Clarificări şi confirmări
Într-un comentariu recent, intitulat “Cum ar putea reveni Băsescu la putere?”, am afirmat următoarele: (more…)
Murături sau furături?
Ieri am fost la tenis, pe Arenele BNR. Ca la picnic. Soare, verdeaţă, muzică în pauze, fete decapotate expuse de băieţii însoţitori precum Rolls Royce-ul de colecţie al lui YTI, pentru plăcerea ochilor şi atât, bere, sandwichuri, hot-dogs. (more…)
Lecţia despre nemurire
Au trecut peste 2000 de ani de atunci, de la lecţia despre nemurire predată pământenilor de Iisus Hristos. (more…)
Cum ar putea reveni Băsescu la putere
Evenimentele recente de la graniţa sa de Est ridică valoarea de întrebuinţare a României nu doar pe piaţa NATO dar şi pe cea a UE. Efective ale alianţei din toate armele sunt concentrate în zonă iar influentul analist şi scriitor britanic Edward Lucas, autorul unei cărţi mult citate în ultima vreme, “Noul Război Rece”, avertizează în Daily Mail: “Dacă se ajunge la o escaladare militară a situaţiei din Ucraina, acesta ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial”. (more…)
Demenţa fricii
Într-un fel suntem privilegiaţi. Ni se oferă, live, un spectacol politic unic. Ca un serial de succes (“Boss” să zicem) dar fără diluantul ficţiunii. Şi, în plus, interactiv. Tot ce se întâmplă se întâmplă pe pielea noastră, cu contribuţia noastră, fie că suntem protagonişti, figuranţi ori chibiţi zgomotoşi pe gradene. Suntem şi noi în poveste, seară de seară, cu sufletul la gură şi degetele făcând bătături pe telecomandă. (more…)
Plecând de la un comentariu
Nici nu am postat bine ultimul meu articol pe blog, cel intitulat “Egoişti fără frontiere” că am şi primit pe Facebook următorul comentariu: @Tudor Verona: “Deci, amenintarea de tip mafiot a Dezaxatului Securist la adresa unui senator sau simplu cetatean, prea putin importa, este un subiect insignifiant. Sa traiti bine langa Basescu2, distinsul retor al nimicului , Crin Antonescu”! (more…)
Egoism fără frontiere
Profit de acalmia politică din ţară, de lipsa unor subiecte cât de cât fierbinţi, pentru a continua o temă începută ieri: tema egoismului prezentat ca virtute. (more…)
Greţosul egoism apatrid
Mulţumită unei inspiraţii de moment a colegului de blog @Lucifer, care a găsit tonul potrivit (glumeţ şi flatant totodată) de a-l întreba pe @Emigrant “tu cu cine votezi?”, ne-am îmbogăţit astăzi cu un răspuns din partea chestionatului care explică în bună măsură comportamentul său… colorat. (more…)
Destructurarea unei majorităţi periculoase
Pentru SUA, majoritatea zdrobitoare inslalată în România după alegerile din 2012 a reprezentat o ameninţare mai gravă decât pericolele ce începuseră deja să se prefigureze, la vremea aceea, în Ukraina. Iar adăugată acelor pericole, compunea tabloul preocupant al unei vulnerabilităţi inacceptabile pe termen mediu şi lung la graniţa imperiului lor de influenţă. O întreagă strategie americană de securitate la distanţă, minuţios elaborată, bazată pe consolidarea unui zid de protecţie faţă de ameninţările Rusiei cât mai departe de propriul teritoriu şi de centrele vitale ale diviziilor europene ale NATO, era pusă sub semnul ineficienţei de un eveniment straniu, neluat în calcul de marii săi geostrategi, de răscularea intempestivă a poporului roman împotriva regimului Traian Băsescu. Scutul de la Deveselu, complicităţi strict secrete, de luptă murdară pe fronturile capcană din Orient, complicităţi care sub Traian Băsescu funcţionau robotic pentru că omul executa orbeşte orice pentru a fi menţinut la putere, o întreagă…
Între raţional şi afectiv
Sunt unii car se-mpăunează cu latura lor raţională încercând să-şi mascheze, să-şi sufoce, să-şi reducă la tăcere latura afectivă. Nu mă număr printre aceştia. Atâta vreme cât roboţii nu au putut simula din noi mai mult decât cinetică şi logică matematică, fiind incapabili să iubească sau să urască, voi rămâne la credinţa că inefabili suntem prin emoţii şi nu prin gestică previzibilă ori prin răceala raţionamentelor. (more…)