O acalmie înşelătoare
De la reinstalarea, la masa verde, a preşedintelui mână – moartă, un soi de somnolenţă recuperatoare a cuprins întreaga societate românească. Se ling răni, se badijonează orgolii, se încearcă a se da uitării erori costisitoare. Pare a fi un interludiu andante între două presto-uri solicitante.
Am trăit asaltul referendumului cu o emotivitate exagerată.
Perspectiva eliminării în regim de urgenţă a unui rău devenit cronic ne-a înflăcărat speranţele până la a le pune pe seama justiţiei divine. “Iată că cineva acolo sus s-a săturat de atâta ticăloşie” – ne-am zis, pentru o clipă. N-a fost însă să se confirme asta. S-a confirmat, în schimb, cealaltă: “până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”.
Deziluzia deznodământului a fost pe măsura iluziilor. Ne-a cuprins depresia răului inexpugnabil. Şi fatalismul blestemului primordial. Suntem nişte jertfe cărora doar numărul mare le dă valoare. Luaţi unul câte unul, pentru ei, termite. Cui să-i pese de muşuroiul nostru?
Iminenţa distruge perspectiva. De-aceea, grăbiţi să biciuim timpul, să gândim la “fără Băsescu” în termen de zile, am pierdut controlul ritmului normal al vieţii, cu luni, ani şi cicluri electorale.
În realitate, raportat la ritmul normal, lucrurile nu stau chiar aşa de rău. Ba, aş putea spune, stau chiar bine.
Este suficient să ne întoarcem cu gândul la starea de spirit de cu doar 10 luni înainte. Vom constata, fără prea mari eforturi că, faţă de descurajarea şi deznădejdea ce ne copleşiseră atunci cum că lucruri bune, în plan politic, nu au cum să ni se mai întâmple până la alegeri, situaţia din prezent poate fi calificată ca excepţional de încurajatoare. Să recapitulăm: a căzut guvernul Boc, a eşuat cabinetul Ungureanu, USL a preluat guvernarea, regimul Băsescu a primit o lovitură zdrobitoare în alegerile locale şi, mai presus de toate, microbul guvernator al acestei dezordini purulente, însuşi pricina suferinţei populare, a fost umilit cu 7,5 milioane de batiste albe fluturate la urne, în semn de adio. Cine ar fi îndrăznit să spere la toate aceste corecţii acum un an?
Trebuie să încetăm a zgândări rana referendumului. Permanenta ei sângerare ne împiedică să ne concentrăm la bătălia, devenită decisivă, din decembrie. Să lăsăm aşadar această rană să prindă coajă, să nu ne mai tulbure cu durerea ei ci doar să ne aducă aminte că am fost înşelaţi, că am fost dispreţuiţi, şi să ne mobilizeze pentru votul de la parlamentare. Prilejul marii noastre revanşe.
Băsescu tace, încurajând somnolenţa populară. Tace dar nu stă. În ceea ce-l priveşte, această acalmie este înşelătoare, este doar o formă de camuflaj. Tot ce mai poate face (şi se străduieşte din răsputeri) în cele două luni rămase până la alegerile generale este să încerce a întinde capcane adversarilor politici, doar – doar aceştia şi-or prinde glezna, căzând spectaculos în nas şi în sondaje.
Privatizarea Oltchim este o astfel de capcană, orchestrată de la Cotroceni, cu zdrăngănit de alămuri ale serviciilor. Ea a fost concepută ingenios, astfel încât orice ar face guvernul Ponta (pe metodologia de privatizare stabilită anterior de guvernele Boc – Ungureanu) să poată fi culpabilizat la sfârşit. Dacă l-ar fi exclus de la bun început pe DD din competiţie, ca neeligibil, Ponta ar fi fost acuzat de discriminare, de spirit antiromânesc şi l-ar fi aruncat pe “nici nu ştiţi ce pierdeţi” direct în braţele PDL, cu votanţii lui cu tot. Dacă, în urma câştigării licitaţiei de către DD, Ponta ar fi semnat contractul cu el, dându-i pe mână ditamai combinatul strategic, probabil că acuze bine dospite în dosare ţinute la strict secret, privindu-l pe dubiosul mogul de la OTV, l-ar fi pus la zid pe primul ministru pentru trădarea intereselor naţionale.
Nici soluţia adoptată în final de Victor Ponta, aceea de a demasca, după comunicarea rezultatului licitaţiei, impostura lui DD şi posibilele combinaţii oculte ale acestuia cu Videanu, nu-l scuteşte de critici şi valuri de acuze. Se pare însă că această soluţie a fost, totuşi, cea mai prudentă şi cu consecinţele cel mai puţin grave în plan electoral.
