Surprizele României Libere

Ziarul România Liberă a ţinut morţiş, astăzi, să ne capteze atenţia mai mult decât de obicei. Întâi ne-a servit la micul dejun acel incredibil kitsch jurnalistic semnat de Cristian Câmpeanu care, dorind să fie mai ingenios chiar decât Traian Băsescu în inventat duşmani de patrie şi neam, a tras de lanţul sirenei lui Roaită pentru a ne-o servi pe şleau, fără menajamente: România este împinsă vijelios, de proiectata alianţă a opoziţiei, spre un regim fascist. (more…)
continuare...

Prea mult calm afectează gramatica

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat "Un viitor pentru PDL", articol ce poate fi citit accesand linkul ) În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, şi numai prin culoare, e confirmat că declanşează chimisme şi stimulează hormoni. Domnia sa ne comunică de această dată o preocupare îndreptăţită şi onestă pentru viitorul partidului simpatizat şi nu, ca în editorialele anterioare, o îngrijorare ipocrită fată de “erorile” rivalilor. (more…)
continuare...

Mosadul ii multumeste lui Cristian Campeanu

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat "Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu) Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestităţii faţă de cititorii săi ci lipsa proprietăţii termenilor pe care îi foloseşte. Domnul Câmpeanu habar nu are ce înseamnă cuvântul “fascism”.  Ştie doar atât: că este un termen infamant în memoria colectivă a românilor şi că “ar da bine”, propagandistic,  să-l asocieze unor partide pe care le urăşte. (more…)
continuare...