Ce s-ar întâmpla dacă tripleta SRI „“ DNA „“ ÎCCJ ar face, acum, un pas înapoi?

Există glorii dobândite instantaneu È™i glorii construite cu migală, pas cu pas. Primele, bazate pe puseuri de emoție spontană, exploatează factorul surpriză È™i durează cât memoria individuală. Celelalte, bazate pe un crescendo al aÈ™teptărilor confirmate, se imprimă în memoria colectivă È™i urmează fluctuațiile acesteia. (mai mult…)
continuare...

Vasile Blaga nu are nicio È™ansă să scape de DNA

Nu am dubii că SRI dispune în acest moment de cele mai bune analize politice privind tendințele de evoluție a României pe termen scurt È™i mediu. În primul rând pentru că este posesorul exclusiv al unor informații cruciale, apoi pentru că are capacitatea de a influența, prin exploatarea acestor informații, mersul lucrurilor. (mai mult…)
continuare...

Modelul justițiarului dezdumnezeit

Abuzurile instituționale sunt mai lesne de comis într-o societate slabă, fără tradiția luptei pentru drepturi, decât asupra unei populații care are la activ revoluții de emancipare. Rolul și influența la care cineva poate aspira în viața comunității au măsura È™i limitele pe care însăÈ™i comunitatea li le permite. Iar comunitatea îÈ™i fixează reperele ascultând de istorie, de tradiții, de context È™i de liderii vremelnici ce-i reprezintă pornirile dominante. (mai mult…)
continuare...

Zglobiu popor, gureșă menajerie!

Chiar n-am înțeles ce-a urmărit Traian Băsescu prin apariția de aseară la Realitatea TV. Aș zice că a căzut într-o capcană de popândăi dacă nu i-aș cunoaște atât de bine șiretenia. Și totuși, emisiunea a ieșit foarte prost pentru el. Putea să iasă chiar catastrofal dacă nu ar fi avut în față niște ziariști ageamii, copleșiți de moment. (mai mult…)
continuare...

Măreția luptelor inegale

Motto: Suntem un popor pașnic. Am pierdut mai multe avioane militare în exerciții decât în luptă. Valeriu Butulescu Românii nu au avut niciodată vocația sacrificiului prin luptă. Prin resemnare, adeseori! Prin spirit de turmă, la ceremonii! Nu însă È™i prin dezvelirea vitejească a pieptului individual, în fața glonțului atotputernic, nici prin intrarea în ring la trântă cu balaurul cu 7 capete. Sărim la bătaie din bâzdâc, fără eÈ™afodaj lăuntric, fie dacă ne simțim mai puternici decât adversarul, fie dacă nu mai avem de-ales. În rest, contemplativi până la transă. Plecăciuni pentru destin, bezele fatalității. (mai mult…)
continuare...

Cifre, comparații, deducții logice

Ultimul număr al Revista 22 a apărut pe data de , cam odată cu articolul meu din Cotidianul "žEroarea care pune sub semnul întrebării credibilitatea Laurei Codruța Kovesi". Incitat de un comentariu făcut pe acest blog de @Scrie opinia ta, am deschis pomenita revistă, în care se exhibă adeseori È™i Gabriel Liiceanu, pentru a citi articolul lui Andrei Cornea intitulat "žNoua Alianță: Băsescu "“ Voiculescu". Ce-am descoperit mi se pare surprinzător È™i cred că merită împărtăÈ™it: revistele băsiste È™i textierii băsiÈ™ti nu mai au public nici cât să umple un stadion de Divizia B. (mai mult…)
continuare...

Eroarea care pune sub semnul întrebării credibilitatea Laurei Codruța Kovesi

Într-un maraton al interviurilor (trei într-o singură zi), doamna Laura Codruța Kovesi a mărturisit, printre altele, că nu a acceptat È™efia DNA ca să fie urâtă sau iubită ci ca să îÈ™i facă treaba bine. A fost întrebată, apoi, prin ce îÈ™i măsoară performanța profesională atunci când se arată atât de sigură că drumul pe care merge e bun. Primul indicator pe care l-a numit răspunzând la această întrebare a fost "žîncrederea populației", reflectată prin sondaje. (mai mult…)
continuare...
12