Simptomatica aroganță americană
După traumatizanta experiență comunistă, românii au privit SUA ca pe o garanție și un ideal. De ireversibilitate și de model socio-politic.
Cu cât, prin tectonica geopolitică, plăcile intereselor american și român se apropiau mai mult, permițând „intimități” militaro „“ economice altădată de neimaginat (aderarea României la NATO, parteneriatul strategic SUA „“ România) cu atât încrederea românilor în recuperarea marilor decalaje față de tările europene care au luat, în 1945, un start neobstrucționat de degetul lui Churchill și de pasivitatea lui Roosevelt, a crescut și s-a consolidat.
În 2004 simpatia românilor pentru americani a atins apogeul. Eram de-ai lor, ne înrudisem oficial prin intermediul NATO; până și cerul, printr-un curcubeu simbolic, marca și saluta momentul.
Din păcate, aveam să ne convingem tot mai mult în anii care au urmat că americanii, în ciuda faptului că nu aveau, prin istorie, cum să fie sub influența vreunei tradiții aristocratice, considerau alianța cu noi pur morganatică: ei se credeau esența masculinității, cu rang, noblețe și atotputernicie, în vreme ce noi eram distribuiți în rolul feminității portuare, de la care se așteaptă modestie în pretenții, disponibilitate necondiționată și o burka simbolică peste bot atunci când e vorba de luat decizii de interes reciproc.
Atât de mult ne-au respectat americanii ca partener încât atunci când am încăput pe mâna unui președinte plămădit în retortele securismului ceaușist nu doar că au închis ochii la năravurile lui dictatoriale dar s-au pretat să mintă și să înșele cot la cot cu el un întreg popor sleit și exasperat.
Descoperim, pe zi ce trece, pe pielea și nervii și viața noastră, că marele garant mondial al libertății, democrației și dreptului la autodeterminare se comportă cu România mai rău decât un vechil cu pălmașii de pe moșie. Se amestecă grosolan în politica noastră internă, susține experimente justițiariste care, în loc să ucidă corupția ucid economia românească și capitalul autohton, sfidează zi de zi voința populară prin scoaterea din joc a celor aleși democratic și înlocuirea lor cu mazete obediente.
Încrederea românilor în SUA s-a prăbușit în ultimii ani. Din cel mai filoamerican popor european la începutul secolului, devenim acum, împinși de evenimente și de o insuportabilă aroganță a respectivilor, tot mai americanofobi.
Nu mai târziu decât cu prilejul inaugurării oficiale a scutului antirachetă de la Deveselu, domnul ambasador Klemm și-a permis să folosească momentul pentru un inadmisibil amestec în treburile interne ale României. S-a arătat dezamăgit de o hotărâre a BNR, a defilat braț la braț cu Valeriu Zgonea tocmai exclus din PSD, a criticat niște proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentului, a jignit o mare parte a clasei noastre politice, prin neinvitare la festivitățile de la Deveselu a unor demnitari cu merite decisive în buna finalizare a proiectului; una peste alta, și-a permis gesturi de guvernator discreționar într-o țară care, cel puțin oficial, nu face parte dintre cele 50 de state ce pun stele pe drapelul american.
Privind la aceste gesturi autoritariste, țintite parcă dinadins să vexeze importante majorități de populatie și rudimente de demnitate națională, acolo unde se mai găsesc, te întrebi cu îndreptățire: oare diplomații americanii iși ostilizează poporul român pentru că sunt incompetenți sau din calcule cinice?
Într-o remarcabilă analiză (http://adrianseverin.com/de-ce-nu-ne-lasa-americanii-sa-ii-iubim-2/), Â un fost ministru de externe român lansează o teorie care mi se pare din ce în ce mai verosimilă:
„Lucrurile apar ca È™i când diplomații americani urmăresc să trezească ostilitatea românilor cu tot dinadinsul. Oare de ce? Să fie oare vorba despre incompetență? Să îÈ™i bage cumva coada trădarea? Să existe pe undeva o „coloană a cincea”? Să avem oare de a face cu o prea mare încredere în propria capacitate de a ține situația sub control indiferent de împrejurari, cumulativ cu o supraevaluare a capacității românilor de a suporta orice umilire? Oricare dintre aceste explicații ar fi primită, dimensiunea, coerența È™i persistența fenomenului sunt prea mari pentru ca ea să fie suficientă. De aceea tind să le exclud pe toate. Trebuie să fie altceva.
