Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1. Dacă ar fi să ne luăm după logica preşedintelui, bugetul următor al UE va fi redus cu 40 miliarde euro dar  “România va avea în plus [pentru acest buget n.a.] şase miliarde de euro”. Suntem ţară aleasă, este? Binecuvântată de aştri! De la toţi se reduce, doar nouă ni se dă în plus. Şi asta graţie prestigiului şi talentului de negociator ale domnului Băsescu.

Când un om ajunge atât de ilogic încât să nu mai fie în stare să raţioneze că întâi trebuie să te deschizi la prohab (să fie mărit bugetul UE) şi abia apoi să-ţi dai drumul la vezică (să te lauzi că bugetul României a crescut), trebuie să te aştepţi de la el că iminent va propune naţiunii, pentru un viitor mai curat, desfiinţarea latrinelor dacă tot există pantaloni.

2. Ungaria trimite periodic către România baloane de încercare, precum amantul scrisori anonime soţului încornorat. Să vadă: bagă divorţ? Mai rezistă? Mai înghite? Iar dacă da, cât şi cu ce consecinţe.

Soţul are două tipuri de sfătuitori:

– rudele nevesti-sii, cu vată în urechi şi ochelari de eclipsă, care ies la gard să potolească mahalaua (“Evident, niciun om cu mintea întreagă nu poate lua în serios vocalizele revendicative ale cîte unui politician aflat în campanie, sau ale cîte unui provincial sentimental. Europa de azi nu mai redesenează graniţe, şovinismele paseiste nu mai prind, bîzdîcul imperial e ridicol” – citat din postarea de azi pe blog, a lui Andrei Pleşu n.a.);

– rudele lui, bicisnicele, pe care de mult nu le mai suportă, de când îi spun că a ajuns cearşaf de desenat alţii hărţi pe el, de înfiat lumi umede, populate cu plozi de alt ADN.

Alege să arate că puţin îi pasă de nevastă-sa. Se vede cu amantul şi îi râde panoramic, cu strungăreaţă, glumind ca la filmele mute: “uşor cu pianul pe scări”. Amantul, cu un abia mijit zâmbet,  îl priveşte de sus, bănuitor: de ce s-o bucura aşa? Mi-o fi dat, prin ea, vreo boală venerică sau ce? Îngrijorare justificată. Soţul pare infectat, cu rânjetul său ca un şancru.

Românii sunt sensibili la tema revizionismului maghiar. Traian Băsescu ştie bine asta. Ce-ar mai fi jucat, la recuperare de popularitate,cartea naţionalismului. Dacă i-ar fi fost permis, dacă avea mâinile libere… Din păcate pentru el, nici asta nu i-a mai rămas. A amanetat-o,  dimpreună cu orice urmă de demnitate, ca să-şi salveze scaunul.

Dator vândut Americii, dator vândut PPE, dator vândut  lui Viktor Orban. Ultimul gaj, ca să nu-l înşface recuperatorii: ţărişoara. Pianul. În reprezentarea lui, nimic mai mult decât o colecţie de coarde şi ciocănele. Coarda şi ciocanul – în fine limbajul familiar.

3. Raportul MCV a fost dictat de la Bucureşti, de la preşedinţie. O plată în avans, pe persoana fizică  Traian Băsescu, în perspectiva susţinerii de către acesta prin non-combat a bugetului de austeritate al UE care aplica României cea mai drastică reducere (cca. 20%) dintre toate tările beneficiare.

Acum, Traian Băsescu încearcă disperat să cupleze îngrijorările din acest raport (de fapt îngrijorările sale că va pierde controlul asupra justiţiei) cu procesul aderării României la Schengen. Îi sugerează premierului Ponta să se angajeze, cum a făcut-o în faţa lui Barosso (deşi acum nu-i cere nimeni asta), că va accepta găsirea unei modalităţi ca numirea procurorilor şefi să se facă după bunul plac al Cotroceniului. A spus-o cu guriţa lui ca o ulceraţie, ieri, într-o nouă dezlănţuire de om nevorbit.

Toate aceste comportamente descrise mai sus ne infăţişează un Traian Băsescu în derută. Ceea ce-l disperă superlativ este trecerea implacabilă a timpului. Cu fiecare zi, cu fiecare săptămână, cu fiecare lună, se apropie un deznodământ care nu seamănă deloc a liman.

Este vorba, la orizont, despre o natură moartă cu robe negre, gratii şi pachete fără alcool, bântuită de fantoma lui Adrian Năstase conferenţiind de la tribune înalte despre plată şi răsplată.

Şi nimeni nu poate bloca limbile ceasului. Nici Barack Obama, nici Angela Merkel, nici Viviane Reding.

Geaba încearcă să-l provoace pe premier să gafeze. Acesta nu-i răspunde decât arătându-i ceasul: tic – tac, tic – tac, tic – tac…

Recunoaşteti şi dumneavoastră: se poate înnebuni din asta!

Contele de Saint GermainEditorialeADN,Adrian Nastase,andrei plesu,Angela Merkel,Barack Obama,bugetul UE,PPE,Raportul MCV,Schengen,Traian Basescu,Viktor Orban,Viviane Reding1. Dacă ar fi să ne luăm după logica preşedintelui, bugetul următor al UE va fi redus cu 40 miliarde euro dar  “România va avea în plus şase miliarde de euro”. Suntem ţară aleasă, este? Binecuvântată de aştri! De la toţi se reduce, doar nouă ni se dă...Blog politic si polemic