Noi replici în Dilema Veche (2)

  Față de cele publicate ieri în postarea "Noi replici în Dilema Veche", a apărut ca noutate o continuare a polemicii deschise pe forumul Dilemei Vechi, sub comentariul meu.  Shadow, probabil inspirat de discuțiile de pe acest blog, i-a scris dlui. Vasilescu iar dl. Vasilescu i-a raspuns. De doua ori. Iată acest dialog. (mai mult…)
continuare...

În dialog cu musafirii de pe blog

Traversez o perioadă foarte aglomerată. La sfârșitul săptămânii următoare o să mă mai eliberez. Până atunci voi încerca, cu ajutorul opiniilor talentaților mei musafiri de pe blog, să asigur totuși continuitatea vigilenței la actualitate cu care v-am  obișnuit. Pentru azi, două răspunsuri pe care le datorez. (mai mult…)
continuare...

Andrei Pleșu „“ un colaborationist de ispravă

(Comentariu propus spre publicare la editorialul din Dilema Veche al lui Andrei Plesu, intitulat " Un politician second - hand", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Andrei Pleșu nu e genul care, surprins la bordel, să invoce natura umană. Ar fi trivial și inestetic pentru un fin degustător - comentator  de frumos și cu atât mai mult pentru un furnizor  de "¦ "delicatețuri" (în barter și pentru cunoscători) cum este dânsul. (mai mult…)
continuare...

Mircea Cărtărescu și palma voluptăților sale

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat " O palma pentru cei o suta", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Am ajuns s-o vedem și pe-asta: "intelectualii lui Băsescu" atacându-i la baionetă pe "intelectualii lui Antonescu". Ǎsta da tupeu superlativ! Marcă înregistrată PDL. (mai mult…)
continuare...

Precizări

Din păcate, la invitația pe care v-am adresat-o ieri de a contribui cu articole pe una dintre cele 3 teme propuse, articole  pe care să le postez la rubrica "Musafiri pe blog", singurul care a reacționat a fost Contele. Zic "din păcate" pentru că analiza pe care el ne-a propus-o este inacceptabilă, din punctul meu de vedere, pentru a fi publicată ca editorial al blogului. O accept la Comentarii, unde oricine este curios o poate citi, dar nu mai mult. (mai mult…)
continuare...

Trei subiecte

Fiind pentru câteva zile foarte ocupat, programul nepermițându-mi ruperea celor două ore necesare scrierii comentariului pentru blog,  am hotărât să propun vizitatorilor mei, unii dintre ei cu real talent pentru comentarii politice, trei subiecte de analizat: 1.       Operațiunea guvernului  de aducere în țară  a românilor din Japonia; 2.       Reacția președintelui Băsescu și poziționarea României în legătură cu evenimentele din Libia; 3.       Care ar trebui să fie poziția corectă a opoziției / puterii față de UDMR și față de intensificarea acțiunilor de obținere a autonomiei teritoriale a maghiarilor în forumurile acestora organizate în România. Cele mai bune comentarii vor fi publicate în cadrul rubricii: "Oaspeți pe blog". Vă mulțumesc pentru participare și vă doresc inspirație.
continuare...