Â
Dacă procedăm la înlăturarea explicațiilor mai înainte amintite, întrebarea rămâne cu un singur răspuns: strategia oficială (dar nepublică) americană cere ca românii să nu îi mai iubească pe americani. Răspunsul naÈ™te însă o altă întrebare: de ce nu mai vor americanii ca românii să îi iubească? Cărui obiectiv strategic îi corespunde o asemenea dorință?
Â
Ipoteza ce poate fi avansată este aceea că, urmând să abandoneze aliniamentul românesc, SUA gestioneză sentimentele românilor în aÈ™a fel încât retragerea lor din România să nu creeze probleme, fiind acceptată cu bucurie; dar mai ales ca acordul privind cedarea influenței asupra României către un alt jucător regional sau global să nu se lovească de obstacole psihopolitice locale. Ca orice ipoteză, nici aceasta nu este greÈ™ită; ea trebuie însă demonstrată„.
Desigur, ne lipsesc prea multe informații din zona obscură a diplomației de culise pentru a putea trage concluzii cu probabilitate mare de adevăr. Suntem limitați la faptele publice, la ce ni se spune oficial și neoficial și la capacitatea noastră de a citi printre rânduri. Chiar și așa, însă, niște adevăruri sunt de necontestat:
- scutul de la Deveselu îi apără mai mult pe alții decât pe noi. Comentatorul rus Konstantin Bogdanov scrie pe enta.ru că bazele antirachetă din Europa de Est „žvor deveni inevitabil ținte prioritare în eventualitatea unui război nuclear, posibil chiar ținte pentru lovituri preventive. Å¢ări precum România, care găzduiesc sistemul antirachetă american, ar putea deveni singurele victime, în timp ce Statele Unite s-ar reconcilia apoi cu Rusia „žpe ruinele fumegânde ale elementelor est-europene din scutul antirachetă”;
- prin instalarea acestui scut, interesul SUA (de a ține conflictele majore cât mai departe de propriul teritoriu), este mult mai important decât interesul României (de a avea niște investiții americane pe teritoriul ei);
- acest aranjament geopolitic, rezultat din mult lăudatul parteneriat strategic SUA „“ România, plasează România în prima linie a unei ipotetice confruntări NATO – Federația Rusă. Ceea ce presupune riscuri enorme pentru noi. Primim în schimb compensații pe măsură? Sau ne lăsăm manipulati de o propagandă a dulăilor pentru căței?
În relația actuală cu SUA ne comportăm, o spun răspicat, ca niște vasali slugarnici și imbecili. Incapabili să învățăm patriotismul, demnitatea națională, respectul de sine de la cei din jur. Ne lăsăm umiliți, sfidați, exploatați și indusi in eroare de un alde Klemm arogant și profund nerespectuos față de cei pe care poporul i-a delegat să-l reprezinte.
Dacă ne-ar cere cineva să numim, în spațiul european, o a doua țară preș, ca România, la picioarele și capriciile marii Americi, ne-ar fi imposibil.
Iată că avem și noi unicitatea noastră: voluptatea sinucigasa de a ne ploconi.
https://www.conteledesaintgermain.ro/simptomatica-aroganta-americana/15-05-2016EditorialeAdrian Severin,ambasadorul Klemm,americanofob,BNR,Churchill,coloana a 5-a,Federatia Rusa,filoamerican,Konstantin Bogdanov,NATO,parteneriat strategic,PSD,Roosevelt,scutul de la Deveselu,SUA,Valeriu ZgoneaDupă traumatizanta experiență comunistă, românii au privit SUA ca pe o garanție și un ideal. De ireversibilitate și de model socio-politic. Cu cât, prin tectonica geopolitică, plăcile intereselor american și român se apropiau mai mult, permițând 'intimități' militaro '“ economice altădată de neimaginat (aderarea României la NATO, parteneriatul strategic SUA...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Felicitări pentru articol! Interesantă viziune, care poate fi un punct de pornire pentru o analiză cu rezultate surprinzătoare.
