Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1.       Oare umilirea şi chiar condamnarea la moarte a atâtor oameni bolnavi, prin ceea ce guvernanţii numesc “reforma sistemului de sănătate”,  îi lasă să doarmă cu conştiinţa împăcată pe alde @Luc?

Copii cu handicap, batrani incapabili de a se ingriji singuri, pacienti de la reanimare, lăsaţi baltă, aruncaţi în stradă pentru simplul motiv că “se face reformă”! E bine, nu? E înălţător!

Cât trebuie să fii de cinic, de tifos politic, încât să nu te impresioneze până la indignare această întoarcere la sălbăticia inumană,  la “scapă cine poate” din retragerile în derută de pe câmpul de bătaie?

2.       Cât de legitimă, şi în faţa cui, este înrolarea alături de o putere egocentrică, în condiţiile în care ţara condusă de această putere doboară toate recordurile de contraperformanţă economică, de necredibilitate pe plan extern, de pauperizare a propriului popor? Se pot numi altfel decât oportunişti venali, decât mercenari fără scrupule, cei care, la toate exasperările şi dovezile noastre,  îşi văd netulburaţi de interesele proprii, justificând de pe poziţii de convenabilă impotenţă că “nu sunt bani”?

3.       Cât de “stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” este România, în condiţiile în care un partid etnic, al unei etnii care, istoric, a tânjit mereu şi fără scrupule la teritorii ce ne aparţin, îi joacă pe degete, speculându-le viciile de caracter şi setea nemăsurată de putere, pe efemerii dar în prezent înscăunaţii puternici ai ţării noastre? Există, în istoria modernă a României, trădare mai mare decât a lăsa ţara să fie condusă de la Budapesta, cu artileria grea îndreptată împotriva propriului popor?

4.       Care, într-o ţară cu  istorie respectabilă şi cult naţional, este rolul intelectualităţii? Acela de a-şi pune talentul şi inteligenţa în scopul individualelor şi meschinelor ei  interese sau acela de a-şi sluji poporul , de a-l lumina şi călăuzi spre propria demnitate şi prosperitate?  Ce fac azi  eclatanţii “intelectuali ai lui Băsescu” altceva decât  a-şi privi cu afecţiune propriile interese şi, implicit, rotunjitele buzunare?  Domniile lor cred că posteritatea nu va afla că ei ştiu? Că ei au ştiut de genocidul ce seceră ţara şi s-au făcut a nu înţelege? Se înşală! Posteritatea va afla, de la cei ca mine şi ca milioane de români probând cu propriul destin , că, in aceste vremuri de cumpănă, mulţi cu notorietate dar fără demnitate au ales secunda prezentului sacrificând eternitatea viitorului.

 

Sunt întrebări la care nu aştept răspuns în scris. Ele cer răspuns în fapte sau deloc.

Dar, ce mă mai fac că nu-nţeleg? Răspunsul a fost dat. Este dat în fiecare zi. Ieri un român s-a aruncat de la etaj. Azi, altul a murit în curtea spitalului desfiinţat. Domnul Băsescu s-a tratat la Viena. Domnişoara EBA s-a pronunţat în favoarea drogurilor uşoare. Domnul Pleşu ne indică adevăratul vinovat: opoziţia. Iar doamna Pippidi ne învaţă să nu credem în Doina Cornea ci în noua noastră generaţie europeană care, deşi şi-ar putea permite BMW-uri, n-o face.

Să fim optimişti!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiBasescu,Doina Cornea,EBA,intelectualii lui Basescu,Pippidi,Plesu1.       Oare umilirea şi chiar condamnarea la moarte a atâtor oameni bolnavi, prin ceea ce guvernanţii numesc “reforma sistemului de sănătate”,  îi lasă să doarmă cu conştiinţa împăcată pe alde @Luc? Copii cu handicap, batrani incapabili de a se ingriji singuri, pacienti de la reanimare, lăsaţi baltă, aruncaţi în stradă...Blog politic si polemic