Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Domnul Adrian Rusu îmi semnalează un nou caz de cenzură la Dilema Veche, cenzura care priveşte un recent text al dânsului.

Public eu, aici, acest text, pentru a vă permite să înţelegeţi că acelora care au ieşit cu cerşitul în târg pentru, chipurile, a salva o revistă de cultură, puţin le pasă de cititori, de libertatea de expresie a acestora. Tot ceea ce-i interesează este să propovăduiască, pe banii altora, teoriile lor de castă, propaganda lor halucinogenă. Sunt atât de încrâncenaţi să-şi ţină reduta doar pentru ei încât tot ce este critic şi, literar vorbind, peste media de calitate a revistei lor, este rejectat pur şi simplu din teamă şi invidie.

Adrian Rusu

Va mai trimit una, cenzurata. E un raspuns ptr. Polichinelle, care este, cred, HRP. Veţi face cum veţi crede de cuviinţă…..

Da ? Au serbat zgomotos ? (sper că în limitele decenţei, că n-au tras pârţuri, sau că, dacă le-au tras, au facut-o cu discreţia şi farmecul cuvenite). Am văzut aseară că erau două filme. Unul începea cu un domn cu părul alb şi capul în piept, care zicea ceva neinteligibil, dar foarte decis. Ar fi putut fi ceva ca „muzica !” sau „Basarabia e pământ românesc !” – dar, cum ziceam, nu se înţelegea. Trebuia să deduci, să analizezi psihologia personajului. Dar chiar şi asta era relativ greu, pentru că, după ce a scos sunetele acelea, domnul a facut o piruetă foarte rapidă şi neaşteptată, spre spate, şi a dispărut din cadru. Parcă nu-i plăcea să fie filmat. Pe urmă (n-am rabdare să urmăresc filme pe internet) am mişcat cursorul în căutarea unei imagini cu domnia-voastră (v-aş fi ascultat cu fervoare, aş fi salivat pe clavier, aş fi belit ochii ca la femeia-peşte) – dar n-am găsit niciuna. Am găsit una cu un băieţel şi o doamnă. La astea mă uit întotdeauna, ca şi la cele cu pisici. (Dintre ultimele n-a fost niciuna, ai putea zice un film chiar prost). Pe urmă l-am găsit pe Divinitatea-sa care tocmai zicea, cu gravitate, ca forumişti foarte vechi ar fi indiferenţi la moartea „Dilemei”. Aici am răsuflat uşurat, pentru că nu sunt forumist „foarte vechi”, deşi şi mie mi-ar fi indiferentă moartea „Dilemei”. (Mă întreb dacă moartea mea ar pasiona „Dilema”… O să mor înaintea ei). Bon. Prin urmare am tras concluzia că ar fi vorba de dl. Conte. Apoi ăăă….(poate că era totuşi înainte de) a zis că succesul stârneşte furie. Era cam unu noaptea. Afară ningea cu fulgi de nea. Vă daţi seama…. Atunci am realizat, într-o străfulgerare, (ultimele sunt parafraze după SV; nu trebuie citite) – că are dreptate: lumea urăşte succesul lichelelor, impostorilor, ariviştilor, şmecherilor. Are dreptate, dom-le ! E o problemă naţională. De pildă NIMENI, dar NIMENI, nu urăşte succesul lui Raed Arafat. Nici măcar Gigi Becali. E om onest, nobil, dincolo de orice bănuială (Arafat, nu Becali). În schimb, „lumea” vă urăşte, să zicem, pe domnia-voastră, sau „Dilema”. Ce concluzii putem „trăgea” ? Ai ? Ori că AP vede lumea cu curu-n sus, ori că lumea vă vede ca pe nişte…cum ziceam mai sus. Vă respect prea mult ca să glosez pe prima supozitie. Dar rămâne a doua. Aveţi vreo idee?

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogandrei plesu,Dilema Veche,Gigi Becali,Horia Roman Patapievici,Polichinelle,Raed ArafatDomnul Adrian Rusu îmi semnalează un nou caz de cenzură la Dilema Veche, cenzura care priveşte un recent text al dânsului. Public eu, aici, acest text, pentru a vă permite să înţelegeţi că acelora care au ieşit cu cerşitul în târg pentru, chipurile, a salva o revistă de cultură, puţin...Blog politic si polemic