În ce priveÈ™te interesele americanilor în România, aÈ™ aminti doar câteva evenimente (întrucât faptele vorbesc mai bine decât discursurile politicienilor sau articolele scrise la comandă de presa slugarnică):
– Èšări precum Ungaria au refuzat instalarea scutului pe teritoriul lor, pe motiv că nu ar avea bani pentru asta (dacă nu È™tiați, statul român plăteÈ™te mult pentru prezența americanilor, nu e pe gratis), dar bine că avem noi.
– Tot ce au adus americanii în zona scutului de la Deveselu a fost creÈ™terea de neimaginat a prețurilor (întrucât nu plăteau din buzunarul lor, ci din banii statului român, îÈ™i permiteau să închirieze case cu 1500-2000 de euro pe lună, o ditamai casă în care să locuiască una-două persoane), asta până când s-a finalizat baza lor È™i atunci au dispărut, cu tot cu bani, iar localnicii nu mai beneficiază de prea multe, pentru că tir-urile cu tot ce au nevoie americanii intră pe poarta bazei, dar produsele nu provin din România…
– În ce priveÈ™te relațiile cu vecinii, politicienii noÈ™tri vânduți nu sunt deloc atenți. Să ne amintim cum am participat la bombardarea Iugoslaviei È™i cum făceam glume că americanii le scriau pe bombe Sărbători Fericite? Nu am văzut atunci niciun protest vizavi de acea imagine grotescă, pin urmare nici noi, marea masă, nu am luat atitudine.
Este culmea prostiei să te aÈ™tepți ca americanilor să le pese de tine (De ce le-ar păsa???) sau să îți acorde favoruri fără să îÈ™i tragă un profit gras. Prima grijă ar trebui să fie relațiile cu vecinii, È™i nu pentru că am fi filoruÈ™i, filomaghiari etc., cu pentru că e ceva firesc (aÈ™a cum te interesează mai mult de vecinii tăi de scară, cu care împarți multe, È™i mai puțin de cei care locuiesc într-un alt cartier).
Din nefericire avem un trecut de popor vânzător de neam È™i de țară. Avem un trecut în asasinarea sau complotarea la asasinarea conducătorilor. Să ne amintim cum au murit Decebal, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu È™i cum s-a instituit comunismul în România… Dacă am învăța măcar în al doisprezecelea ceas să avem coloană vertebrală, ar fi cea mai mare realizare a poporului român.
Te doare sufletul să vezi că ai conducătorii pe care îi meriți. Pentru că dacă nu i-am merita, am protesta, am ieÈ™i în stradă, nu i-am mai vota, i-am da în judecată sau măcar am scrie mii de articole pertinente, aÈ™a cum faceți dumnevoastră domnule Conte. Și atunci opinia noastră ar conta! Atunci acea „masă de manevră” ar avea o conÈ™tiință națională, morală… Ah, vise!…
p.s. Am observat de-a lungul anilor că circuitul banilor în natură ne arată multe despre circuitul puterii în lume. Sper să aveți timpul necesar să faceți o analiză pertinentă È™i în această direcție.
Poate că nu ar strica să îmbunătățim aspectul capitalei prin amplasarea unor panouri mari, pe care să fie tipărite, cu litere de-o șchioapă, texte extrase din Wikileaks, precum:
„žMonica Macovei, Daniel Morar, Codruța Kovesi, sunt persoanele pentru care Ambasada Americană a făcut lobby să rămînă în funcție, pentru că au fost și sunt necesare intereselor americane.”
„Călin Popescu Tăriceanu și Adrian Năstase sunt persoane care nu inspiră încredere Ambasadei Americane. Contrar aparențelor, Ambasada nu-l consideră pe Mircea Geoană un loial al Americii la modul absolut”
„žDocumentele WikiLeaks explică tot ce i s-a întîmplat PSD-ului și PNL-ului în ultimii zece ani È™i tot ce i se întîmplă în prezent. Favorișii Ambasadei Americane rămân PDL-ul È™i Traian Băsescu.”
Astfel, s-ar putea lămuri pe deplin lumea cui datorăm fericirea de a fi fost blagosloviți cu minunatii conducatori care au reușit să transforme atât de profund Romania în ultimii 12 ani. Desigur, pentru a ne putea exprima recunoștinta fierbinte!
