Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Domnul Adrian Rusu îmi semnalează un nou caz de cenzură la Dilema Veche, cenzura care privește un recent text al dânsului.

Public eu, aici, acest text, pentru a vă permite să înțelegeți că acelora care au ieșit cu cerșitul în târg pentru, chipurile, a salva o revistă de cultură, puțin le pasă de cititori, de libertatea de expresie a acestora. Tot ceea ce-i interesează este să propovăduiască, pe banii altora, teoriile lor de castă, propaganda lor halucinogenă. Sunt atât de încrâncenați să-și țină reduta doar pentru ei încât tot ce este critic și, literar vorbind, peste media de calitate a revistei lor, este rejectat pur și simplu din teamă și invidie.

Adrian Rusu

Va mai trimit una, cenzurata. E un raspuns ptr. Polichinelle, care este, cred, HRP. Veți face cum veți crede de cuviinț㔦..

Da ? Au serbat zgomotos ? (sper că în limitele decenței, că n-au tras pârțuri, sau că, dacă le-au tras, au facut-o cu discreția și farmecul cuvenite). Am văzut aseară că erau două filme. Unul începea cu un domn cu părul alb și capul în piept, care zicea ceva neinteligibil, dar foarte decis. Ar fi putut fi ceva ca „žmuzica !” sau „žBasarabia e pământ românesc !” „“ dar, cum ziceam, nu se înțelegea. Trebuia să deduci, să analizezi psihologia personajului. Dar chiar și asta era relativ greu, pentru că, după ce a scos sunetele acelea, domnul a facut o piruetă foarte rapidă și neașteptată, spre spate, și a dispărut din cadru. Parcă nu-i plăcea să fie filmat. Pe urmă (n-am rabdare să urmăresc filme pe internet) am mișcat cursorul în căutarea unei imagini cu domnia-voastră (v-aș fi ascultat cu fervoare, aș fi salivat pe clavier, aș fi belit ochii ca la femeia-pește) „“ dar n-am găsit niciuna. Am găsit una cu un băiețel și o doamnă. La astea mă uit întotdeauna, ca și la cele cu pisici. (Dintre ultimele n-a fost niciuna, ai putea zice un film chiar prost). Pe urmă l-am găsit pe Divinitatea-sa care tocmai zicea, cu gravitate, ca forumiști foarte vechi ar fi indiferenți la moartea „žDilemei”. Aici am răsuflat ușurat, pentru că nu sunt forumist „žfoarte vechi”, deși și mie mi-ar fi indiferentă moartea „žDilemei”. (Mă întreb dacă moartea mea ar pasiona „žDilema””¦ O să mor înaintea ei). Bon. Prin urmare am tras concluzia că ar fi vorba de dl. Conte. Apoi ăă㔦.(poate că era totuși înainte de) a zis că succesul stârnește furie. Era cam unu noaptea. Afară ningea cu fulgi de nea. Vă dați seama”¦. Atunci am realizat, într-o străfulgerare, (ultimele sunt parafraze după SV; nu trebuie citite) „“ că are dreptate: lumea urăște succesul lichelelor, impostorilor, ariviștilor, șmecherilor. Are dreptate, dom-le ! E o problemă națională. De pildă NIMENI, dar NIMENI, nu urăște succesul lui Raed Arafat. Nici măcar Gigi Becali. E om onest, nobil, dincolo de orice bănuială (Arafat, nu Becali). În schimb, „žlumea” vă urăște, să zicem, pe domnia-voastră, sau „žDilema”. Ce concluzii putem „žtrăgea” ? Ai ? Ori că AP vede lumea cu curu-n sus, ori că lumea vă vede ca pe niște”¦cum ziceam mai sus. Vă respect prea mult ca să glosez pe prima supozitie. Dar rămâne a doua. Aveți vreo idee?

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogandrei plesu,Dilema Veche,Gigi Becali,Horia Roman Patapievici,Polichinelle,Raed ArafatDomnul Adrian Rusu îmi semnalează un nou caz de cenzură la Dilema Veche, cenzura care privește un recent text al dânsului. Public eu, aici, acest text, pentru a vă permite să înțelegeți că acelora care au ieșit cu cerșitul în târg pentru, chipurile, a salva o revistă de cultură, puțin...Blog politic si polemic