Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Sistemele corupte se bazează pe complicități murdare.  Darea de mită presupune luarea de mită, reușita șantajului presupune acceptarea șantajului, cumpărarea sufletului presupune suflete de vânzare.

Traian Băsescu este, provizoriu, de neînlocuit pentru administrația americană. Întrucât pentru marele licurici domnia sa nu reprezintă vreun sfânt, nici vreun exponat de tezaur  cu care să se mândrească punându-l în vitrină, putem presupune că a fost transformat de acesta într-o placă turnantă pentru potlogării de anvergură, potlogării cu înalt grad de corosivitate olfactivă. A ajuns să știe prea multe și prea compromițătoare despre subteranele nemărturisibile ale celei mai mari democrații pentru ca aceasta să riște înlocuirea lui. Și apoi pe cine să pună în loc cât ai clipi, la fel de corupt și îndatorabil? Deocamdată, așadar, de neînlocuit.

Sistemele corupte au geometrie de piramidă răsturnată. Oricât le-ai ataca și slăbi la bază, nu le poți prăbuși până nu le retezi vârful. De-asta vârful este cel mai protejat, uneori chiar din afară. El îi ține în cârcă pe toți. El poate, dintr-o singură mișcare, închide robinetul sevei ascendente. Că așa e seva de la buget, antigravitațională.

Unde vi se prezintă oameni de neînlocuit, în pofida legilor și a Constituției, să știți că ați dat de măduva corupției.

Avem un exemplu copleșitor: referendumul, Băsescu, americanii. Ce vocea poporului, ce democrație? La dracu”™! Ce Constituție, ce Comisia de la Veneția? Pentru imbecili! Hillary Clinton decide că Băse e de neînlocuit? Se execută. Realizați ce adâncă e haznaua? Ce important vidanjorul?

Ieri ne-au fost livrate alte două exemple de „neînlocuibili”, peste orice legi și cutume:  Kovesi și Morar. Sonoritate de Pat și Patașon dar semnificație de Bonny și Clyde.

De ce oare păpușarul din vârful piramidei ține atât de mult la aceste două marionete cu termenul legal de valabilitate expirat de mult? De ce le vrea, neapărat, în cadrilul lui? Chiar și cu pălăriile inversate? Nu cumva pentru că, împreună cu ei, formează trepiedul de invalid care l-a ținut, până acum, să nu se prăbușească?

Cramponarea disperată a lui Traian Băsescu de Kovesi și Morar  arată că sistemul corupt pe care l-a creat în justiție, dimpreună cu aceste unelte, conține atâta fărădelege și ticăloșie încât înlocuirea lor chiar și cu alte slugi, la fel de obediente, ar reprezenta un mare risc de colaps al sistemului, prin simpla tresăltare a putreziciunii.

Da, sistemele corupte nasc oameni de neînlocuit. Asta deoarece fiind bazate pe minciună, complicitate și compromis, creează dependențe mai temeinice și mai nocive decât cele mai invazive droguri.

Înlocuirea bruscă, deși legală și legitimă, a lui Traian Băsescu  de la manetele combinațiilor oculte pe care America le gestionează prin interpuși, via București, ar fi împins aceste combinații într-un sevraj cu consecințe imprevizibile.

La fel s-ar întâmpla, probabil,  și cu sistemul polițienesc  edificat azi în România prin intermediul procurorilor excesiv de zeloși și a interceptărilor lor abuzive,  dacă Kovesi și Morar ar pleca, așa cum le cere legea, cu secretele lor infamante cu tot.

Dacă vreți să identificați măduva corupției din instituțiile statului român, aveți o cale foarte simplă de urmat: căutați oamenii din aceste instituții pe care nici legile, nici Constituția țării, nici referendumul, nici voința majoritară a populației țării nu-i poate dizloca și înlocui.

Apoi, după ce i-ați identificat, și dacă vreți cu adevărat să eradicați această corupție, faceți ce depinde de voi pentru a-i dizloca și înlocui. De exemplu, ieșiți masiv la alegeri, în decembrie.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Bonny si Clyde,Hillary Clinton,Kovesi,maduva coruptiei,marele licurici,Morar,Pat si Patason,piramida rasturnata,sisteme corupteSistemele corupte se bazează pe complicități murdare.  Darea de mită presupune luarea de mită, reușita șantajului presupune acceptarea șantajului, cumpărarea sufletului presupune suflete de vânzare. Traian Băsescu este, provizoriu, de neînlocuit pentru administrația americană. Întrucât pentru marele licurici domnia sa nu reprezintă vreun sfânt, nici vreun exponat de tezaur  cu...Blog politic si polemic