevetat aducerea la guvernare a partidului lui Dan Voiculescu în 2005. Să fi dorit autoarea să-l ridiculizeze pe președinte și nu ne-am prins noi?

În final, o recomandare făcută doamnei Fati: când înaintea dumneavoastră un coleg de redacție, mă refer la domnul Câmpeanu, umple de sânge un subiect, transformându-l, printr-o gândire de prestator de servicii, în bumerang, nu vă mai oferiți să dregeți oalele sparte reluând subiectul și încercând ușoare devieri de traiectorie ale bumerangului. Este o autoexpunere inutilă.

Și încă un sfat, bonus: renunțați în textele dumneavoastră la codificările de tip „Felix”, „mogulii” etc. lansate de domnul Băsescu spre uzul, în lipsă de vocabular propriu, al unor propagandiști – flașnete, paupere în personalitate și discernământ. Chiar îi sunteți domnului președinte într-atât de obligată încât să merite să vă minați cu bună știință articolele și statutul profesional cu expresii din retorica lupilor de mare pe timp de furtună?

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,cartarescu,fanfara,Fati,mihaies,propaganda,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera scris de Sabina Fati i intitulat ' Presa de tip Felix-Crin: un sconcs de închiriat', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/presa-de-tip-felix-crin-un-sconcs-de-inchiriat-212980.html) Doamna Fati se alătură târziu și palid fanfarei Cărtărescu , Mihăieș, Câmpeanu, de prohoditori ai alianței PNL '“ PC. Târziu,...Blog politic si polemic