Romanii nu sunt americanofobi, majoritatea admira sincer atat SUA cat si politica lor. Poate ca sunt suparati pentru ca par sa favorizeze adversarii PSD, dar de aici si pana la a deveni americanofob e cale lunga. Nici macar politicienii PSD nu sunt americanofobi, dovada ca se chinuie mult sa ajunga in State sa faca si ei o poza macar cu vicepresedintele.
Offtopic alert!
L’am ascultat pe Badea in seara asta cu ceva sondaje despre Radio, unde Radio ZU e pe primul loc.
Nu stiu sa confirm asta, pentru ca sunt la vreo 6-7k km distanta, insa am vazut si mi’am tras(cum se spune) de pe internet, ZU TV. Sincer nu stiu daca are legaturacu radio ZU, insa pentru mine, roman in diaspora, postul e super, cel mai bun. Muzica romaneasca atmosfera de Cancun. Superb!
Bine, offtopicul asta e cum s’ar spune pentru oamenii mai relaxati, totusi inca tineri si iubitori de viata.
Imi place ZU TV!
::: ☀ ☀ ☀ ::: În imagine se arată Meliton Varlamis Dze Kantaria , erou al Uniunii Sovietice . Cu Drapelul Victoriei .
Pe care îl înfige-n Reichstagul trufaș și hitlerist .
Într-o zi , care s-ar putea să nu fie departe , alt Kantaria va proceda la fel . Doar că în locul dughenei zisă Reichstag va fi altă dugheană . Poate mai țanțoșă , mai înaltă , mai impertinentă . Aparținătoare altor fasciști provocatori ce întărâtă Rusia . […]
⇩ ⇩ ⇩ … dați click aici , ca să-l vedeți pe Meliton Kantaria în acțiune !!!
https://georgiaabout.files.wordpress.com/2014/05/soldiers-raising-the-soviet-flag-over-the-reichstag-berlin-1945-2.jpg
///
Mi-ai trimis 4 comentarii. Iti public cu greu unul, si nici pe asta intreg. Textele tale sunt niste manifeste razboinice, axate pe incitare si nu pe analize reci, la obiect. Ti-am mai explicat odată, mai de mult, că nu vreau să dau nimănui ostil prilejul de aacuza acest blog de provocare la violenta, de limbaj extremist etc. Expresii precum „Muriți români, muriți ca viermii, pentru ca să apărați amerikani și ghiutănștaini . Ca să salvați nul..de , scroafe și alte specii de putori și arătări”, nu au ce căuta aici.
mă rog …. e bine . e mulțumitor !!!
Cum se poate Domnule Conte, cu toata contondenta, domnul Serban e nitel celebru pentru cititorii de comentarii. Dansul are o anduranta enorma si in ciuda contondentei comentariilor si’a obtinut o celebritate(mai ales in locuri potrivnice), dansul e un razboinic, invingator. Scriu ca am vazut, citit, remarcat.
Nu discutam aici de propaganda, stil, educatie. Discutam despre celebritati!:)
PS: I love Mircea Badea once again! Keep going!
Sa lucram cu materialul clientului, cinematografia americana (in fine, sa ii zicem americana din pricina celor ce care trag cu ochiul din varful piramidei).Filmul „Viata si vremurile judecatorului Roy Bean”, cu Paul Newman; clasic, nu se poate sa nu il stiti.Cand personajul este rugat de ajutoarele sale isi ceara scuze „doamnelor” neveste. Actualele neveste, foste prestatoate la saloon, maritate de el si facute sotii onorabile. Scuze ca le-a numit dupa profesia initiala. Personajul interpretat de Paul Newman se duce la „doamne” si le spune ” imi cer scuze ca v-am numit „cenzurate” …si nu , asa cum meritati de fapt, „cenzurate cenzuroase si cenzurizate cenzuros cenzuric” si le face albie de suine. Cam asa si Sahih Serban, cred ca ar trebui sa isi ceara scuze pentru limbajul folosit, uneori necorespunzator cu realitatea.
Mentionez ca nu agreez imperialismul (fiind neam de victima a acestuia) de orice culoare si plang indivizii deveniti carne de tun , din care se aleg si eroii. Cimitirele sunt pline de eroi mi-a spus un amic italian.
