Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Horia Ghibutiu intitulat „Aplaudand mortul, coruptia si aterizarea”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-aplaudand-mortul-coruptia-si-aterizarea-920691.html)

După cum și-a început editorialul, cu numele lui Teodor Baconschi în subtitlu, am crezut că autorul își propune să satirizeze, printre alte tipuri de aplauze românesco „“ stupide, prestația libidinoasă, după text și maniere, a domnului ministru la adresa domniței Udrea cu ocazia unor alegeri.

Apoi m-am mai uitat o dată la numele autorului și m-am lămurit. Aplaudac și dânsul, dar cu pixul și camera de luat vederi, n-avea cum să lovească în tovarăși de entuziasm.

Într-un alt editorial de azi din EVZ, oprit de la comentarii pe forum, domnul Tismăneanu ne oferă și el o specie de aplauze excepționale, „în sensul prost al cuvântului”: îl omagiază pe luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv, jignindu-l prin omisiune și dorință de confiscare a capitalului de demnitate umană a acestuia.. Un comentariu dedicat acestui articol jenant și descalificant semnat de Vladimir Tismăneanu puteți citi pe blogul conteledesaintgermain.ro.

Ideea de bază a acestui comentariu (pentru că tot pomenește  și dl. Ghibuțiu numele lui Vasile Paraschiv), este că dl. Tismăneanu uită „deontologic” să amintească, în articolul său omagial, printre gesturile semnificativ anticomuniste ale lui Vasile Paraschiv, două proteste majore ale acestuia, petrecute după 1989:

– protestul din 2007 față de Raportul Comisiei Tismăneanu, de condamnare a comunismului, raport pe care îl caracteriza ca având „un evident caracter ideologic de sorginte internaționalistă prezentând numeroase omisiuni, interpretări eronate ale faptelor și mistificări crase ale adevărului istoric”;

– refuzul din decembrie 2008, de a se lăsa decorat de Traian Băsescu, cu următoarea justificare: „Domnule președinte, vă mulțumesc pentru înalta distincție ce ați hotărât să mi-o acordați astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist […] Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule președinte, decorații, bani, funcții etc. Eu vreau dreptatea și adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce ați promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 […] dar din nefericire nu v-ați respectat promisiunea făcută, m-ați mințit și m-ați indus în eroare și pe mine și întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-ați respectat niciodată”.

De ce omagiul ipocrit al domnului Tismăneanu ascunde sub covor cele două gesturi?

Pentru că autorul lui nu este cu nimic mai bun decât cei pe care îi inventariază domnul Ghibuția la categoria „aplaudând mortul”.

Contele de Saint GermainEditorialeaplaudaci,Baconschi,EVZ,Horia Ghibutiu,tismaneanu,Traian Basescu,Vasile Paraschiv(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Horia Ghibutiu intitulat 'Aplaudand mortul, coruptia si aterizarea', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-aplaudand-mortul-coruptia-si-aterizarea-920691.html) După cum și-a început editorialul, cu numele lui Teodor Baconschi în subtitlu, am crezut că autorul își propune să satirizeze, printre alte tipuri...Blog politic si polemic