Scorul acestui articol
[Total: 44 voturi. Media: 4.6]

 

Primim tot mai dese şi convingătoare dovezi că odiosul sistem, cel care ne fură, cu cinism, dreptul la democraţie, nu poate fi învins din exterior. Exterior însemnând partide, societate civilă, intelectualitate patriotă şi vizionară, reguli declarate şi asumate.

Singura şansă de a scăpa de el, în forma matastatică spre care a evoluat în ultimii ani, este autodistrugerea sa, cangrenarea lui din interior.

Geaba votează poporul. Poporul e turmă, şi, ca atare, va primi ceea ce merită: să fie condus de păstori cu cergi merinos şi căşti în urechi.

În forma de luptă cu adversari unu contra unu, faţă în faţă, sistemul e de neînvins. Nu doar pentru că ştie totul despre fiecare, dar şi, pentru că, are puterea să distrugă discreţionar, fără explicaţii riguroase şi consecinţe punitive. Cazul Sevil Shhaideh este, pe cât de recent, pe atât de pilduitor.

Singura forţă democratică capabilă a-l anihila în latura sa abuzivă, spre binele ţării, ar fi o revoluţie populară. Ceea ce, după ciclurile biologico – mămăligeşti ale acestui neam, ar necesita o răbdare şi o îndurare de încă vreo 60 de ani de-acum încolo.

Dacă vrem să ne conservăm o speranţă de normalizare a lucrurilor în timpul vieţii care ne-a mai rămas nouă, martorilor şi îndurătorilor fărădelegilor acestui sistem, nu ne rămâne decât să mizăm pe decepţionaţii, pe revanşarzii şi autodetonatorii din interiorul său, al sistemului. Pe aceia care îi cunosc şi tehnicile murdare de luptă dar şi punctele slabe în care poate fi lovit decisiv.

Părerea mea despre Sebastian Ghiţă, despre educaţia si limbajul său, despre modul în care a reuşit să parvină şi să devină unul dintre oculţii toxici ai neamului, poate fi regăsită în multe articole pe care le-am scris de când cu USL încoace. Azi vreau să adaug o ramificaţie şi un addendum: dacă prin fronda sa de ultim moment, indiferent de motivaţia egoistă, Sebastian Ghiţă va reuşi să fisureze decisiv sistemul, eu îl voi reabilita şi îi voi purta recunoştinţă.

Idem în cazul Daniel Dragomir – Black Cube. Nu mă interesează motivaţia lui personală, pentru care a vrut să demonstreze că Laura Kovesi nu este albă, ci cenuşie spre murdar. Ceea ce mă interesează este să aflu, pe bune, dacă această dumnezee, instalată pe pământul României cu aură de reper de corectitudine şi moralitate, cu drept de viaţă şi moarte asupra atâtor destine, nu este cumva o impostoare. Căci, după multele abuzuri judiciare devenite scandaluri publice, şi, mai ales, după mascarada cu albirea plagiatului, în care s-au prostituat 30 de universitari români şi doi “experţi” în cunnillingus franţuzesc, “impostura”a devenit ipoteza principală în evaluarea acestei doamne.

Dacă, până la final, Daniel Dragomir va reuşi să prezinte naţiunii nişte probe indubitabile de corupţie şi/ori abuz vizând-o pe Laura Kovesi – stâlp al sistemului ocult –, îi voi purta, şi lui, recunoştinţă.

Căci, mai presus de orice, sunt piscurile! În cazul nostru, piscurile de putere şi decizie. Dacă acestea sunt mincinoase, putrede, corupte, cum să sperăm că ceea ce înfloreşte şi se dezvoltă sub ele poate fi bun şi durabil?

Şi Ghiţă, şi Dragomir, cu toate păcatele lor, sunt azi, în ochii mei, un David înfruntându-l pe Goliat.

Diferenţa faţă de legendă este că, în cazul nostru, David nu este un cioban luptând cu praştia ci un filistin, ca şi Goliat, înarmat cu arme şi tehnici din arsenalul adversarului său.

Judecând după probele istoriei recente, eu cred în ce susţine Ghiţă, cu toate că, în general, Ghiţă nu este un personaj foarte credibil.

Iar ceea ce Dragomir le-a cerut să verifice celor de la Black Cube, în legătură cu Laura Kovesi, mi se pare îndreptăţit a fi verificat, pentru motive de siguranţă naţională.

Singura problemă este cu aceia care ar trebui să verifice cu onestitate. Vi se pare că se întreprinde ceva temeinic în acest sens?

Tocmai pentru că Procurorul General face eschive stupide, tocmai pentru că Laura Kovesi şi Florian Coldea tac de parcă tocmai le-ar fi citit drepturile un poliţist american, tocmai pentru că preşedintele Iohannis este de un cameleonism  strident când îşi recită textele de justiţiar, mi se pare că toţi aceştia încearcă să ascundă aspecte extrem de grave legate de modul in care este condusă ţara, la vârf.

Iată de ce eu vreau să aflu adevărul. Pentru că mi se pare că toţi cei enumeraţi mai sus vor să-l ascundă!

Astfel devin, încet – încet, simpatizant al lui Sebastian Ghiţă şi al lui Daniel Dragomir.

Contele de Saint GermainEditorialecunnillingus,Daniel Dragomir - Black Cube,David si Goliat,filistini,Florian Coldea,Klaus Iohannis justitiarul,Laura Kovesi,Procurorul General,Sebastian Ghita,Sevil Shhaideh,sistemul ocult  Primim tot mai dese şi convingătoare dovezi că odiosul sistem, cel care ne fură, cu cinism, dreptul la democraţie, nu poate fi învins din exterior. Exterior însemnând partide, societate civilă, intelectualitate patriotă şi vizionară, reguli declarate şi asumate. Singura şansă de a scăpa de el, în forma matastatică spre care...Blog politic si polemic