Recomand : Motivații geopolitice ale politicii occidentale a pământului pârjolit aplicată României actuale
Trebuie sa mentionez ca autorul analizei imi este „cunoscut” de pe platforma Critic Atac. Am avut cu el unele „controverse” . Omul este filomaghiar , tiganofil si in general defavorabil romanilor pana la romafobie. De aceea sunt extrem de mirat de acest articol „“ care cam „loveste” in Ungaria si pare a compatimi Romania. Cred ca este totusi ceva nasol aici ..daca a ajuns sa ne compatimeasca..De-a dreptul ingrijorator ..
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/01/26/politica-pamantului-parjolit-imperiul-atlantist-romania/
Razboi intru cuvant este o publicatie electronica de nuanta ortodox-romaneasca („ortodoxista” ar stamba din nas uni mai kurectati politic si „provest” adica intolerantati religiosi apartinand altor culte crestine sau cultului mozaic) . Uneori are niste articole extrem de interesante sau de taiaose „¦
Acest articol are meritul sa ofere un punct de vedere mai diferit care partial explica unele aspecte mai „ciudate” ale mendrelor politicii romanesti la intersectie cu politica UE, SUA
contele de saint germain, esti un kaghebist tradator de neam! americanii ne ajuta sa scapam de mafiotii care fura romania, ne ajuta sa construim institutii curate cu oameni capabili care sa respecte interesul national, ne apara cu armata lor uriasa si tu vii si ii acuzi? mergi la ambasada rusa sa iti iei rublele si pleaca dracului din tara! s-a vazut in noiembrie 2014 ca romanii te resping definitiv! si pe tine si pe banditii sangerosi din gasca lui ponta, nastase, iliescu!
Draga Alex, să È™tii ca perioada filmelor alb „“ negru a trecut. Există È™i alte culori, există È™i nuanțe. E eronat să crezi că cine-i critică pe americani (cu îndreptățire) ține, automat, cu ruÈ™ii (sau invers). Eu pe ruÈ™ii din politică i-am detestat È™i îi detest în continuare. Acum însă, în prezent, nu ei mă înÈ™eală, nu ei mă umilesc, nu ei nesocotesc voința a milioane de români ci americanii. Dacă ție îți plac experimentele lor justițiariste (pe care eu le-aÈ™ numi, în mare măsură, exterminare politică, într-o direcție È™i protejarea marilor mafioți, în cealaltă direcție) rămâi fericit cu ele. Nu trebuie să fii, orbeÈ™te, pro-american sau anti- rus. Cel mai normal ar fi să fii pro-român. Și, mai ales, lucid. Să încerci să judeci cu capul tău, nu să te laÈ™i victima unor lozinci de îmbătat credulii.
Ecce hommo novus propagandisticus (citeste si ,,securisticus,,).Alex e prototipul pefect!
Conte , n-ai cu cine vorbi. Nu poti explica marlanului ca e marlan, nici „nedesteptului” ca e „nedestept”.E greu sa discuti cu un violent nescolarizat si manipulat de altii. Asta in caz ca nu e vreun prototip de troll lansat la probe in campul tactic.
Domnule Conte ,
Mi’a placut foarte mult raspunsul dvs, cu delicatete, rabdare, altfel cu mult prea mare pentru ceea ce citesc ca ar fi scris un nazisto-basist infect, practic un lobotom. Cu indivizii astia eu n’as fi avut un astfel de raspuns. Cel mult i’as fi luat la misto(din ala greu si spumos) asa cum merita:)
Parerea mea. My 2 cents:)
PS: Alex poate fi un baiat bun, ceea ce chiar cred, exprimarea il doboara.
Hai sa spunem vorba aia bolsevica:
Invatati! Invatati! Invatati!
🙂
Si in plus , n’ar fi rau de amintit, asa ca o povste, cum ne’am dobandit independenta (cu sacrificii enorme) dar luptand de partea rusilor astora atat de rai impotriva imperiului otoman. Imperiu care calarise tarile romane multe sute de ani pana atunci.
Nu spun ca turcii ar fi rai sau rusii buni, spun cine ne’a ajutat la nevoia cea mai mare, aia ca sa devenim si noi ceea ce suntem.
Pana la urma tezaurul ala s’a trimis la Moscova pentru ca rusii la vremea aceea erau cei mai de incredere, cei ce ne ajutasera cel mai mult.
In fine vorbesc vorbe din istorie, prea putin importante comparativ cu scutu’ de la deveselu, ori clantele ambasadelor.
