Scorul acestui articol
[Total: 38 voturi. Media: 4.5]

 

Toate televiziunile de ştiri, anti sau pro Iohannis, anunţau ieri, din… “surse oficiale de la Cotroceni” – tare sintagma asta “surse oficiale” – că preşedintele va da un răspuns în legătură cu Grindeanu abia pe 3 ianuarie 2017.

Efectul acestei ştiri a fost o furie generalizată la adresa “puturosului”.  Cine este interesat de actualitate şi a urmărit articolele din presa scrisă ori analizele de la televizor, fie acestea chiar şi la RealitateaTV ori Digi24, a putut constata o stupefacţie unanimă a analiştilor: “omul şi-a pierdut minţile”, “se sinucide”, “vrea morţiş să fie suspendat”, “răscoală ţara”…

În aceste condiţii, te întrebi: dacă ştirea cu “răspunsul dat abia pe 3 ianuarie” a fost o manipulare, cine a pus-o la cale? Forţele ostile lui Iohannis, ca să-l erodeze, nu? Atunci cum de a fost preluată şi de propaganda media prezidenţială şi intoarsă pe toate feţele?

Eu cred că nu a fost o manipulare ci o scurgere, pe bune, a unei informaţii  corecte la momentul în care ea a fost  pusă în circulaţie. Iohannis, orgolios şi ranchiunos cum s-a arătat naţiunii până acum, a vrut să mai sfideze o dată, să mai provoace un junghi celor ce l-au nesocotit prin votul din 11 decembrie.

Doar că…

Doar că s-au cam năpustit veştile proaste asupra sa: toată presa îl critică şi-l consideră iresponsabil, Tăriceanu îl ameninţă cu suspendarea, Dragnea cu ieşirea oamenilor în stradă. Şi, pe deasupra, colac peste pupăză, mai vine şi Ghiţă cu serialul lui de dezvăluiri care dinamitează tot eşafodajul pe care el, Iohannis, îşi bazează atotputernicia şi aroganţa agresivă.

Nasol! Nasol cu spume!

Probabil, i-a şoptit şi Helvig: “las-o mai moale, şefu’, că ne haleşte boborul cu fulgi cu tot”!

Şi atunci a urmat răzgândeala. Apostolul lucrului bine făcut a făcut o nefăcută: i-a transmis lui Grindeanu un SMS de capitulare: “Succes. Klaus Iohannis”.

Vorba lui Tariceanu, “Este de Cartea Recordurilor Guiness”.

Între manipulare şi răzgândeală, eu optez pentru a doua. Pentru că se înscrie, deja, într-o, tradiţie definitorie pentru Klaus Iohannis: răzgândeala cu “cine plagiază şi trei rânduri trebuie să plece” şi, mai de ultimă oră, răzgândeala cu Sevil Shhaideh: vineri o invită pentru luni la discuţii, iar luni…

Să avem un 2017 mai bun şi mai onest din partea celor ce ne conduc!

La Multi Ani!

Contele de Saint GermainEditorialeDragnea,premierul Grindeanu,razgandealaIohannis puturosul,Realitatea TV si DIGI24,Sebasatian Ghita,Tariceanu  Toate televiziunile de ştiri, anti sau pro Iohannis, anunţau ieri, din… “surse oficiale de la Cotroceni” – tare sintagma asta “surse oficiale” – că preşedintele va da un răspuns în legătură cu Grindeanu abia pe 3 ianuarie 2017. Efectul acestei ştiri a fost o furie generalizată la adresa “puturosului”.  Cine...Blog politic si polemic