Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Partea I

Traian Băsescu ne-a avertizat: „voi fi un președinte jucător”. Ar fi trebuit să mai adauge:” jucător de poker.  Mare specialist în cacialmale”.

Mimând regretul, în 2004 l-a șarjat pe Adrian Năstase: „acesta e blestemul românilor, de a alege între doi comuniști”. O primă cacealma. Poporul îl votează: „omul e sincer, deschis, de-al nostru. Greșeala recunoscută e pe jumătate iertată”.

Ca orice gambler are superstiții. Și-a zis: „comunismul a fost cartea mea norocoasă până ieri. Iată însă că azi am câștigat decartând-o. E un semn. De mâine voi miza pe anticomunism”.

18 decembrie 2006: citește în Parlament raportul „Condamnarea comunismului”. O a doua cacealma. Intelectualii de sub flamura rezistenței prin cultură la ceaușism ies din inerția lor călduț – plutitoare și mușcă fierbintea momeală: „ecce homo”!

Decembrie 2009: fără niciun atu valid in mână, după un prim mandat dezastruos pentru țară, blufează din nou aruncând pe piața electorală pericolul revenirii comunismului deghizat în moguli, Felix motani și Iliești de purpură. Diaspora exultă patriotic la final: noi am salvat țara de ciuma roșie. Dacă era după voi, mămăligarilor…

Aceștia sunt anticomuniștii de azi.

 

Partea a II-a

Regele Mihai se opune guvernelor comuniste pro-sovietice din anii 1945 „“ 1946. Comuniștii îl constrâng să abdice la 30 decembrie 1947. După revoluție are o primă tentativă de revenire în țară dar, pe 25 decembrie 1990, este expulzat de regimul Iliescu al cărui prim „“ ministru era Petre Roman iar ministru de externe era Adrian Năstase.

Paul Goma, cel mai cunoscut disident român anti-comunist, arestat politic între 1956 „“ 1959, a fost expulzat de regimul Ceaușescu în Franța, împreună cu familia, în 20 noiembrie 1977. După revoluție, în 2006, regimul Băsescu a refuzat repunerea în drepturi a familiei Goma, solicitată printr-o petiție semnată de 300 de persoane.

Doina Cornea este un simbol al disidenței române anticomuniste intra „“ muros. Pentru solidarizarea cu mitingul de protest de la Brașov, atât ea cât și fiul ei au fost arestați de regimul comunist în noiembrie 1987. A demonstrat sub gloanțe, în 21 decembrie 1989, la Cluj.

Aceștia sunt anticomuniștii de ieri, încă în viață.

 

Partea a III-a

Niciunul dintre anticomuniștii de ieri, încă în viață, nu susține regimul Băsescu. Care regim, ranchiunos cum îl știm, în cel mai bun caz încearcă să-i facă uitați. Când însă poate să-i „răsplătească” cu semnificative gesturi de „curtoazie”, cum a fost respingerea repunerii în drepturi a familiei Goma ori nășirea moștenitorului bastardului Paul de România, nu ezită a o face.

Noi, contemporanii  anticomuniștilor de ieri dar și ai anticomuniștilor de azi, ne întrebăm: pe cine să credem? Pe cine să urmăm?

Pe” luminații nostri de vitrină” Pleșu, Cărtărescu, Liiceanu, Patapievici,  care, de anticomuniști ce-au fost, sub ceaușism, i-au provocat pe Herta Muller și Adam Michnik să le declare război moral în timp de pace?

Sau pe „din ce în ce mai umbriții” Regele Mihai, Paul Goma, Doina Cornea, care, printr-o involuție a conștiințelor și demnității naționale, sunt tot mai propuși uitării sociale?

Înțelepciunea populară ne îndrumă spre răspuns: „spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești”.

Te aduni cu Băsescu, ești o cacialma de anticomunist.

Te aduni cu Paul Goma, Doina Cornea, regele Mihai, ai de partea ta istoria, tradiția și martiriul anticomuniste.

Ce-o fi atât de complicat?

Contele de Saint GermainCrochiul de martiAdam Michnik,anticomunisti,Basescu,cartarescu,Doina Cornea,Herta Muller,intelectualii lui Basescu,Liiceanu,Patapievici,Paul Goma,Plesu,regele Mihai  Partea I Traian Băsescu ne-a avertizat: 'voi fi un președinte jucător'. Ar fi trebuit să mai adauge:' jucător de poker.  Mare specialist în cacialmale'. Mimând regretul, în 2004 l-a șarjat pe Adrian Năstase: 'acesta e blestemul românilor, de a alege între doi comuniști'. O primă cacealma. Poporul îl votează: 'omul e...Blog politic si polemic