Si inca o chestie ca nu ma pot abtine:)
Noi avem o cltura, o intelegere a vietii, un mod de trai foarte apropiat de cel al poporului rus. Ne’a dus acolo, nu ocupatia ci poate religia, traditia, felul nostru si a lor de a fi.
E suficient sa vezi un film rusesc, hai sa spunem Calauza, ca sa vedem cine reverbereaza, intelege ceva sau poate se entuziasmeaza.
Americanii au cultura lor, insa in generatia mea, de taietura mea(sic!) romanii se simtau aproape de ceea apreciau si rusii.
In ultimul timp e o avalansa de politica(nu cultura!) americana. Prinde la tanara generatie, care n’are idee cum e sa lupti pe front pentru tara, sa’ti vezi camarazii cazand, sa cazi si tu.
E grele!
Culmea e ca ameticanii au o cultura pentru eroii lor, for founding fathers(chit ca erau stapani de sclavi, insa pentru ceea ce au lasat in urma lor). La noi prinde cultura copiatului de undeva, fara intelegere, fara educatie, fara traditie si fara radacini. Toate fara compasiune pentru nimeni!
Alex, de ce te referi doar la „banditii sangerosi din gasca lui Ponta, Nastase, Iliescu” care apartin trecutului? Nu crezi ca se simt nedreptatiti banditii sangerosi din gasca lui Base si Macovei de care nu vom scapa nici 20 de ani de-acum incolo? Din modul in care te exprimi reiese ca esti tare necajit. Ca o nota de simpatie (in alb!) pentru tine, cer eu scuze Contelui si celor care s-a s-au simtit deranjati!
Multă lume necăjita!… Și nici haloperidolul nu mai e ce era odata! Hehehe! Gm.
e diluat si ala!
Nu are nici o relevanta comportamentul americanilor fata de noi, UNDERDOGS ca noi au cu duiumul in lume, totul este sa devenim noi mai pragmatici si sa ne tinem cu dintii de interesele noastre si sa profitam de pozitia noastra geostrategica, fiind in acelasi timp mult mai diplomati cu vecinii nostri mari de la est…
Conte, sint intr-un destul de mare dezacord cu textul pe care l-ai scris, lucru ce nu mi s-a mai intimplat de mult timp.
Incep prin a semnala doua greseli pe care le faci „“ parerea mea „“ cu referire la gesturile incalificabile ale unor inalti reprezentanti licuricesti in Romania.
Prima: „și-a permis gesturi de guvernator discreționar într-o țară care, cel puțin oficial, nu face parte dintre cele 50 de state ce pun stele pe drapelul american”
Dumnezeule mare! O asemenea gafa, in oricare dintre cele 50 de state, ar fi fost, automat, si ULTIMA lui gafa, dintr-o asemenea postura!
E deasupra oricarei indoieli faptul ca singura opinie publica de care se tem SUA este propria lor opinie publica!
A doua: „gesturi autoritariste, țintite parcă dinadins să vexeze importante majorități de populatie” Conte, am fi acum o tara mindra si prospera daca am avea pe teritoriul nostru „importante majorități de populatie” susceptibile de a fi vexate de asemenea gesturi (sau de ceva, in general)
Poporul asta n-a fost niciodata un exemplu de frunte ridicata si coloana dreapta, lasindu-se vexat doar asa, din cind in cind, „duminica (fara sot) si sarbatorile legale”. Iar in ultima vreme, mai putin decit oricind!
Trecind la esenta articolului, ipoteza domnului Severin, pe care, personal, il apreciez mult, mi se pare ca are putine sanse de a fi cea corecta. Fie si doar pentru faptul ca americanii, pur si simplu, nu (MAI) au ce face cu opinia publica romaneasca.
Opinia mea (stii vreun roman care NU ARE OPINIA LUI?) zace exact in rindul de mai sus: americanii, nu mai au ce face cu opinia publica romaneasca!
Aveam vreo 13 ani cind am crezut ca am facut o descoperire epocala cu privire la fete: usurinta incredibila cu care isi puteau schimba glasul, in functie de ceea ce doreau sa obtina si, mai ales, de sansele prezumate de a obtine acel ceva. Cu cit sansele erau mai mici, cu atit glasul era mai moale, mai cald si catifelat.
