Scorul acestui articol
[Total: 44 voturi. Media: 4.6]

 

Primim tot mai dese și convingătoare dovezi că odiosul sistem, cel care ne fură, cu cinism, dreptul la democrație, nu poate fi învins din exterior. Exterior însemnând partide, societate civilă, intelectualitate patriotă și vizionară, reguli declarate și asumate.

Singura șansă de a scăpa de el, în forma matastatică spre care a evoluat în ultimii ani, este autodistrugerea sa, cangrenarea lui din interior.

Geaba votează poporul. Poporul e turmă, și, ca atare, va primi ceea ce merită: să fie condus de păstori cu cergi merinos și căști în urechi.

În forma de luptă cu adversari unu contra unu, față în față, sistemul e de neînvins. Nu doar pentru că știe totul despre fiecare, dar și, pentru că, are puterea să distrugă discreționar, fără explicații riguroase și consecințe punitive. Cazul Sevil Shhaideh este, pe cât de recent, pe atât de pilduitor.

Singura forță democratică capabilă a-l anihila în latura sa abuzivă, spre binele țării, ar fi o revoluție populară. Ceea ce, după ciclurile biologico – mămăligești ale acestui neam, ar necesita o răbdare și o îndurare de încă vreo 60 de ani de-acum încolo.

Dacă vrem să ne conservăm o speranță de normalizare a lucrurilor în timpul vieții care ne-a mai rămas nouă, martorilor și îndurătorilor fărădelegilor acestui sistem, nu ne rămâne decât să mizăm pe decepționații, pe revanșarzii și autodetonatorii din interiorul său, al sistemului. Pe aceia care îi cunosc și tehnicile murdare de luptă dar și punctele slabe în care poate fi lovit decisiv.

Părerea mea despre Sebastian Ghiță, despre educația si limbajul său, despre modul în care a reușit să parvină și să devină unul dintre oculții toxici ai neamului, poate fi regăsită în multe articole pe care le-am scris de când cu USL încoace. Azi vreau să adaug o ramificație și un addendum: dacă prin fronda sa de ultim moment, indiferent de motivația egoistă, Sebastian Ghiță va reuși să fisureze decisiv sistemul, eu îl voi reabilita și îi voi purta recunoștință.

Idem în cazul Daniel Dragomir „“ Black Cube. Nu mă interesează motivația lui personală, pentru care a vrut să demonstreze că Laura Kovesi nu este albă, ci cenușie spre murdar. Ceea ce mă interesează este să aflu, pe bune, dacă această dumnezee, instalată pe pământul României cu aură de reper de corectitudine și moralitate, cu drept de viață și moarte asupra atâtor destine, nu este cumva o impostoare. Căci, după multele abuzuri judiciare devenite scandaluri publice, și, mai ales, după mascarada cu albirea plagiatului, în care s-au prostituat 30 de universitari români și doi „experți” în cunnillingus franțuzesc, „impostura”a devenit ipoteza principală în evaluarea acestei doamne.

Dacă, până la final, Daniel Dragomir va reuși să prezinte națiunii niște probe indubitabile de corupție și/ori abuz vizând-o pe Laura Kovesi „“ stâlp al sistemului ocult „“, îi voi purta, și lui, recunoștință.

Căci, mai presus de orice, sunt piscurile! În cazul nostru, piscurile de putere și decizie. Dacă acestea sunt mincinoase, putrede, corupte, cum să sperăm că ceea ce înflorește și se dezvoltă sub ele poate fi bun și durabil?

Și Ghiță, și Dragomir, cu toate păcatele lor, sunt azi, în ochii mei, un David înfruntându-l pe Goliat.

Diferența față de legendă este că, în cazul nostru, David nu este un cioban luptând cu praștia ci un filistin, ca și Goliat, înarmat cu arme și tehnici din arsenalul adversarului său.

Judecând după probele istoriei recente, eu cred în ce susține Ghiță, cu toate că, în general, Ghiță nu este un personaj foarte credibil.

Iar ceea ce Dragomir le-a cerut să verifice celor de la Black Cube, în legătură cu Laura Kovesi, mi se pare îndreptățit a fi verificat, pentru motive de siguranță națională.

Singura problemă este cu aceia care ar trebui să verifice cu onestitate. Vi se pare că se întreprinde ceva temeinic în acest sens?

Tocmai pentru că Procurorul General face eschive stupide, tocmai pentru că Laura Kovesi și Florian Coldea tac de parcă tocmai le-ar fi citit drepturile un polițist american, tocmai pentru că președintele Iohannis este de un cameleonism  strident când își recită textele de justițiar, mi se pare că toți aceștia încearcă să ascundă aspecte extrem de grave legate de modul in care este condusă țara, la vârf.

Iată de ce eu vreau să aflu adevărul. Pentru că mi se pare că toți cei enumerați mai sus vor să-l ascundă!

Astfel devin, încet „“ încet, simpatizant al lui Sebastian Ghiță și al lui Daniel Dragomir.

Contele de Saint GermainEditorialecunnillingus,Daniel Dragomir - Black Cube,David si Goliat,filistini,Florian Coldea,Klaus Iohannis justitiarul,Laura Kovesi,Procurorul General,Sebastian Ghita,Sevil Shhaideh,sistemul ocult  Primim tot mai dese și convingătoare dovezi că odiosul sistem, cel care ne fură, cu cinism, dreptul la democrație, nu poate fi învins din exterior. Exterior însemnând partide, societate civilă, intelectualitate patriotă și vizionară, reguli declarate și asumate. Singura șansă de a scăpa de el, în forma matastatică spre care...Blog politic si polemic