Scorul acestui articol
[Total: 55 voturi. Media: 4.3]

 

La propriu sau la figurat? – o să mă întrebați!

Mulțumesc pentru înțelegere!

Dezvăluirile Sorinei Matei (aici) clarifică lucrurile ca o coronarografie, adică din interior, când infarctul dă târcoale sau a produs, deja, avarii. Faptul că doamna Matei pare a-l fi luat la țintă pe Florian Coldea, folosindu-se de Sebastian Ghiță doar ca pretext, confirmă, dacă mai era nevoie, existența a cel puțin două tabere în interiorul SRI.

În esență, Sorina Matei ne spune un lucru pe care-l știam și unul pe care nu-l știam.

Lucrul pe care-l știam este că și afacerile lui Ghiță, ca și cele ale lui Condrea, făceau parte din mașinăria de produs bani negri a serviciilor secrete din România („În realitate, caruselul financiar uriaș și labirintul de firme ce stătea brusc în spatele lui Ghiță, rulând sute de milioane de euro, aparținea de facto serviciilor de informații. Astfel, Sebastian Ghiță a devenit o afacere de stat”).

Lucrul pe care nu-l știam este că Ghiță, prin relațiile extrem de complexe cu Coldea, a reușit să producă, încă din decembrie 2015, o breșă în „frăția” aparent de nezdruncinat a acestuia din urmă cu Laura Kovesi. „În Decembrie 2015, SRI s-a opus vehement luării vreunei măsuri preventive (cerută de DNA „“ n.a.) pe Sebastian Ghiță, deși legal, principiul conformității spețelor arăta că măsura trebuia luată”.

Breșa dintre SRI și DNA (în fapt dintre Coldea și Kovesi) se lărgește brusc în martie 2016, când „DNA a făcut pasul cel mare. A trimis cerere de încuviințare și reținere în Parlament (pentru Ghiță „“ n.a.). SRI s-a urcat pe pereți. Solicitarea s-a blocat însă de o largă majoritate ce-i stă mereu în cale, dar și de o întâlnire. Ironia sorții a fost ca să fie tot ca acum, protocolară. O cupă de șampanie ciocnită de Ghiță cu Coldea la SRI în seara de dinaintea votului pentru reținerea și arestarea sa”.

Martie 2016? A ce ne sună asta?

„Pe 16.03.2016 Dan Zorella vine la BucureÈ™ti È™i primeÈ™te cash de la Daniel Dragomir suma de 149 000 Euro”„¦

Așadar, operațiunea Black Cube a fost oficial declanșată imediat după ce DNA a cerut Parlamentului încuviințarea de reținere a lui Sebastian Ghiță, iar SRI „s-a urcat pe pereți”de furie.

În aceste noi condiții se prefigurează un scenariu inedit față de cele prezentate până acum în legătură cu eminența cenușie din spatele afacerii Black Cube. De ce n-ar fi această eminență cenușie chiar Sebastian Ghiță?

Cineva care riscă o cauțiune de 13 milioane de euro pentru o libertate provizorie și limitată, nu ar putea risca să investească în distrugerea șefei DNA 150 mii euro în speranța unei libertăți definitive și complete? Ba bine că nu!

În plus, dacă e să luăm de bună mărturia Sorinei Matei („Sebastian Ghiță este ofițer SRI”), Daniel Dragomir a fost coleg „de arme” cu Ghiță până în 2014. După care ambii (și Ghiță și Dragomir) au devenit dușmani de moarte ai Laurei Kovesi (deci aliați), care-i vâna cu dosare penale dintre cele mai controversate și înspăimântătoare.

Ca și în martie 2016, și acum, în decembrie 2016, Ghiță s-a întâlnit cu Florian Coldea, față în față, pentru câteva clipe, la o recepție oficială. După care, a dispărut. Ultima oară fiind văzut, ca și Dan Condrea cu doar câteva luni în urmă, gonind cu mașina personală la peste 150 km/oră.

Se pare că, după clasarea dosarului în care se autodenunțase în legătură cu măsluirea raportului tehnic privind teza de doctorat a Laurei Kovesi și după pierderea calității de deputat prin expirarea vechiului mandat și neintrarea PRU în noul Parlament, Sebastian Ghiță s-a decis să treacă la un nivel superior de dezvăluiri compromițătoare despre DNA și Laura Kovesi. Apariția publică, în chiar preziua dispariției sale, a înregistrării audio cu procurorul Negulescu de la DNA Ploiești, stă mărturie.

E posibil ca, în scurtul tete a tete cu Coldea, de la recepția SRI, să-l fi anunțat pe acesta că el însuși ar putea să fie afectat de acele dezvăluiri dac㔦

După care a urmat dispariția misterioasă a lui Ghiță. Cu un detaliu absolut relevant, povestit chiar de ofițerii din mașina de filaj a politiei: la un moment dat, pe autostrada A3 pe care avea loc urmărirea, între mașina lui Ghiță și mașina poliției s-a interpus un tir care i-a permis lui Ghiță să-și piardă urma.

Crede cineva în coincidențe la acest nivel?

Cei care ar fi putut organiza o asemenea ambuscadă, atât de eficientă, nu puteau fi decât niște profesioniști care, mai apoi, să beneficieze și de o protecție corespunzătoare. Vă las să deduceți singuri cui ar fi putut aparține aceștia.

Și, dacă cei la care ne gândim cu toții au apelat la o astfel de acțiune, atât de elaborată, de ce s-o fi făcut? Ca să-l ajute pe Ghiță să-și ia tălpășița peste graniță? Sau ca să-l scoată dintr-un joc care devenise extrem de periculos pentru ei?

Ghiță, în viață, refugiat cu milioanele lui într-o ascunzătoare pregătită minuțios dinainte, este, pentru dușmanii săi, un Ghiță extrem de periculos. Blindat de dezvăluiri bombă (poate și stick-ul din Black Cube) pe care și-a luat răgazul, prin această evadare, să le facă publice, nu va întârzia să dea semne îngrijorătoare de „still alive” inamicilor săi.

Dacă, însă, misterul și tăcerea vor persista, gândul la un nou caz Codruț Marta va câștiga tot mai mult teren în opinia publică.

Deocamdată, Sebastian Ghiță e mort.

Pentru cât timp, ne va spune viitorul.

Contele de Saint GermainEditorialeautostrada A3,Black Cube,bresa dintre SRI si DNA,Dan Condrea,Dan Zorella,Daniel Dragomir,Florian Coldea,Laura Kovesi,PRU,Sebastian Ghita,Sorina Matei  La propriu sau la figurat? - o să mă întrebați! Mulțumesc pentru înțelegere! Dezvăluirile Sorinei Matei (aici) clarifică lucrurile ca o coronarografie, adică din interior, când infarctul dă târcoale sau a produs, deja, avarii. Faptul că doamna Matei pare a-l fi luat la țintă pe Florian Coldea, folosindu-se de Sebastian Ghiță...Blog politic si polemic