Apoi am constatat ca glasul nevestei nu seamana deloc cu glasul iubitei (cea de dinainte de nunta), desi erau una si aceeasi persoana. Fara indoiala, acelasi lucru se intimpla si cu glasul barbatilor. Si, ca sa ma trag spre „cestiune”, si in cazul politicienilor (americani sau nu)!
E limpede ca americanii ne considera atit de „fedeles” (si pe buna dreptate) incit parerea noastra mai conteaza in ochii lor cam cit conta parerea mea in ochii caprarului, un oltean negricios si „pizdos”, care m-a invatat pas de defilare!
Ati vazut cum procedeaza paianjenul? Isi infasoara victima in zeci de fire, apoi, cind e absolut sigur ca nu mai poate scapa, nici nu se mai uita la ea.
Cam asta e pozitia noastra acum!
De apreciat metaforele!
S-a tot vorbit de-a lungul timpului ca ar trebui sa importam niste nemti. Cred ca relativ la subiect ar trebui sa importam niste polonezi.
Desi imi vine sa inghit tastatura ca scriu asa ceva, si ungurii sint deasupra noastra la acest capitol. Cu mult!
Inca una si ma duc! In caz ca n-ati inteles, sistemu’ electoral „mioritic” a devenit un soi de… capitulare neconditionata, ca-n razboi, pe baza de „vae victis”. Cine-a „pierdut” alegerile prezidentiale si cine-a votat impotriva marelui invingator trebuie sa se incoloneze spre puscarie, sa fie deportat, sa i se distruga definitiv viata si cariera. Concluzia logica ar mai fi si ca alde Basescu ne-a invins, inca o data – l-ati auzit ce performant si convingator a mintit si amenintat ieri, pe Romania TV?! Totusi, sa spuna ex-zupremu’ ca toate codurile alea juridice infame, inclusiv codu’ penal, ar fi opera „procurorului Victor Viorel” si ar fi fost „dezbatute si modificate” pret de trei ani in Parlamentu’ „dominat” de PSD, iar ametitii de moderatori si chiar „morsa competenta” sa-i cinte-n struna, mi s-a parut deja mult prea mult! Desi se stie prea bine ca ororile de coduri sunt opera nu’s caror case de avocatura, inclusiv aia a socrului maretului Pledoiu, redactate mizerabil, pe bani grei, netrecute prin Parlament si adoptate prin asumarea raspunderii de catre mirabilu’ guvern Boc 1, 2 sau… n! 3:)
Conte, nu stiu de ce nu mai pot sa postez un text decit daca il atasez la un reply; ca text independent, pur si simplu nu apare (desi nu primesc niciun mesaj de raspuns). Care poate fi cauza?
Nu ma mai ostenesc sa comentez pe aici sau oriunde, ca n-are sens, viitorul suna tot mai dogit si pare tot mai neguros, nu se mai vad nici licuricii de la capatu’ tunelului, intre ei. Tot ce-am comentat odinioara, ramine la fel de valabil si acum. Probabil, n-as face decat sa-i „resuscitez” pe „defunctii” talibani dreptaci, inclusiv pe „hendrix” sau pe intrigantu’ ala provincial de musiu Zlati. Ia un comentariu pe care l-am facut la articolu’ de mai jos sau la orice alt articol si cred ca se potriveste, macar 75%.
https://www.conteledesaintgermain.ro/justitia-ca-o-fata-mare/07-03-2014
P.S. Salutari, Bogdan! Stie el cine.. Vezi-ti de familia si tarisoara de adoptie si nu te mai lasa influentat de fitecine din tarisoara mioritica! Aici este exclusiv pe baza de homo homini lupus si ipocritu’ vae victis – singura „doctrina” majoritara. Cu drag, „fosta” Lulutza. 🙂
Daca eu sunt Bogdanul, si chiar de n’as fi,
Salutari Niels, salutari Lulutza,
Imi face mare bucurie sa te citesc si sa ma regasesc cu nostalgiile de odinioara
Cu bine,
Bogdan
Draga conte asa ar fi daca n-ar fi altfel.
nu anticoruptzia a ucis industria romaneasca.
acesta a fost ucisa inainte.
Ultimul sau ucigas s-a facut celebru prin zicerea : „de la cat la suta din PIB respectarea legii devine obtzionala ?”
