Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Comentariu postat la articolul lui Liviu Antonesei publicat în Adevărul din 09 nov. 2010 sub titlul “Se va retrage UDMR de la guvernare?”, articol ce poate fi accesat la linkul http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/liviu_antonesei/Se_va_retrage_UDMR__de_la_guvernare_7_368433156.html )
Atâta vreme cât UDMR-ul este în guvernul României, serviciile de informaţii externe maghiare primesc informaţiile direct de la sursă, fără riscuri şi intoxicări, ne mai fiind obligate să cheltuiască un forint pe agenţi infiltraţi să ne afle secretele. De aici avantaje directe şi indirecte uriaşe ale Ungariei în raport cu România.

Iată un argument suficient de solid, desi nu singurul, pentru sustinerea următoarelor două afirmaţii :

1. Ieşirea UDMR-ului de la guvernare nu se stabileşte aici, de către, hai să zicem, reprezentanţii etnicilor maghiari, ci la Budapesta, de către strategii politici ai Ungariei;
2. Politica UDMR-ului nu are nimic de-a face cu interesul naţional al României, ba dimpotrivă.

În aceste condiţii sunt perfect de acord cu afirmaţia dlui Antonesei că UDMR “nu va ieşi de la guvernare decât în momentul în care ar fi sigură de constituirea unei noi majorităţi guvernamentale care s-o cuprindă”.

Cred că o opoziţie inteligentă în acest moment nu ar trebui să curteze UDMR-ul cu promisiuni ci, dimpotrivă, să-l acuze pe faţă, cu vehemenţă, cu intransigenţă,de trădarea interesului naţional prin ţinerea la putere a unui guvern ilegitim şi incompetent şi prin încercarea de a promova o lege a învăţământului odios de discriminatorie faţă de români. În plus, opoziţia ar trebui să se angajeze clar, fără echivoc, că, în ipoteza venirii ei la putere, nu va aduce UDMR-ul la guvernare, cu orice risc, ca sancţiune pentru colaboraţionismul şi imoralitatea acestuia de acum.

O astfel de atitudine, pe lângă avantajul instaurării unei principialităţi politice minime vizavi de protejarea intereselor majore ale ţării, ar avea şi meritul că ar împinge adversarii politici PDL şi UDMR într-o coabitare toxică, de natură a-i compromite total, şi pe unii şi pe alţii, în faţa românilor cu capul pe umeri.

Se poate glosa mult pe marginea acestei idei însă cred că politica prin şantaj deşănţat dusă de UDMR în ultimul an trebuie devoalată în toată abjecţia ei, ca şi politica de compromis iresponsabil dusă de PDL în raport cu aceşti parteneri, pentru menţinerea la putere cu orice preţ.

Contele de Saint GermainPolemiceguvernare,santaj,UDMR  (Comentariu postat la articolul lui Liviu Antonesei publicat în Adevărul din 09 nov. 2010 sub titlul “Se va retrage UDMR de la guvernare?”, articol ce poate fi accesat la linkul http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/liviu_antonesei/Se_va_retrage_UDMR__de_la_guvernare_7_368433156.html ) Atâta vreme cât UDMR-ul este în guvernul României, serviciile de informaţii externe maghiare primesc informaţiile direct de la...Blog politic si polemic