Scorul acestui articol
[Total: 48 voturi. Media: 4.6]

 

Scriam săptămâna trecută, într-un articol intitulat „žEfectul lui „žliber la furat 4%”: coagularea unui triunghi de suspecți celebri” (aici)  următoarele:

„žFaptele din ultimele săptămâni ne arată, fără echivoc, constituirea unei spectaculoase (dar È™i scandaloase) frății a trei celebri demnitari români, suspectați din greu de încălcarea legii: Kovesi, Băsescu, Iohannis.”

Au fost cititori, e drept, puțini, care m-au contrazis vehement cu argumentul: „žcum să fie aÈ™a, din moment ce Traian Băsescu este într-un război pe viață È™i pe moarte cu Kovesi, din moment ce îl critică pe Iohannis din toate pozițiile È™i în cei mai acizi termeni”? AceÈ™tia sceptici au uitat sau nu au È™tiut niciodată ce fel de personaj e Traian Băsescu È™i cât de uÈ™or schimbă el macazul în funcție de interesul personal. Le amintesc doar o situație: transformarea peste noapte a lui Gabriel Oprea din „žÈ™eful mafiei personale a lui Adrian Năstase” într-un prețios colaborator, „žreevaluat”, pe care l-a ținut în funcții înalte È™i l-a exploatat aproape pe toată durata mandatelor sale.

Parcă dorind să mă confirme (dar È™i sub efectul scoaterii neaÈ™teptate (???) de sub urmărirea penală în dosarele „žCăÈ™uneanu” È™i „žCasa din Mihăileanu”) Traian Băsescu a încetat brusc atacurile la binom È™i la Klaus Iohannis, fixându-È™i noi ținte: PSD È™i Liviu Dragnea.

În presa de azi, aici, Traian Băsescu lansează un atac aberant, în stilul său personal, cu trimiteri la lucruri care îi îngrozesc pe români, cum ar fi abuzurile Statului Islamic. Iată ce afirmă:

„žEl (Liviu Dragnea n.r.) face un lucru de timp Stat Islamic, adică punem un guvern, dar eu, ayatollah-ul, stau la partid în Kiseleff cu o echipă de ayatollah-i și spunem noi Guvernul și îl ținem sub control. Deci pe omul ăsta l-a dus mintea să ofere public soluția specifică statelor islamice. Cred că s-a inspirat de la Iran”.

Chiar È™i în cazul lui Traian Băsescu, care ne-a obiÈ™nuit în cei zece ani de mandat ca preÈ™edinte cu grozăvii de-a dreptul satanice, nu poți să nu rămâi stupefiat de lipsa de valoare pe care o au, în ochii săi, logica È™i onestitatea elementare. Mai ales atunci când îÈ™i simte pielea în pericol.

Ca È™i cum declarația mai sus citată nu ar fi fost singură îndeajuns de dementă, fostul preÈ™edinte îi adaugă È™i o explicație, ce denotă gravă împleticeală argumentativă:

„Nu este legal. Miniștrii sunt controlați de la partid, nu de o comisie de la partid. E un abuz, strâmbăm modul de funcționare a statului”.

Adică partidul e în dreptul său să-È™i controleze miniÈ™trii, dar nu printr-o comisie formată din membri de partid È™i coordonată de liderii partidului, cum a propus Dragnea, căci, astfel, comite un abuz. Și nu orice fel de abuz, ci unul de tip Stat Islamic. Hora neuronilor schilozi, într-o frenetică È™ontâcăreală. Ce spectacol!

Iar domnul Iohannis se pretează la asemenea alianțe È™i aliați. Căci partidul său, PNL, È™i nu altcineva, s-a arătat, prin vocea interimarei Raluca Turcan, gata să se aliezee cu PMP, doar „“ doar o putea bloca aplicarea programului anunțat de PSD È™i votat de 50% dintre alegătorii prezenți la urne.

Mă întreb: chiar să fie Dragnea mai rău pentru țară decât Băsescu, de preÈ™edintele Iohannis È™i sistemul său sunt gata să-l albească È™i să-l reevalueze pe fostul preÈ™edinte, cu riscul de a a-i scoate pe români in stradă mai ceva decât atunci când a fost dat jos guvernul Boc?

Pe două dintre personajele acestui „žtriunghi de suspecți celebri” le pot înțelege (fără a le aproba, evident): Traian Băsescu È™i familia lui au dosare penale care să-i scoată pe tuÈ™ă nu pentru cât le-a mai rămas din viața asta ci pentru incă vreo 2-3 vieți complete. Laura Kovesi, cu anatema plagiatului È™i cu descoperirile din stick-ul Black Cube aÈ™teptând momentul propice să fie scoase la lumină, e mai vulnerabilă ca oricând. AceÈ™ti doi oameni au încetat de mult să se mai gândească la binele țării (dacă au făcut-o vreodată), fiind total copleÈ™iți de binele lor personal aflat în mare pericol.

Ce se întâmplă însă cu Klaus Iohannis? Este chiar atât de ingrozit de È™antajul cu casa dobândită ilegal? Poporul îi spune printr-un vot copleÈ™itor ce doreÈ™te, iar domnia sa, în loc să-È™i asculte poporul, preferă să-l sfideze?

Hai să admitem că frăția cu Traian Băsescu È™i sprijinul ocult al binomului l-ar ajuta, mâine, pe Klaus Iohannis să instaleze un prim „“ ministru pe gustul său. Să facă, adică, o guvernare fără PSD È™i ALDE.

Cât crede domnia sa că ar ține această încropeală, È™i cu ce preț?

Până la prezidențiale nu mai este aÈ™a mult.

Nu pot spune decât atât: multă patimă, proÈ™ti consilieri, dezastruoase alianțe.

Contele de Saint GermainEditorialeALDE,Basescu,dosarul Casa din Mihaileanu,dosarul Casuneanu,fratia penalilor,Gabriel Oprea,Iohannis,Koesi,liber la furat 4%,Liviu Dragnea,PMP,PNL,PSD,Stat Islamic,triunghi de suspecti celebri  Scriam săptămâna trecută, într-un articol intitulat 'žEfectul lui 'žliber la furat 4%': coagularea unui triunghi de suspecți celebri' (aici)  următoarele: 'žFaptele din ultimele săptămâni ne arată, fără echivoc, constituirea unei spectaculoase (dar È™i scandaloase) frății a trei celebri demnitari români, suspectați din greu de încălcarea legii: Kovesi, Băsescu, Iohannis.' Au fost...Blog politic si polemic