Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1.       Oare umilirea și chiar condamnarea la moarte a atâtor oameni bolnavi, prin ceea ce guvernanții numesc „reforma sistemului de sănătate”,  îi lasă să doarmă cu conștiința împăcată pe alde @Luc?

Copii cu handicap, batrani incapabili de a se ingriji singuri, pacienti de la reanimare, lăsați baltă, aruncați în stradă pentru simplul motiv că „se face reformă”! E bine, nu? E înălțător!

Cât trebuie să fii de cinic, de tifos politic, încât să nu te impresioneze până la indignare această întoarcere la sălbăticia inumană,  la „scapă cine poate” din retragerile în derută de pe câmpul de bătaie?

2.       Cât de legitimă, și în fața cui, este înrolarea alături de o putere egocentrică, în condițiile în care țara condusă de această putere doboară toate recordurile de contraperformanță economică, de necredibilitate pe plan extern, de pauperizare a propriului popor? Se pot numi altfel decât oportuniști venali, decât mercenari fără scrupule, cei care, la toate exasperările și dovezile noastre,  își văd netulburați de interesele proprii, justificând de pe poziții de convenabilă impotență că „nu sunt bani”?

3.       Cât de „stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” este România, în condițiile în care un partid etnic, al unei etnii care, istoric, a tânjit mereu și fără scrupule la teritorii ce ne aparțin, îi joacă pe degete, speculându-le viciile de caracter și setea nemăsurată de putere, pe efemerii dar în prezent înscăunații puternici ai țării noastre? Există, în istoria modernă a României, trădare mai mare decât a lăsa țara să fie condusă de la Budapesta, cu artileria grea îndreptată împotriva propriului popor?

4.       Care, într-o țară cu  istorie respectabilă și cult național, este rolul intelectualității? Acela de a-și pune talentul și inteligența în scopul individualelor și meschinelor ei  interese sau acela de a-și sluji poporul , de a-l lumina și călăuzi spre propria demnitate și prosperitate?  Ce fac azi  eclatanții „intelectuali ai lui Băsescu” altceva decât  a-și privi cu afecțiune propriile interese și, implicit, rotunjitele buzunare?  Domniile lor cred că posteritatea nu va afla că ei știu? Că ei au știut de genocidul ce seceră țara și s-au făcut a nu înțelege? Se înșală! Posteritatea va afla, de la cei ca mine și ca milioane de români probând cu propriul destin , că, in aceste vremuri de cumpănă, mulți cu notorietate dar fără demnitate au ales secunda prezentului sacrificând eternitatea viitorului.

 

Sunt întrebări la care nu aștept răspuns în scris. Ele cer răspuns în fapte sau deloc.

Dar, ce mă mai fac că nu-nțeleg? Răspunsul a fost dat. Este dat în fiecare zi. Ieri un român s-a aruncat de la etaj. Azi, altul a murit în curtea spitalului desființat. Domnul Băsescu s-a tratat la Viena. Domnișoara EBA s-a pronunțat în favoarea drogurilor ușoare. Domnul Pleșu ne indică adevăratul vinovat: opoziția. Iar doamna Pippidi ne învață să nu credem în Doina Cornea ci în noua noastră generație europeană care, deși și-ar putea permite BMW-uri, n-o face.

Să fim optimiști!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiBasescu,Doina Cornea,EBA,intelectualii lui Basescu,Pippidi,Plesu1.       Oare umilirea și chiar condamnarea la moarte a atâtor oameni bolnavi, prin ceea ce guvernanții numesc 'reforma sistemului de sănătate',  îi lasă să doarmă cu conștiința împăcată pe alde @Luc? Copii cu handicap, batrani incapabili de a se ingriji singuri, pacienti de la reanimare, lăsați baltă, aruncați în stradă...Blog politic si polemic