Decuplați-l pe Traian Băsescu de la putere!

Era pe vremea ajutoarelor de peste tot. Într-o comună din Moldova tocmai sosise un TIR cu zahăr È™i ulei. A fost degrabă înconjurat de localnici agitați care fâlfâiau deasupra capului bonuri emise de primărie. Omul È™i bonul. Bonul È™i pachetul. Unu"™ mai vânjos È™i-a făcut loc cu coatele în față. După ce a dat bonul È™i a primit pachetul care i se cuvenea, în loc să plece acasă a rămas pe loc cerând, fără bon dar cu mare tupeu, È™i alte pachete: pentru muiere, pentru ăia mici, pentru ăi bătrâni. A mai primit în felul ăsta vreo trei rânduri de ajutoare până când o femeie sfrijită s-a pus cu pumnii È™i gura pe el, stârnindu-i È™i pe ceilalți È™i gonindu-l, cu hărmălaie, acasă. (mai mult…)
continuare...

Contradicții! Contradicții?

Străduindu-ne să descifrăm enigme È™i tendințe din viața noastră politică, noi, de fapt, analizăm aparențe. Procesăm informațiile ce ni se oferă È™i încercăm să completăm golurile, până la întreg, cu logica È™i imaginația proprii. De cele mai multe ori însă, politicienii ne oferă frânturi de adevăr, la intoxicare, ascunzându-ne realități cheie. Normal că, în aceste condiții, emitem adesea mirări nepotrivite È™i concluzii ce nu se confirmă. (mai mult…)
continuare...

În denunțuri să ne izmenim sau în protejați să ne mirosim?

Traian Băsescu a început să vorbească. După ce-a experimentat vreo lună trucul tăcerii, sperând să-È™i adoarmă astfel adversarii È™i să audă mai bine pe unde scârțâie È™andramaua, a înțeles că i se pregăteÈ™te o încercuire zornăitoare È™i că muțenia lui aduce mai degrabă a lințoliu de îngropăciune decât a perdea de camuflaj. (mai mult…)
continuare...

O bizară pierdere de identitate

Cât a trăit USL, am fost un convins și energic susținător al său, de pe baricada PNL. PNL mi se părea, din oferta politică disponibilă, partidul mai spălățel, mai educat, mai emancipat. Se trăgea și dintr-o familie în care cuvinte precum principii, iluminism, patriotism, valori individuale, inițiativă personală nu sunau chiar ca niște neologisme, ceea ce îi dădea un plus de credibilitate și atractivitate. (mai mult…)
continuare...

Lumina vine de la PăltiniÈ™

Numele "žPăltiniÈ™" È™i-a depăÈ™it de mult rezonanța pur geografică. Prin È™ansa de a fi fost asociat ultimilor ani de viață È™i creație ai filozofului Constantin Noica, a devenit un simbol cultural. O destinație de patrimoniu. Schitul È™i Casa Memorială ce păstrează printre noi spiritul acestui sfânt laic îndeamnă la ieÈ™irea din tiparele societății consumiste È™i la căutarea, în sinele profund È™i ascetic, a adevăratului rost pe lumea asta. (mai mult…)
continuare...
12