Cu astfel de inginerii se ocupă Traian Băsescu, în tăcerea lui de gură slobodă înfundată preventiv şi conjunctural cu câlţi germano – americani, atunci când nu schimbă şefii SRI din toate judeţele ostile şi când nu serveşte ca desert, la matinala cafea cu Martell şi Rothmans, rapoarte picante despre interceptările inamicilor săi.
Două luni ar trebui să mai reziste USL la procentajele de acum din sondaje. Cu 60% + redistribuiri, victoria s-ar dovedi cu adevărat decisivă. Totul este să fie atentă la machiaverlâcurile emanate din smârcurile cu smoală topită unde tronează satana, şi să nu comită gafe.
Să nu credem insă că două luni înseamnă puţin. Lui Geoană i-a fost de ajuns o seară pentru a-şi bate joc de speranţele noastre.
https://www.conteledesaintgermain.ro/o-acalmie-inselatoare/26-09-2012EditorialeBasescu,Boc,DD,Geoana,Martell,OTV,Ponta,presedintele mana moarta,privatizarea Oltchim,Rothmans,SRI,Ungureanu,USLDe la reinstalarea, la masa verde, a preşedintelui mână - moartă, un soi de somnolenţă recuperatoare a cuprins întreaga societate românească. Se ling răni, se badijonează orgolii, se încearcă a se da uitării erori costisitoare. Pare a fi un interludiu andante între două presto-uri solicitante. Am trăit asaltul referendumului cu...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Ştiu şi eu… De la suspendare domnul Băsescu nu prea a mai făcut mare lucru. Poate că nu a fost chiar inutilă.
Politica ca superşah
—————————————–
În condiţiile României în care serviciile secrete în loc să prindă spionii sau teroriştii(Hayssam,Bouţ,etc) sau să contribuie la dezvoltarea statului român prin relaţii externe economice(SIE) fac invers,respectiv SRI face politică prin supravegherea adversarilor politici ai lui băSSecu,ascultarea convorbirilor telefonice şi supravegherea informatica a populaţiei iar SIE face propagandă în exteriorul României în favoarea lui băSSecu şi contra statului român,rezultă în mod evident că statul român a fost acaparat de băSSecu+PD+serviciile secrete.Această structură suprastatală este contra celuilalt stat reprezentat de parlament şi guvern(structuri democratice rezultate din votul popular).Aşa că România are două state antagonice,unul al serviciilor secrete,al lui băSSecu şi al procurorilor care este contra,şi vrea să-şi aservească,statul “democratic” reprezentat de parlament şi guvern.Paradoxal,”marile democraţii”(SUA,UE,Germania,etc) sprijină statul mafiot şi antidemocratic al lui băSSecu în contra reprezentanţilor democratici ai poporului(parlament,guvern)
Acestea fiind zise,se pune problema de ce USL,ştiind situaţia,a acceptat să se bată cu “statul mafiot” al lui băSSecu?Mai precis,având în vedere că serviciile secrete(instituţii militarizate!) nu fac altceva decât să lupte contra adversarilor politici ai lui băSSecu,a fost pregătit USL să se lupte cu aceste servicii militarizate?
Voi da trei exemple care arată că nu prea au fost pregătiţi.
1)Accederea la guvernare,ciudată după ce băSSecu declarase că nu va da niciodată guvernarea USL.De fapt,se constată că USL a fost adus la guvernare pentru a fi distrus până la alegeri de serviciile secrete şi procurorii lui băSSecu pentru a putea propulsa PD şi PPDD.USL a acceptat prea uşor guvernarea
2)Referendumul a fost prost pregătit,fără nicio informaţie prealabilă şi cu trădători infiltraţi din timp.Serviciile secrete,procurorii,CCR,CSM,AEP care fac parte din “statul lui băSSecu” au înfrânt,cu sprijin extern,voinţa poporului reprezentată de celălalt stat(parlament şi guvern).Una peste alta,USL NU a fost înformat despre adevărata situaţie şi a fost înfrânt.
3)”Afacerea OLTCHIM” iar a fost prost pregătită de USL care a căzut în plasa lucrăturii serviciilor secrete(SIE).Oricum se va termina “afacerea”,USL iese în pierdere electorală iar PD,chiar dacă pierde DD,în câştig.
Deci,USL a luat trei ţepe politice una după alta servite de serviciile secrete care de fapt fac politică contra USL şi pentru băSSecu.
Ar trebui ca USL să înţeleagă că se bate cu structuri militarizate şi să-şi reconsidere analiza şi,mai ales,acţiunea politica internă şi internaţională.USL a acceptat greşit(prin Ponta) compromisul imposibil cu băSSecu(forţaţi de UE şi SUA) care este următoarea ţeapă pe care o vor lua.Fiindcă,prin trecerea timpului,băSSecu câştigă iar USL pierde.
