Cum devin, încetul cu încetul, simpatizant Ghiță „“ Dragomir

  Primim tot mai dese și convingătoare dovezi că odiosul sistem, cel care ne fură, cu cinism, dreptul la democrație, nu poate fi învins din exterior. Exterior însemnând partide, societate civilă, intelectualitate patriotă și vizionară, reguli declarate și asumate. Singura șansă de a scăpa de el, în forma matastatică spre care a evoluat în ultimii ani, este autodistrugerea sa, cangrenarea lui din interior. (mai mult…)
continuare...

Sebastian Ghiță e mort

  La propriu sau la figurat? - o să mă întrebați! Mulțumesc pentru înțelegere! Dezvăluirile Sorinei Matei (aici) clarifică lucrurile ca o coronarografie, adică din interior, când infarctul dă târcoale sau a produs, deja, avarii. Faptul că doamna Matei pare a-l fi luat la țintă pe Florian Coldea, folosindu-se de Sebastian Ghiță doar ca pretext, confirmă, dacă mai era nevoie, existența a cel puțin două tabere în interiorul SRI. (mai mult…)
continuare...

Gambitul Dragnea. Sevil Shhaideh… Hm!!!

  Gambitul este o deschidere în È™ah prin care se sacrifică o piesă uÈ™oară, cel mai adesea un pion, cu scopul de a obține, în schimb, inițiativa atacului. Tot ce-a făcut Liviu Dragnea în campania asta, dar, mai ales, de la alegeri până azi, aduce a manevre È™ahistice ofensive, menite să-i păstreze pe el È™i partidul său în centrul atenției publice. Tactica întreținerii unui mare mister în jurul numelui propunerii PSD pentru poziția de premier mi se pare acum, la ridicarea voalului, una extrem de inspirată. Ea a reuÈ™it să creeze în opinia publică românească un interes uriaÈ™. Au fost împinse în planul trei (planul doi rămânând unul tampon, de tranzit rapid) orice alte evenimente de breaking news. (mai mult…)
continuare...

Cum a schimbat Traian Băsescu macazul. Semnele unui târg murdar.

  Scriam săptămâna trecută, într-un articol intitulat "žEfectul lui "žliber la furat 4%": coagularea unui triunghi de suspecți celebri" (aici)  următoarele: "žFaptele din ultimele săptămâni ne arată, fără echivoc, constituirea unei spectaculoase (dar È™i scandaloase) frății a trei celebri demnitari români, suspectați din greu de încălcarea legii: Kovesi, Băsescu, Iohannis." (mai mult…)
continuare...

Cazanciuc la Justiție? Doamne ferește!

  Și Georgian Pop la Apărare? Servicii, servicii, servicii? Altfel nu se poate? Chiar atât de posedați suntem? Vreau, plagiatoarea Kovesi, out! Vreau, câmpul tactic, pe loc repaus. Vreau o întrerupere de emisie între intimitatea mea și urechile sistemului. Chiar nu e posibil fără controlul ocult? Câștigătorilor de alegeri: fiți români, fiți patrioți, fiți bărbați! Sau, dacă nu, dispăreți! Ca lichea, vă surclasează Băsescu!
continuare...

Călin Popescu Tăriceanu va fi și el lovit de „blestemul” Gabriel Oprea?

    Știrea zilei, cel puțin până la momentul în care scriu aceste rânduri, este că "președintele integritate", Klaus Iohannis, l-a invitat în cursul uneia dintre zilele acestei săptămâni, într-un loc altul decât Palatul Cotroceni, pe "penalul" Călin Popescu Tăriceanu, pentru o discuție informală. Tema și scopul discuției nu au fost făcute publice, dar se subînțeleg din contextul perioadei și din declarațiile ulterioare ale domnului Tăriceanu. (mai mult…)
continuare...

Efectul lui „žliber la furat 4%”: coagularea unui triunghi de suspecți celebri

  Ieri, domnul preÈ™edinte Iohannis s-a pronunțat în legătură cu teza Laurei Kovesi:  "Nu este rolul meu sa interpretez aceste detalii, daca CNATDCU a dat aceasta decizie de neplagiat, atunci iau aceasta decizie de buna". O spălare pe mâini mai urât mirositoare chiar decât cea cu gaz, după păduchi. (mai mult…)
continuare...
12