Scorul acestui articol
[Total: 54 voturi. Media: 4.3]

 

La propriu sau la figurat? – o să mă întrebaţi!

Mulţumesc pentru înţelegere!

Dezvăluirile Sorinei Matei (aici) clarifică lucrurile ca o coronarografie, adică din interior, când infarctul dă târcoale sau a produs, deja, avarii. Faptul că doamna Matei pare a-l fi luat la ţintă pe Florian Coldea, folosindu-se de Sebastian Ghiţă doar ca pretext, confirmă, dacă mai era nevoie, existenţa a cel puţin două tabere în interiorul SRI.

În esenţă, Sorina Matei ne spune un lucru pe care-l ştiam şi unul pe care nu-l ştiam.

Lucrul pe care-l ştiam este că şi afacerile lui Ghiţă, ca şi cele ale lui Condrea, făceau parte din maşinăria de produs bani negri a serviciilor secrete din România (“În realitate, caruselul financiar uriaş şi labirintul de firme ce stătea brusc în spatele lui Ghiţă, rulând sute de milioane de euro, aparţinea de facto serviciilor de informaţii. Astfel, Sebastian Ghiţă a devenit o afacere de stat”).

Lucrul pe care nu-l ştiam este că Ghiţă, prin relaţiile extrem de complexe cu Coldea, a reuşit să producă, încă din decembrie 2015, o breşă în “frăţia” aparent de nezdruncinat a acestuia din urmă cu Laura Kovesi. “În Decembrie 2015, SRI s-a opus vehement luării vreunei măsuri preventive (cerută de DNA – n.a.) pe Sebastian Ghiţă, deşi legal, principiul conformităţii speţelor arăta că măsura trebuia luată”.

Breşa dintre SRI şi DNA (în fapt dintre Coldea şi Kovesi) se lărgeşte brusc în martie 2016, când “DNA a făcut pasul cel mare. A trimis cerere de încuviinţare şi reţinere în Parlament (pentru Ghiţă – n.a.). SRI s-a urcat pe pereţi. Solicitarea s-a blocat însă de o largă majoritate ce-i stă mereu în cale, dar şi de o întâlnire. Ironia sorţii a fost ca să fie tot ca acum, protocolară. O cupă de şampanie ciocnită de Ghiţă cu Coldea la SRI în seara de dinaintea votului pentru reţinerea şi arestarea sa”.

Martie 2016? A ce ne sună asta?

“Pe 16.03.2016 Dan Zorella vine la București și primește cash de la Daniel Dragomir suma de 149 000 Euro”

Aşadar, operaţiunea Black Cube a fost oficial declanşată imediat după ce DNA a cerut Parlamentului încuviinţarea de reţinere a lui Sebastian Ghiţă, iar SRI “s-a urcat pe pereţi”de furie.

În aceste noi condiţii se prefigurează un scenariu inedit faţă de cele prezentate până acum în legătură cu eminenţa cenuşie din spatele afacerii Black Cube. De ce n-ar fi această eminenţă cenuşie chiar Sebastian Ghiţă?

Cineva care riscă o cauţiune de 13 milioane de euro pentru o libertate provizorie şi limitată, nu ar putea risca să investească în distrugerea şefei DNA 150 mii euro în speranţa unei libertăţi definitive şi complete? Ba bine că nu!

În plus, dacă e să luăm de bună mărturia Sorinei Matei (“Sebastian Ghiţă este ofiţer SRI”), Daniel Dragomir a fost coleg “de arme” cu Ghiţă până în 2014. După care ambii (şi Ghiţă şi Dragomir) au devenit duşmani de moarte ai Laurei Kovesi (deci aliaţi), care-i vâna cu dosare penale dintre cele mai controversate şi înspăimântătoare.

Ca şi în martie 2016, şi acum, în decembrie 2016, Ghiţă s-a întâlnit cu Florian Coldea, faţă în faţă, pentru câteva clipe, la o recepţie oficială. După care, a dispărut. Ultima oară fiind văzut, ca şi Dan Condrea cu doar câteva luni în urmă, gonind cu maşina personală la peste 150 km/oră.

Se pare că, după clasarea dosarului în care se autodenunţase în legătură cu măsluirea raportului tehnic privind teza de doctorat a Laurei Kovesi şi după pierderea calităţii de deputat prin expirarea vechiului mandat şi neintrarea PRU în noul Parlament, Sebastian Ghiţă s-a decis să treacă la un nivel superior de dezvăluiri compromiţătoare despre DNA şi Laura Kovesi. Apariţia publică, în chiar preziua dispariţiei sale, a înregistrării audio cu procurorul Negulescu de la DNA Ploieşti, stă mărturie.

E posibil ca, în scurtul tete a tete cu Coldea, de la recepţia SRI, să-l fi anunţat pe acesta că el însuşi ar putea să fie afectat de acele dezvăluiri dacă…

După care a urmat dispariţia misterioasă a lui Ghiţă. Cu un detaliu absolut relevant, povestit chiar de ofiţerii din maşina de filaj a politiei: la un moment dat, pe autostrada A3 pe care avea loc urmărirea, între maşina lui Ghiţă şi maşina poliţiei s-a interpus un tir care i-a permis lui Ghiţă să-şi piardă urma.

Crede cineva în coincidenţe la acest nivel?

Cei care ar fi putut organiza o asemenea ambuscadă, atât de eficientă, nu puteau fi decât nişte profesionişti care, mai apoi, să beneficieze şi de o protecţie corespunzătoare. Vă las să deduceţi singuri cui ar fi putut aparţine aceştia.

Şi, dacă cei la care ne gândim cu toţii au apelat la o astfel de acţiune, atât de elaborată, de ce s-o fi făcut? Ca să-l ajute pe Ghiţă să-şi ia tălpăşiţa peste graniţă? Sau ca să-l scoată dintr-un joc care devenise extrem de periculos pentru ei?

Ghiţă, în viaţă, refugiat cu milioanele lui într-o ascunzătoare pregătită minuţios dinainte, este, pentru duşmanii săi, un Ghiţă extrem de periculos. Blindat de dezvăluiri bombă (poate şi stick-ul din Black Cube) pe care şi-a luat răgazul, prin această evadare, să le facă publice, nu va întârzia să dea semne îngrijorătoare de “still alive” inamicilor săi.

Dacă, însă, misterul şi tăcerea vor persista, gândul la un nou caz Codruţ Marta va câştiga tot mai mult teren în opinia publică.

Deocamdată, Sebastian Ghiţă e mort.

Pentru cât timp, ne va spune viitorul.

Contele de Saint GermainEditorialeautostrada A3,Black Cube,bresa dintre SRI si DNA,Dan Condrea,Dan Zorella,Daniel Dragomir,Florian Coldea,Laura Kovesi,PRU,Sebastian Ghita,Sorina Matei  La propriu sau la figurat? - o să mă întrebaţi! Mulţumesc pentru înţelegere! Dezvăluirile Sorinei Matei (aici) clarifică lucrurile ca o coronarografie, adică din interior, când infarctul dă târcoale sau a produs, deja, avarii. Faptul că doamna Matei pare a-l fi luat la ţintă pe Florian Coldea, folosindu-se de Sebastian Ghiţă...Blog politic si polemic