In masura in care cineva considera ca e acalmie, chiar e aparenta! Eu vad continuarea razboiului cu alte mijloace, chestie dictata atat de bun simt cat si de recomandarile UE si SUA. Schema prezidentiala e clara, si nu diferita de ce a facut in 2009: aparenta colaborare urmata de campanie agresiva si nerelevanta, asezonata cu inregistrari de tip securist. Mai tineti minte caseta cu Geoana-sex-oral? Sau vizita la mogul ?
Privatizarea Oltchimului este o miscare fundamental buna, chiar daca este un esec. Iar esecul nu vine din combinatii obscure, ci din maxima prudenta pe care o au toti investitorii in aceasta perioada. Nimeni nu se incumeta la investitii serioase inainte de o transare clara a disputei politice.
Un lucru foarte bun este faptul ca guvernul si-a tinut promisiunea de a restaura puterile CCR. Desigur este mult mai greu acum, sunt mult mai expusi atacurilor,insa este un guvern care isi tine promisiunile.
Sa vedem cum se termina prolimpiada (adica olimpiada procurorilor), cati infractori au fugarit, cate graduri au sarit, cat de departe au aruncat cu Constitutii si cati saci de declaratii au ridicat (de box si judo nu mai vorbesc, desi nu este exclus).
Principalul lucru pe care lumea il asteapta este o comunicare clara si concisa a ceea ce doreste USL-ul sa faca. In masura in care aceste lucruri sunt fezabile si adecvate, vor primi sprijin intern si international, chiar daca vor fi maraieli. In definitiv, politica se face intr-un singur fel.
Intr-o tara in care un membru CSM ameninta guvernul ca ii da picioare in gura iar judecatoarea CCR se spovedeste pe FB, orice gest de normalitate devine aproape miraculous.
Acalmie înşelătoare? În niciun caz. Iar in ceea ce il priveste pe ba-secu, el NICIODATA n-a fost cuprins de liniste sau macar de vreo acalmie, el permanent a urzit diverse manipulari, intoxicari, diversiuni, tertipuri impotriva adversarilor sai politici. Sigur ca nu de unul singur, ci impreuna cu ,,institutiile statului” care au rezistat ,,loviturii de stat”, adica serviciile secrete, procuratura, DNA, CSM, CCR, ANI. Singura sa grija este sa terfeleasca imaginea acestui Guvern si a principalilor lideri, in special pe Crin Antonescu. Nici Ponta nu este lasat deoparte, i se mai pun si lui in brate diverse BOMBE pe care acesta trebuie sa le gestioneze ingenios. Ultima bomba amorsata a fost privatizarea Oltchim, aruncata intentionat in derizoriu de DD, sluga basista perfecta in astfel de cazuri. Comedia jucata de el, intr-un scenariu scris de serviciile secrete basiste si regizat tot de ei, este menita sa discrediteze Guvernul. Din perspectiva mea, singura persoana guvernamentala responsabila de CIRCUL creat este Vulpescu, seful OPSPI, cel care l-a lasat pe DD sa liciteze, el ca persoana fizica neavand dreptul. Ma mir ca Ponta inca nu l-a demis. Oare ce asteapta?
Observ de ceva vreme incoace obstinatia cu care presa portocalie incearca sa creeze FISURI in USL, disensiuni intre Crin si Ponta. Se fac speculatii in presa portocalie ca Oprescu ar fi urmatorul candidat in 2014, se exagereaza ,,caderea in sondaje” a lui Crin etc. etc.Daca USL va ramane unita in continuare, daca vor iesi la atac si vor arata public, cu acte, ce a insemnat jaful portocaliu creat pana in 27 aprilie sunt toate sansele sa obtina in decembrie peste 60% din voturi. As vrea sa-i vad mai combativi si mai increzatori, este nevoie de o alta atitudine fata de mafia portocalie. Cele 7.4 milioane de oameni care au votat la referendum impotriva lui ba-secu vor vota din nou cu USL doar daca vor simti cu adevarat ca cei din USL sunt decisi sa-l termine pe ba-secu.
Ca mare sef mafiot, guvernatorul basescu a facut greseala vietii lui: a lasat sa-i scape executivul printre degete prin pierderea guvernului MRU. Putea sa evite…
Cred ca a fost cea mai mare dovada de prostie pentru un sef mafiot.
A pus un mare pret pe discreditarea lui Ponta si implicit a USL-ului prin atacarea la “copy-paste”. Conta pe o buna netezire a drumului spre cele doua campanii de alegeri. Cat de fraier sa fii ca sa nu-ti dai seama ca “masele largi populare” sunt prea putin sensibile la discreditari in acest registru!!!
