Surprizele României Libere

Ziarul România Liberă a ținut morțiș, astăzi, să ne capteze atenția mai mult decât de obicei. Întâi ne-a servit la micul dejun acel incredibil kitsch jurnalistic semnat de Cristian Câmpeanu care, dorind să fie mai ingenios chiar decât Traian Băsescu în inventat dușmani de patrie și neam, a tras de lanțul sirenei lui Roaită pentru a ne-o servi pe șleau, fără menajamente: România este împinsă vijelios, de proiectata alianță a opoziției, spre un regim fascist. (mai mult…)
continuare...

Prea mult calm afectează gramatica

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat "Un viitor pentru PDL", articol ce poate fi citit accesand linkul ) În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, și numai prin culoare, e confirmat că declanșează chimisme și stimulează hormoni. Domnia sa ne comunică de această dată o preocupare îndreptățită și onestă pentru viitorul partidului simpatizat și nu, ca în editorialele anterioare, o îngrijorare ipocrită fată de "erorile" rivalilor. (mai mult…)
continuare...

Mosadul ii multumeste lui Cristian Campeanu

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat "Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu) Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestității față de cititorii săi ci lipsa proprietății termenilor pe care îi folosește. Domnul Câmpeanu habar nu are ce înseamnă cuvântul "fascism".  Știe doar atât: că este un termen infamant în memoria colectivă a românilor și că "ar da bine", propagandistic,  să-l asocieze unor partide pe care le urăște. (mai mult…)
continuare...