Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Genul acesta de antiteză în oglindă ales de domnul Pleșu pentru ultimul său editorial din Dilema Veche, ca să spargă monotonia,  produce efect doar la contraste mari. Când e folosit unde totul e interșanjabil, ca aici, dă impresia de făcătură. Și în loc să nască umor grotesc naște suspiciuni la buna credință.

Echipe alcătuite intenționat greșit. Jucători desemnați prost pe posturi. Cupluri de adversari tendențios împinse in arenă.

Lui Dan Voiculescu i se contrapune Gabriel Liiceanu, lui Crin Antonescu H.R. Patapievici ș.a.m.d. Ni se cere să ne înfiorăm că Andrei Pleșu este luat om la om  de Gigi Becali și că Dumitru Pelican sare la cap cu Mircea Cărtărescu. Totul ar putea părea orwellian dacă nu ar fi atât de stângaci și pătimaș trucat.

Lipsește din lotul României victimizate tocmai Traian Băsescu, președintele ei jucător. Să-l fi considerat Andrei Pleșu suspendat în urma cartonașului roșu primit la referendum? Pentru că TB ar fi făcut, în balanța celor două Românii comparate, cât Dan Voiculescu (citat la dublu), Gigi Becali și C.V. Tudor la un loc.

Unde unii au Liiceanu, Patapievici, Pleșu, Andrei Cornea, ceilalți ar putea alinia și ei Breban, Dinescu, Iaru, Stelian Tănase (dacă le-ar permite AP).

Când într-o parte sunt urechiați Gâdea și Ciuvică, s-ar cuveni ca și urechile altora precum Turcescu și Tapalagă să fie ciupite puțin.

Dacă ne-a atras atenția marele intelectual Petre Roman a cărui bibliotecă paternă este ironizată, ar fi nedrept să rămânem indiferenți la moștenirea paternă a altui mare intelectual, Vladimir Tismăneanu, pe care Andrei Pleșu pare a-l fi ocultat pentru a nu strica armonia etnică a demonstrației.

Și ar mai fi și alți neselecționați în tabăra celor buni (în oglindă), lăsați pe-afară din motive de incompatibilitate cu polaritățile subiective propuse de domnul Pleșu în acest articol: Mircea Mihăieș (dacă tot s-au invocat grohăiala și chițăitul lui Mircea Badea), Andreea Pora (dacă tot ne stă în gât ca un cârnăcior Mugur Ciuvică), Sever Voinescu și Teodor Baconschi ( dacă tot aducem vorba de fripturiști, lingăi, carieriști și, aș adăuga eu, multiplicatori hors-jeu de voturi).

Cât despre Crin Antonescu, vânat de autor mai ceva decât hăituiții mistreți de la Balc,  acesta riscă să scoată complet în afara bazei proiecția centrului de greutate a construcției lui Andrei Pleșu (adică, mai pe netehnic, să o răstoarne) cu lipsa lui de proiect, de viziune, de substanță. A dovedit încă o dată toate aceste lacune cu mutarea Klaus Johannis, pentru care va trebui aspru editorializat. Și-n Dilema Veche, și pe blog și pe oriunde se va mai putea.

Contele de Saint GermainEditorialeAndrei Cornea,andrei plesu,C.V. Tudor,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,Dilema Veche,Dumitru Pelican,Florin Iaru,Gabriel Liiceanu,Gigi Becali,Klaus Johannis,Mircea Badea,Mircea Cartarescu,Mircea Dinescu,Mircea Mihaies,Mugur Ciuvica,Nicolae Breban,Robert Turcescu,Sever Voinescu,Stelian Tanase,Teodor Baconschi,Vladimir TismaneanuGenul acesta de antiteză în oglindă ales de domnul Pleșu pentru ultimul său editorial din Dilema Veche, ca să spargă monotonia,  produce efect doar la contraste mari. Când e folosit unde totul e interșanjabil, ca aici, dă impresia de făcătură. Și în loc să nască umor grotesc naște suspiciuni...Blog politic si polemic