Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1. Dacă ar fi să ne luăm după logica președintelui, bugetul următor al UE va fi redus cu 40 miliarde euro dar  „România va avea în plus [pentru acest buget n.a.] șase miliarde de euro”. Suntem țară aleasă, este? Binecuvântată de aștri! De la toți se reduce, doar nouă ni se dă în plus. Și asta grație prestigiului și talentului de negociator ale domnului Băsescu.

Când un om ajunge atât de ilogic încât să nu mai fie în stare să raționeze că întâi trebuie să te deschizi la prohab (să fie mărit bugetul UE) și abia apoi să-ți dai drumul la vezică (să te lauzi că bugetul României a crescut), trebuie să te aștepți de la el că iminent va propune națiunii, pentru un viitor mai curat, desființarea latrinelor dacă tot există pantaloni.

2. Ungaria trimite periodic către România baloane de încercare, precum amantul scrisori anonime soțului încornorat. Să vadă: bagă divorț? Mai rezistă? Mai înghite? Iar dacă da, cât și cu ce consecințe.

Soțul are două tipuri de sfătuitori:

– rudele nevesti-sii, cu vată în urechi și ochelari de eclipsă, care ies la gard să potolească mahalaua („Evident, niciun om cu mintea întreagă nu poate lua în serios vocalizele revendicative ale cîte unui politician aflat în campanie, sau ale cîte unui provincial sentimental. Europa de azi nu mai redesenează granițe, șovinismele paseiste nu mai prind, bîzdîcul imperial e ridicol” – citat din postarea de azi pe blog, a lui Andrei Pleșu n.a.);

– rudele lui, bicisnicele, pe care de mult nu le mai suportă, de când îi spun că a ajuns cearșaf de desenat alții hărți pe el, de înfiat lumi umede, populate cu plozi de alt ADN.

Alege să arate că puțin îi pasă de nevastă-sa. Se vede cu amantul și îi râde panoramic, cu strungăreață, glumind ca la filmele mute: „ușor cu pianul pe scări”. Amantul, cu un abia mijit zâmbet,  îl privește de sus, bănuitor: de ce s-o bucura așa? Mi-o fi dat, prin ea, vreo boală venerică sau ce? Îngrijorare justificată. Soțul pare infectat, cu rânjetul său ca un șancru.

Românii sunt sensibili la tema revizionismului maghiar. Traian Băsescu știe bine asta. Ce-ar mai fi jucat, la recuperare de popularitate,cartea naționalismului. Dacă i-ar fi fost permis, dacă avea mâinile libere… Din păcate pentru el, nici asta nu i-a mai rămas. A amanetat-o,  dimpreună cu orice urmă de demnitate, ca să-și salveze scaunul.

Dator vândut Americii, dator vândut PPE, dator vândut  lui Viktor Orban. Ultimul gaj, ca să nu-l înșface recuperatorii: țărișoara. Pianul. În reprezentarea lui, nimic mai mult decât o colecție de coarde și ciocănele. Coarda și ciocanul – în fine limbajul familiar.

3. Raportul MCV a fost dictat de la București, de la președinție. O plată în avans, pe persoana fizică  Traian Băsescu, în perspectiva susținerii de către acesta prin non-combat a bugetului de austeritate al UE care aplica României cea mai drastică reducere (cca. 20%) dintre toate tările beneficiare.

Acum, Traian Băsescu încearcă disperat să cupleze îngrijorările din acest raport (de fapt îngrijorările sale că va pierde controlul asupra justiției) cu procesul aderării României la Schengen. Îi sugerează premierului Ponta să se angajeze, cum a făcut-o în fața lui Barosso (deși acum nu-i cere nimeni asta), că va accepta găsirea unei modalități ca numirea procurorilor șefi să se facă după bunul plac al Cotroceniului. A spus-o cu gurița lui ca o ulcerație, ieri, într-o nouă dezlănțuire de om nevorbit.

Toate aceste comportamente descrise mai sus ne infățișează un Traian Băsescu în derută. Ceea ce-l disperă superlativ este trecerea implacabilă a timpului. Cu fiecare zi, cu fiecare săptămână, cu fiecare lună, se apropie un deznodământ care nu seamănă deloc a liman.

Este vorba, la orizont, despre o natură moartă cu robe negre, gratii și pachete fără alcool, bântuită de fantoma lui Adrian Năstase conferențiind de la tribune înalte despre plată și răsplată.

Și nimeni nu poate bloca limbile ceasului. Nici Barack Obama, nici Angela Merkel, nici Viviane Reding.

Geaba încearcă să-l provoace pe premier să gafeze. Acesta nu-i răspunde decât arătându-i ceasul: tic – tac, tic – tac, tic – tac…

Recunoașteti și dumneavoastră: se poate înnebuni din asta!

Contele de Saint GermainEditorialeADN,Adrian Nastase,andrei plesu,Angela Merkel,Barack Obama,bugetul UE,PPE,Raportul MCV,Schengen,Traian Basescu,Viktor Orban,Viviane Reding1. Dacă ar fi să ne luăm după logica președintelui, bugetul următor al UE va fi redus cu 40 miliarde euro dar  'România va avea în plus șase miliarde de euro'. Suntem țară aleasă, este? Binecuvântată de aștri! De la toți se reduce, doar nouă ni se dă...Blog politic si polemic