Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Îmi vin în minte următoarele imagini: mișcarea piliturii de fier în prezența unui magnet și formarea unei grămezi spontane la rugby. În ambele, o mulțime aparent haotică se organizează, ca la ordin, în două tabere.
Este ce s-a petrecut și cu „echipa de reformatori de țară” a lui Traian Băsescu. Dintr-un monolit s-a transformat într-un 3 contra 3. Ca la o miuță în sală.
Cum comentează antrenorul – jucător meciul? Trei răi au arestat trei buni. Pe cât de schematic, pe-atât de supărător!
Probabil că existase vreun pact de neagresiune între ei din moment ce o atare schismă este considerată în afara fairplayului și frige la moral.
Antrenorul empatizează cu cei pe care-i consideră victime. Și care, întâmplător, au de ceva săptămâni, statutul de pușcăriabili. Vrea chiar să-i viziteze acasă. Să-i îmbărbăteze, să-i asigure de solidaritatea sa, să pună, eventual, de-o echipă remaniată.
Marin Preda ne învață că, atunci când un țăran ajunge la oraș, primul lucru pe care îl face este să caute alți țărani. Tot așa, se pare, și Traian Băsescu: în anticiparea pușcăriei, caută compania altor pușcăriabili cu care să schimbe impresii. Sau, conform folclorului mai puțin cult, „cine se aseamănă se adună”!
Fostul președinte a suflat aseară în goarna replierii. Vrea să știe pe ce se mai poate baza. Afară de Udrea, Bica și Horia Georgescu mai există și alți kamikaze dispuși să-i apere reduta?
A amintit așa, ca din întâmplare, și de-o armă secretă: Rompetrol. Cine are urechi, să audă!
Primul care a sărit ca de pe Ceahlău, fără parașută, să răspundă favorabil apelului fostului președinte a fost Ion Cristoiu. Gata încins cu centura explozivă, a publicat încă de la prima oră, în EVZ, un editorial înflăcărat, anunțând parcă asasinarea în stil nou a lui I.G. Duca de Nicadori, rebotezați în cazul de față Kocolstan (de la Kovesi, Coldea, Stanciu): „O nouă Coaliție politico-mediatică împotriva lui Traian Băsescu. De astă dată militarizată!”
Să luăm aminte la spusele maestrului care, în vertijul căderii (de calciu), îl compară pe idolul lui cu, desigur, Iisus Christos:
„De o parte, Traian Băsescu, fără puterea de președinte, fără posibilitatea de a se apăra, fără imunitate, fără armata de maidanezi care-l lingeau sub coadă, de cealaltă parte, partide precum PSD și PNL, televiziuni de știri, precum Antena 3, România tv, Realitatea tv, site-uri cu acționari prea discreți ca să nu fie vorba de firme paravan ale Serviciilor secrete. Acestei Coaliții politico-mediatice din 2009 și din 2012 i s-a adăugat Binomul SRI-DNA. Și dacă ne gîndim la ștabii altor Structuri, îmbogățiți peste marginile bunei cuviințe în cei zece ani de mandat, dispuși acum să-l vîndă din nou pe Iisus Christos pentru a-și păstra funcțiile și privilegiul de a fura mai departe, la toate instituțiile Statului de forță creat și fortificat chiar de Traian Băsescu, vom avea imediat proporțiile de speriat ale Puterii cu care se confruntă cetățeanul Traian Băsescu.”
Elena Udrea va fi, desigur, geloasă pe Ion Cristoiu. Imaginația ei adulatorie nu a putut merge mai departe de compararea lui Traian Băsescu cu Traian, Împăratul Romanilor. Ce înseamnă, totuși, un ziarist hrănit cu metafora perfecțiunii ceaușiste. E capabil să se depășească neîncetat, să găsească oricând, la nevoie, superlative absolute proaspete.
Mișcările de trupe sunt în plină desfășurare. Presa consacrată în ultimii 10 ani ca băsistă caută febril noi tătuci și forme de coagulare stabile. Oportuniștii influenți sapă galerii spre zăcăminte încă neexploatate.
Polii sunt doi: tabăra lui Coldea – Kovesi și tabăra lui Băsescu – Udrea. Lupta nu este deloc atât de disproporționată cum o prezintă, cu inflexiuni de crainic de box sugrumat de emoție, Ion Cristoiu. Există, deocamdată, un avantaj de partea primilor. Avantajul instituțiilor în fața indivizilor. Balanța este însă sensibilă și poate fi suficientă o defecțiune, undeva, cumva, ca totul să se răstoarne.
Totul se reașează, toți ochii sunt pe șobolani. De unde fug și unde se duc.

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,Antena 3,binomul SRI-DNA,Codruta Kovesi,echipa de reformatori de tara,Elena Udrea,EVZ,Florian Coldea,gramada de rugby,Horia Georgescu,I G Duca,Iisus Christos,Ion Cristoiu,kamikatze,Liana Stanciu,magneti,Marin Preda,miuta,Nicadori,puscariabili,Realitatea TV,Romania TV,sobolani,Traian Imparatul RomanilorÎmi vin în minte următoarele imagini: mișcarea piliturii de fier în prezența unui magnet și formarea unei grămezi spontane la rugby. În ambele, o mulțime aparent haotică se organizează, ca la ordin, în două tabere. Este ce s-a petrecut și cu „echipa de reformatori de țară” a lui Traian...Blog politic si polemic