Scorul acestui articol
[Total: 74 voturi. Media: 4.8]

 

În comentariile publice de ieri s-a făcut mare caz de faptul că Marcel Ciolacu a declarat că nu se va duce la consultările de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea PSD.

Lașitate, politicianism, dorință de răzbunare, dispreț față de suferințele românilor”¦ Acestea au fost doar câteva dintre reproșurile dure pe care mai toți ziariștii i le-au adus.

Explicația domnului Ciolacu a fost una strict matematică: PSD nu deține o majoritate și nu poate forma o majoritate. După declarațiile partidelor din actuala coaliție de guvernare (PNL, USR, UDMR), nici unul dintre acestea nu ar vrea să intre într-o alianță cu PSD. Iar ideea unui guvern minoritar este inacceptabilă pentru PSD.

În motivația sa domnul Ciolacu a pierdut din vedere să adauge un argument extrem de greu: atitudinea lui Klaus Iohannis față de PSD. Să preiei guvernarea în aceste condiții, cu mai multe crize suprapuse și cu un popor adus la limita răbdării, și să ai deasupra un președinte ostil, cu toată armata lui de propagandiști interni și externi, ar fi sinucidere curată. Nu e greu de imaginat cu câtă satisfacție lăuntrică și scrâșnet de dinți acuzator ar primi președintele fiecare bâlbă a unui eventual guvern PSD. Ca să nu spun că, în elanul său revanșard hrănit de eșecul răsunător de până acum al „guvernului meu” și al „partidului meu”, ar fi mai preocupat să pună bețe în roate guvernanților pesediști decât să îi sprijine pentru a salva țara de colaps.

Oricât de bine intenționați și profesioniști ar fi eventualii miniștri PSD, ei nu ar putea face mare lucru cu un Klaus Iohannis advers, frustrat de propriile insuccese și cu o singură preocupare: de a-i reabilita pe liberali prin îngroparea pesedeului și, astfel, de a se reabilita pe sine.

După ce ni s-au dat nenumărate prilejuri să îl citim pe Klaus Iohannis așa cum este el, mediocru și orgolios, nu mai avem deloc motive să credem că acum, în ceasul al 12-lea, ar fi dispus să pună interesul țării înaintea interesului personal. Dimpotrivă, în continuarea gestului iconic de a-și arunca pardesiul pe capota mașinii, ar fi oricând gata să arunce țara pe toboganul falimentului total doar pentru a demonstra ce rău este pee-see-dee-ul.

Așadar, foarte bine face Marcel Ciolacu că-și ține partidul departe de guvernare în condițiile în care de la Klaus Iohannis nu se poate aștepta la nimic bun. El (prezidentul) cu ale lui guvern și partid, ne-a deraiat spre prăpastie, el (prezidentul) să pună țara la loc pe șine! Iar dacă nu va fi în stare, să plece!

Rămân la părerea mea că Marcel Ciolacu, molcom și neconflictual într-o atmosferă politică dementă, a găsit până acum soluții foarte eficiente de a-și redresa partidul și de a-și pune in mare dificultate inamicii politici. S-a demonstrat asta și prin modul inteligent de a juca moțiunea de cenzură, în condițiile în care valuri de indignare și acuze de blat cu Iohannis îl împingeau insistent să se agațe de moțiunea de cenzură a USR „“ AUR. Succesul promovării propriei moțiuni a fost unul multiplu: s-a urgentat demersul, s-a atins scopul propus (dărâmarea guvernului Cîțu), s-a evitat asocierea PSD cu partidele așa zis extremiste și, foarte important pentru viitor, le-a dat o lecție umilitore aroganților de la USR.

Știu că vor fi voci care să-mi reproșeze că lăudând jocul la ofsaid al pesedeului nu m-aș gândi la binele țării. ” Cum să lași țara să cadă în prăpastie doar ca să demonstrezi cât de incapabili și nocivi sunt Iohannis, peneleul și usereul?„ Convingerea mea este că, și dacă ar intra la guvernare acum, pesedeul nu ar putea salva nimic. Dimpotrivă, s-ar autodistruge pripindu-se.  Dece? Pentru că ar fi sabotat la greu de Klaus Iohannis și de toate instituțiile de forță din subordinea acestuia.

Singura șansă plauzibilă de salvare a țării este ca poporul, în marea lui majoritate, să înțeleagă singur cu cine are de-a face. După care să aleagă. La anticipate sau ieșind masiv în stradă.

Un șofer, oricât de iscusit ar fi, nu va putea menține pe direcția bună o mașină în mers, cu volanul defect și cu cauciucurile sparte. Cine a adus mașina în halul acesta să-și asume și să tragă pe dreapta. Abia după aceea se va putea interveni. Doar în filme salvatorul providențial sare prin lunetă, preia din mers mașina și o redresează.  În viața reală nu e loc de astfel de cascadorii.

Iohannis, Cîțu, Boc, Bogdan mai au, încă, de mințit și de distrus! Și mai au, încă, suporteri! 15 „“ 20%. Până când susținerea lor populară nu se va reduce la o singură cifră procentuală, astfel încât instituțiile de forță care îi țin la putere să priceapă că mizează pe un cal mort și să-i lase din brațe, șansele de redresare sunt utopice.

Că ne place sau nu, partidul conducător în România de azi este partidul serviciilor secrete. Și nu mă refer aici la USR-PLUS ci la partidul virtual al oculților care trag sforile marilor decizii. Până când acești oculți nu vor simți frica de strada dezlănțuită, nimic în bine nu se va schimba.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/revolutie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/revolutie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeanticipate,Ciolacu,consultari Cotroceni,desemnare premier,motiune de cenzura,oculti,partidul serviciilor,servicii  În comentariile publice de ieri s-a făcut mare caz de faptul că Marcel Ciolacu a declarat că nu se va duce la consultările de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea PSD. Lașitate, politicianism, dorință de răzbunare, dispreț față de suferințele românilor'¦ Acestea au fost doar câteva dintre...Blog politic si polemic