Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

Sunt unii car se-mpăunează cu latura lor rațională încercând să-și mascheze, să-și sufoce, să-și reducă la tăcere latura afectivă. Nu mă număr printre aceștia. Atâta vreme cât roboții nu au putut simula din noi mai mult decât cinetică și logică matematică, fiind incapabili să iubească sau să urască, voi rămâne la credința că inefabili suntem prin emoții și nu prin gestică previzibilă ori prin răceala raționamentelor.
De aceea am tot insistat, in luările de poziție de pe acest blog, asupra dorinței mele primordiale de a exprima exact ce gândesc, de a fi sincer cu mine însumi și cu cititorii mei chiar dacă uneori prețul acestei sincerități poate însemna (și chiar a însemnat pe alocuri) inconsecvență în susțineri și, de-aici, critici, persiflări, acuze.
Energia de a dedica atâta timp polemicilor despre politică și politicieni mi-a venit din deversările aproape hidraulice de adrenalină cauzate de prăpastia dintre ce credeam eu că înseamnă bun și moral și ce ne oferea în realitate camarila de impostori și infractori, fără egal în rele, călăuzită de Traian Băsescu.
De curând, după destrămarea USL și repoziționările ce au avut loc, am fost surprins să descopăr în mine anumite modificări de percepție și tumult participativ.
O primă modificare, nu ușor de acceptat și cu atât mai puțin de recunoscut, a fost cea referitoare la sentimentele mele față de Antena 3. Fără a cădea în radicalismul criticilor istorici și isterici ai acestui post de televiziune, a trebuit să constat că, în paralel cu lupta împotriva lui Traian Băsescu pe care o apreciez și o împărtășesc cu totul , Antena 3 a început să ducă o luptă acerbă și împotriva lui Crin Antonescu și a PNL, cu mijloace adeseori lipsite de onestitate și, de aceea, deloc pe gustul meu. Dintre acestea, cel mai recent și supărător obicei a devenit nepreluarea in direct a conferințelor de presă susținute de liberali (în vreme ce „inamicul” Traian Băsescu se bucură de transmisii în direct 100%) urmată de spicuirea, în diverse dezbateri cu invitați, a unor fragmente trunchiate din aceste conferințe, fragmente ce se propun discuției într-un mod deformat și tendențios.
Efectele politice ale acestui embargou combinat cu mistificare sunt deja vizibile, PNL și Crin Antonescu  fiind din ce în ce mai mult percepuți de publicul larg ca niște competitori de pluton, cu șanse electorale minore, în timp ce în față se detașează un lider autoritar și fără contrapondere, PSD.  Este acesta un semn bun pentru România de după prezidențialele din decembrie? Deloc, aș zice!
O a doua modificare, în ceea ce mă privește, este atitudinea față de Traian Băsescu. Deși sentimentele pe care i le port sunt aceleași din ultimii ani, ani în care am încercat să arăt celor care mă citesc cu ce monstru avem de-a face în fruntea țării, constat că, pe zi ce trece, cu cât i se apropie sorocul, „monstrul din deal” devine  tot mai mic, tot mai puțin important pentru a rămâne ținta unică a luptei noastre. Seamănă cu un bombardier ce a survolat teritoriul inamic producând pagube majore, e adevărat, dar care acum, cu muniția pe sfârșite, se îndreaptă către bază pierzându-se, ca o muscă, la orizont.
Resimt, în schimb, o îngrijorare crescândă față de un alt pericol ce se apropie vijelios: invazia lăcustelor pesediste.  Iar personificarea acestui pericol nu mi se pare a fi Victor Ponta ci lacomii baroni ce-l țin în spate, din scurt, și care, în nesațul lor, de-abia așteaptă să primească verde de la un Cotroceni complice, pentru a se dezlănțui total.
Tenacitatea televiziunilor pontiste de a slăbi PNL are un țel imediat: obținerea de către liberali, la europarlamentare, a unui scor sub 20% și îndepărtarea astfel a lui Crin Antonescu de la conducerea partidului (și, implicit, din cursa pentru prezidențiale). Ce consecințe ar avea atingerea acestui țel? Unele, apreciez eu, extrem de dăunătoare pentru oamenii obișnuiți. Victor Ponta ar face un galop de sănătate spre poziția de președinte al României, prim ministru ar deveni tot un pesedist (să zicem Dragnea), opoziția ar rămâne una strict decorativă și ne-am trezi, la începutul lui 2015, că am schimbat dictatura lui Traian Băsescu cu dictatura PSD. În care vor defila ca primadone Mazăre și Oprișan, Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, Kelemen Hunor și Gabriel Oprea. Ä‚sta să fie deznodământul pentru care am luptat și pe care ni l-am dorit? Nu pentru mine. În niciun caz. Satisfacția de a fi scăpat de Băsescu va fi rapid umbrită de sentimentul căderii din lac în puț.
Iată de ce susțin că ar fi bine ca PNL să reziste cu actuala conducere până la prezidențiale și să nu ajungă a fi înghițit de PSD. Ar putea asigura astfel o opoziție reală la puseurile autoritariste ale baronilor PSD, ar oferi o alternativă echilibrată pentru prezidențiale și ar crește șansele (acum extrem de reduse) ca România să evolueze spre emancipare și nu spre restaurație.
A nu se înțelege că propun ca lupta împotriva lui Traian Băsescu să fie sistată. Ea trebuie dusă până la capăt, până la scoaterea definitivă din peisaj a acestui personaj funest. Ceea ce încerc să transmit este însă că ar fi o greșeală ca în numele acestei lupte (cu final impus, totuși) să punem tot armamentul și toată puterea în mâinile unui singur combatant. Care, cum ne demonstrează istoria recentă, are năravuri dintre cele mai păgubitoare pentru societate atunci când vine vorba de propria îndestulare.
Decapitarea liberalilor, înghițirea lor de către PSD, bucată cu bucată, după modelul Tăriceanu, iar în partea cealaltă coagularea (pentru supraviețuire) a tuturor sateliților de sorginte băsistă în singura forță care să absoarbă, în timp, nemulțumirea populară față de guvernarea Ponta, sunt tot atâtea motive de sumbre prevestiri. Cum ar fi aceea că s-ar putea ca, în aceste condiții, la alegerile parlamentare din 2016 să ne trezim cu Traian Băsescu revenit în forță, ca prim – ministru, având de-a stânga și de-a dreapta locotenenți revigorați precum Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu și alte figuri de tristă amintire.

Contele de Saint GermainEditorialeafectiv,Antena 3,Crin Antonescu,Dan Voiculescu ÅŸi Sebastian Ghiță,Elena Udrea,Kelemen Hunor ÅŸi Gabriel Oprea,Liviu Dragnea,Mazăre ÅŸi OpriÅŸan,Mihai Razvan Ungureanu,PNL,PSD,rațional,USL,Victor PontaSunt unii car se-mpăunează cu latura lor rațională încercând să-și mascheze, să-și sufoce, să-și reducă la tăcere latura afectivă. Nu mă număr printre aceștia. Atâta vreme cât roboții nu au putut simula din noi mai mult decât cinetică și logică matematică, fiind incapabili să iubească sau să urască, voi...Blog politic si polemic