Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Îmi vin în minte următoarele imagini: miÈ™carea piliturii de fier în prezența unui magnet È™i formarea unei grămezi spontane la rugby. În ambele, o mulțime aparent haotică se organizează, ca la ordin, în două tabere.
Este ce s-a petrecut È™i cu „žechipa de reformatori de țară” a lui Traian Băsescu. Dintr-un monolit s-a transformat într-un 3 contra 3. Ca la o miuță în sală.
Cum comentează antrenorul „“ jucător meciul? Trei răi au arestat trei buni. Pe cât de schematic, pe-atât de supărător!
Probabil că existase vreun pact de neagresiune între ei din moment ce o atare schismă este considerată în afara fairplayului È™i frige la moral.
Antrenorul empatizează cu cei pe care-i consideră victime. Și care, întâmplător, au de ceva săptămâni, statutul de puÈ™căriabili. Vrea chiar să-i viziteze acasă. Să-i îmbărbăteze, să-i asigure de solidaritatea sa, să pună, eventual, de-o echipă remaniată.
Marin Preda ne învață că, atunci când un țăran ajunge la oraÈ™, primul lucru pe care îl face este să caute alți țărani. Tot aÈ™a, se pare, È™i Traian Băsescu: în anticiparea puÈ™căriei, caută compania altor puÈ™căriabili cu care să schimbe impresii. Sau, conform folclorului mai puțin cult, „žcine se aseamănă se adună”!
Fostul preÈ™edinte a suflat aseară în goarna replierii. Vrea să È™tie pe ce se mai poate baza. Afară de Udrea, Bica È™i Horia Georgescu mai există È™i alți kamikaze dispuÈ™i să-i apere reduta?
A amintit aÈ™a, ca din întâmplare, È™i de-o armă secretă: Rompetrol. Cine are urechi, să audă!
Primul care a sărit ca de pe Ceahlău, fără paraÈ™ută, să răspundă favorabil apelului fostului preÈ™edinte a fost Ion Cristoiu. Gata încins cu centura explozivă, a publicat încă de la prima oră, în EVZ, un editorial înflăcărat, anunțând parcă asasinarea în stil nou a lui I.G. Duca de Nicadori, rebotezați în cazul de față Kocolstan (de la Kovesi, Coldea, Stanciu): „žO nouă Coaliție politico-mediatică împotriva lui Traian Băsescu. De astă dată militarizată!”
Să luăm aminte la spusele maestrului care, în vertijul căderii (de calciu), îl compară pe idolul lui cu, desigur, Iisus Christos:
„žDe o parte, Traian Băsescu, fără puterea de preÈ™edinte, fără posibilitatea de a se apăra, fără imunitate, fără armata de maidanezi care-l lingeau sub coadă, de cealaltă parte, partide precum PSD È™i PNL, televiziuni de È™tiri, precum Antena 3, România tv, Realitatea tv, site-uri cu acționari prea discreți ca să nu fie vorba de firme paravan ale Serviciilor secrete. Acestei Coaliții politico-mediatice din 2009 È™i din 2012 i s-a adăugat Binomul SRI-DNA. Și dacă ne gîndim la È™tabii altor Structuri, îmbogățiți peste marginile bunei cuviințe în cei zece ani de mandat, dispuÈ™i acum să-l vîndă din nou pe Iisus Christos pentru a-È™i păstra funcțiile È™i privilegiul de a fura mai departe, la toate instituțiile Statului de forță creat È™i fortificat chiar de Traian Băsescu, vom avea imediat proporțiile de speriat ale Puterii cu care se confruntă cetățeanul Traian Băsescu.”
Elena Udrea va fi, desigur, geloasă pe Ion Cristoiu. Imaginația ei adulatorie nu a putut merge mai departe de compararea lui Traian Băsescu cu Traian, Împăratul Romanilor. Ce înseamnă, totuÈ™i, un ziarist hrănit cu metafora perfecțiunii ceauÈ™iste. E capabil să se depăÈ™ească neîncetat, să găsească oricând, la nevoie, superlative absolute proaspete.
MiÈ™cările de trupe sunt în plină desfăÈ™urare. Presa consacrată în ultimii 10 ani ca băsistă caută febril noi tătuci È™i forme de coagulare stabile. OportuniÈ™tii influenți sapă galerii spre zăcăminte încă neexploatate.
Polii sunt doi: tabăra lui Coldea „“ Kovesi È™i tabăra lui Băsescu – Udrea. Lupta nu este deloc atât de disproporționată cum o prezintă, cu inflexiuni de crainic de box sugrumat de emoție, Ion Cristoiu. Există, deocamdată, un avantaj de partea primilor. Avantajul instituțiilor în fața indivizilor. Balanța este însă sensibilă È™i poate fi suficientă o defecțiune, undeva, cumva, ca totul să se răstoarne.
Totul se reaÈ™ează, toți ochii sunt pe È™obolani. De unde fug È™i unde se duc.

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,Antena 3,binomul SRI-DNA,Codruta Kovesi,echipa de reformatori de tara,Elena Udrea,EVZ,Florian Coldea,gramada de rugby,Horia Georgescu,I G Duca,Iisus Christos,Ion Cristoiu,kamikatze,Liana Stanciu,magneti,Marin Preda,miuta,Nicadori,puscariabili,Realitatea TV,Romania TV,sobolani,Traian Imparatul RomanilorÎmi vin în minte următoarele imagini: miÈ™carea piliturii de fier în prezența unui magnet È™i formarea unei grămezi spontane la rugby. În ambele, o mulțime aparent haotică se organizează, ca la ordin, în două tabere. Este ce s-a petrecut È™i cu 'žechipa de reformatori de țară' a lui Traian...Blog politic si polemic