Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Horia Ghibutiu intitulat “Aplaudand mortul, coruptia si aterizarea”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-aplaudand-mortul-coruptia-si-aterizarea-920691.html)

După cum şi-a început editorialul, cu numele lui Teodor Baconschi în subtitlu, am crezut că autorul îşi propune să satirizeze, printre alte tipuri de aplauze românesco – stupide, prestaţia libidinoasă, după text şi maniere, a domnului ministru la adresa domniţei Udrea cu ocazia unor alegeri.

Apoi m-am mai uitat o dată la numele autorului şi m-am lămurit. Aplaudac şi dânsul, dar cu pixul şi camera de luat vederi, n-avea cum să lovească în tovarăşi de entuziasm.

Într-un alt editorial de azi din EVZ, oprit de la comentarii pe forum, domnul Tismăneanu ne oferă şi el o specie de aplauze excepţionale, “în sensul prost al cuvântului”: îl omagiază pe luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv, jignindu-l prin omisiune şi dorinţă de confiscare a capitalului de demnitate umană a acestuia.. Un comentariu dedicat acestui articol jenant şi descalificant semnat de Vladimir Tismăneanu puteţi citi pe blogul conteledesaintgermain.ro.

Ideea de bază a acestui comentariu (pentru că tot pomeneşte  şi dl. Ghibuţiu numele lui Vasile Paraschiv), este că dl. Tismăneanu uită “deontologic” să amintească, în articolul său omagial, printre gesturile semnificativ anticomuniste ale lui Vasile Paraschiv, două proteste majore ale acestuia, petrecute după 1989:

– protestul din 2007 faţă de Raportul Comisiei Tismăneanu, de condamnare a comunismului, raport pe care îl caracteriza ca având “un evident caracter ideologic de sorginte internaţionalistă prezentând numeroase omisiuni, interpretări eronate ale faptelor şi mistificări crase ale adevărului istoric”;

– refuzul din decembrie 2008, de a se lăsa decorat de Traian Băsescu, cu următoarea justificare: “Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist […] Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule preşedinte, decoraţii, bani, funcţii etc. Eu vreau dreptatea şi adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce aţi promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 […] dar din nefericire nu v-aţi respectat promisiunea făcută, m-aţi minţit şi m-aţi indus în eroare şi pe mine şi întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-aţi respectat niciodată”.

De ce omagiul ipocrit al domnului Tismăneanu ascunde sub covor cele două gesturi?

Pentru că autorul lui nu este cu nimic mai bun decât cei pe care îi inventariază domnul Ghibuţia la categoria “aplaudând mortul”.

Contele de Saint GermainEditorialeaplaudaci,Baconschi,EVZ,Horia Ghibutiu,tismaneanu,Traian Basescu,Vasile Paraschiv(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Horia Ghibutiu intitulat 'Aplaudand mortul, coruptia si aterizarea', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-aplaudand-mortul-coruptia-si-aterizarea-920691.html) După cum şi-a început editorialul, cu numele lui Teodor Baconschi în subtitlu, am crezut că autorul îşi propune să satirizeze, printre alte tipuri...Blog politic si polemic