În dialog cu musafirii de pe blog

Traversez o perioadă foarte aglomerată. La sfârşitul săptămânii următoare o să mă mai eliberez. Până atunci voi încerca, cu ajutorul opiniilor talentaţilor mei musafiri de pe blog, să asigur totuşi continuitatea vigilenţei la actualitate cu care v-am  obişnuit. Pentru azi, două răspunsuri pe care le datorez. (more…)
continuare...

Andrei Pleşu – un colaborationist de ispravă

(Comentariu propus spre publicare la editorialul din Dilema Veche al lui Andrei Plesu, intitulat " Un politician second - hand", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Andrei Pleşu nu e genul care, surprins la bordel, să invoce natura umană. Ar fi trivial şi inestetic pentru un fin degustător - comentator  de frumos şi cu atât mai mult pentru un furnizor  de … “delicateţuri” (în barter şi pentru cunoscători) cum este dânsul. (more…)
continuare...

Mircea Cărtărescu şi palma voluptăţilor sale

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat " O palma pentru cei o suta", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Am ajuns s-o vedem şi pe-asta: “intelectualii lui Băsescu” atacându-i la baionetă pe “intelectualii lui Antonescu”. Ǎsta da tupeu superlativ! Marcă înregistrată PDL. (more…)
continuare...

Precizări

Din păcate, la invitaţia pe care v-am adresat-o ieri de a contribui cu articole pe una dintre cele 3 teme propuse, articole  pe care să le postez la rubrica “Musafiri pe blog”, singurul care a reacţionat a fost Contele. Zic “din păcate” pentru că analiza pe care el ne-a propus-o este inacceptabilă, din punctul meu de vedere, pentru a fi publicată ca editorial al blogului. O accept la Comentarii, unde oricine este curios o poate citi, dar nu mai mult. (more…)
continuare...

Trei subiecte

Fiind pentru câteva zile foarte ocupat, programul nepermiţându-mi ruperea celor două ore necesare scrierii comentariului pentru blog,  am hotărât să propun vizitatorilor mei, unii dintre ei cu real talent pentru comentarii politice, trei subiecte de analizat: 1.       Operaţiunea guvernului  de aducere în ţară  a românilor din Japonia; 2.       Reacţia preşedintelui Băsescu şi poziţionarea României în legătură cu evenimentele din Libia; 3.       Care ar trebui să fie poziţia corectă a opoziţiei / puterii faţă de UDMR şi faţă de intensificarea acţiunilor de obţinere a autonomiei teritoriale a maghiarilor în forumurile acestora organizate în România. Cele mai bune comentarii vor fi publicate în cadrul rubricii: “Oaspeţi pe blog”. Vă mulţumesc pentru participare şi vă doresc inspiraţie.
continuare...