Ca sef al bandei de hoti, el stie ca numai cu executivul se executa furtul, asa ca va face tot ce va putea sa-si puna unul dupa 9 decembrie. Ca simplu guvernator, deci fara executiv, nu poate fura nici pentru el si nici pentru garda pretoriana. Ori astia s-au obisnuit cu traiul pe picior mare si nu vad o sustinere de amorul artei.
Si-a atras structurile securiste care, bine hranite, orice s-ar spune, sunt formate din indivizi bine instruiti care au stiut unde sa actioneze pentru a anihila “boborul”. Aveam despre PSD-ul asta parerea ca este o forta de nestavilit si s-a dovedit un dinozaur cu reflexe intarziate, tocmai bun pentru carnivorul basescu
Ma astept ca in 9 decembrie sa votam ca prostii in numele vindecarii democratice de cuma portocalie, iar prin metode de el stiute (promisiuni, santaje), sa-si gaseasca BOC-ul si sa-i faca si necesara majoritate, mai ales ca UE si USA au fost prostite si infilrate corespunzator cu ungureni si macovei.
Pana atunci tatoneaza in fel si chio brambureala.
Am mare incredere in el…
Imi cer scuze lui Hendrix. Mesajul lui a intrat la spam si, din greseala, l-am sters in loc sa-l transfer la normale si sa-l public. Il rog pe Hendrix, daca are mesajul salvat, sa-l mai trimita o data.
Acalmie?!Poate aparent.Fiindcă,după “Diktatul Barroso”,lucrurile nu vor putea rămâne în coadă de peşte;este nevoie de o soluţie tranşantă şi rapidă.
Aici fac două observaţii:
1)UE şi SUA vor “linişte şi pace” în România;aşa că le-au tras câteva scatoalce “impricinaţilor” forţând un compromis imposibil.Totuşi,fiindcă ştiu că şi-au depăşit atribuţiile,UE şi SUA NU vor mai interveni în viesparul românesc.
2)Soluţia pentru România(şi aici UE şi SUA au dreptate!) NU trebuie să fie votul popular(şi democratic…);în acest tip de conflicte nu poporul trebuie să decidă ci instituţiile.
Ca urmare,trebuie folosită o procedură de forţă(de putere) de nivel instituţional.Şi aici este problema:statul este asevit lui băSSecu prin serviciile secrete,procuratură,CCR,CSM,etc,deci statul,devenit mafiot,NU are nici-un chef să intervină contra lui însuşi şi contra mafiei băSSiste.
Se pot aştepta eventuale fisuri,de ex.între SRI şi SIE sau între ministerul de justiţie şi CSM,dar asta nu rezolvă problema.Aici guvernul poate urgenta “reconvertirea” instituţiilor prin presiune economică(de ex.tăierea bugetelor cu 50% pentru serviciile secrete şi procuratură)
Analiza PSD respectiv câştigarea alegerilor-o nouă Constituţie-alte instituţii-alt tip de stat,etc este prea lentă şi este posibil ca până atunci să nu mai avem stat.Se observă că PSD “trage de timp”,îi place la guvernare şi nu prea are chef să forţeze lucrurile,un eventual compromis cu băSSecu fiindu-le oportun.În plus,Ponta NU are anvergură de om de stat,este acuzabil cu plagiatul,este fricos,arivist,oportunist,mort de foame şi potenţial trădător(ca Geoană)
Aşteptăm mai optimişti noua analiză a situaţiei din partea PNL şi a lui CRIN ANTONESCU care ştie că “acalmia” Ponta-băSSecu-Barroso este defavorabilă PNL
Cred ca este singura analiza corecta citita de mine dupa referendum. Si am citit destule. De ce oare nu putem gandi mai multi la fele de lucizi ?
Bine ai revenit! Credeam ca te-au ascuns astia, asa cum prevesteau raspandacii! Eu unul, mi-e si teama sa mai ies de sub pat!… te aresteaza procurorii si daca n-ai basca! Totusi… suntem colonie?… sau nu mai suntem? hehehe! Gm.
Impecabil, Conte.
Pana una-alta, sa ne mai adunam si noi de prin vacante, ca sa repornim lupta.
Clar manipulat de DD e intr-adevar un pion otravit intr-un razboi economic Est-Vest, intr-un moment in care dinspre frontul iraniano-sirian nu vin vesti bune. Daca USL va sti sa-i tina in sah pe americani, va fi bine. Daca nu, iar o vom lua in barba.
Ca veni vorba, mai stie cineva ceva de firma germana care se lupta cu rusii si care s-a retras?