Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Comentariu postat la articolul lui Liviu Antonesei publicat în Adevărul din 09 nov. 2010 sub titlul „Se va retrage UDMR de la guvernare?”, articol ce poate fi accesat la linkul http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/liviu_antonesei/Se_va_retrage_UDMR__de_la_guvernare_7_368433156.html )
Atâta vreme cât UDMR-ul este în guvernul României, serviciile de informații externe maghiare primesc informațiile direct de la sursă, fără riscuri și intoxicări, ne mai fiind obligate să cheltuiască un forint pe agenți infiltrați să ne afle secretele. De aici avantaje directe și indirecte uriașe ale Ungariei în raport cu România.

Iată un argument suficient de solid, desi nu singurul, pentru sustinerea următoarelor două afirmații :

1. Ieșirea UDMR-ului de la guvernare nu se stabilește aici, de către, hai să zicem, reprezentanții etnicilor maghiari, ci la Budapesta, de către strategii politici ai Ungariei;
2. Politica UDMR-ului nu are nimic de-a face cu interesul național al României, ba dimpotrivă.

În aceste condiții sunt perfect de acord cu afirmația dlui Antonesei că UDMR „nu va ieși de la guvernare decât în momentul în care ar fi sigură de constituirea unei noi majorități guvernamentale care s-o cuprindă”.

Cred că o opoziție inteligentă în acest moment nu ar trebui să curteze UDMR-ul cu promisiuni ci, dimpotrivă, să-l acuze pe față, cu vehemență, cu intransigență,de trădarea interesului național prin ținerea la putere a unui guvern ilegitim și incompetent și prin încercarea de a promova o lege a învățământului odios de discriminatorie față de români. În plus, opoziția ar trebui să se angajeze clar, fără echivoc, că, în ipoteza venirii ei la putere, nu va aduce UDMR-ul la guvernare, cu orice risc, ca sancțiune pentru colaboraționismul și imoralitatea acestuia de acum.

O astfel de atitudine, pe lângă avantajul instaurării unei principialități politice minime vizavi de protejarea intereselor majore ale țării, ar avea și meritul că ar împinge adversarii politici PDL și UDMR într-o coabitare toxică, de natură a-i compromite total, și pe unii și pe alții, în fața românilor cu capul pe umeri.

Se poate glosa mult pe marginea acestei idei însă cred că politica prin șantaj deșănțat dusă de UDMR în ultimul an trebuie devoalată în toată abjecția ei, ca și politica de compromis iresponsabil dusă de PDL în raport cu acești parteneri, pentru menținerea la putere cu orice preț.

Contele de Saint GermainPolemiceguvernare,santaj,UDMR  (Comentariu postat la articolul lui Liviu Antonesei publicat în Adevărul din 09 nov. 2010 sub titlul 'Se va retrage UDMR de la guvernare?', articol ce poate fi accesat la linkul http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/liviu_antonesei/Se_va_retrage_UDMR__de_la_guvernare_7_368433156.html ) Atâta vreme cât UDMR-ul este în guvernul României, serviciile de informații externe maghiare primesc informațiile direct de la...Blog politic si polemic