De la respectiva zicere cu „taish” respectaivului i s-a asigura un mandat gras de 4 ani de europaralamentar.
Iar de respectivul unsuros nu am bagata de seama sa te fi luat de piept.
De el si de haita lui de unsurosi naimitzi sa faca tzara praf.
Ceea ce au si facut-o.
Iar acum privind tzara pulbere castrata si neputincioasa te intrebei de am ajuns aici ?
Deoarece asta ne-am dorit.
In alte cuvinte desigur dar exact asta ne-am dorit.
Si ghici ce? Am izbandit in cele din urma.
Ei acuma enjoy.
PS si daca tot ai descoperit apa calda, roata si arogantza americana poate ca n-ar strica ca pe viitori sa mai citesti si parereile celor care au mai avut de-a face cu americanii nu doar parerile slugilor platite cu simbrie ale americanilor ca sa-i laude.
Nu de alta da o sa descopoeri si tu de exmplu zicerea lui Smedley Butler
unu din primi genrali ai US Marines Corps
https://en.wikiquote.org/wiki/Smedley_Butler
„I spent 33 years and four months in active military service and during that period I spent most of my time as a high class muscle man for Big Business, for Wall Street and the bankers. In short, I was a racketeer, a gangster for capitalism. I helped make Mexico and especially Tampico safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefit of Wall Street. I helped purify Nicaragua for the International Banking House of Brown Brothers in 1902-1912. I brought light to the Dominican Republic for the American sugar interests in 1916. I helped make Honduras right for the American fruit companies in 1903. In China in 1927 I helped see to it that Standard Oil went on its way unmolested. Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. ”
Daaa crezi tu ca le pasa americanilor de vexare ta in fatza lui Zgonea , caci nu Zgonea conteaza ci echipa de sunete in numele si la ordinele careia el actzioneaza.
Si nu americanii nu-si ostilzeaza poprul ci turma de lige clantza care de mult si-a abandoant propriul popr pentru gratziile americanilor care acuma se vad lasata din bratze inclsuiv de catre acestia pe model Ponta care pana cu putzin sa fie zburat de la guvernare cu acompaniament de orchestra DNA isi declara loialiatea neconditzionata in fazata Americii si acu scheuna dupa un scaun la inaugurarea de la Deveselu. hahahahahaha
Compensatzi ???? Ce compensatzii visezi tu mai catzel gulerat ?
Compensatzia voastra va veni pe firul scurt direct de la DNA.
„anticorupta” Kovesi a protejat coruptia basista , corupotia ambasadelor si corupotia „campului tactic” deturnand justitia in ciomag de politie politica
Ma simt frustrat.
Numai un lataru sinistru gen Alex e mai negativ decat mine.
Toata acuzele mel sunt sustzinute pe citate din wikipedia.
Toate acuzele sale sunt simple latratauri care nu suporta fact proofing
Oare atat de imbecili sa fitzi incat sa nu vretzi sa observatzi diferentza ?
Si apoi tot voi va intrebatzi de ce alegerile voastre sincere si oneste va duc din lac in putz ?
Vorba americanilor: „wake up and start to use your own head for your own good”
Daca voi n-o s-o facetzi nimeni altcineva n-o s-o faca pentru voi.
Vorba nemuritoare a lui Charles de Gaule „Franta nu are prieteni ori dusmani Franta are interese”
Inlocutitzi Frantza cu orice altza tzara de glob si zicerea ramana adevarata
Care sunt „interesele” Romanei azi ?
Si de ce acestea nu-i privesc pe romani deloc ?
For reference http://www.cotidianul.ro/ambasadorul-sua-si-seful-sri-la-guvern-281462/
Si astia cu totzii tot asa abereaza ca si mine ?
Nu ar trebui sa existe nici „aaa, daca astia ii cred pe x si y indezirabili, atunci sunt culmea coruptiei si nenorocirii, sa-i punem la ghilotina, ca ne duc in Rusia”, nici „aaa, uite ii felicita pe Kovesi, Iohannis, Macovei, Basescu, ce oameni minunati, sunt aprobati, ne duc in lumea civilizata” si nici „aaaa, nu zici nimic rau de licurici, inseamna ca nu esti patriot”. Adica: bine, bine, dar noi insine ca tara nu mai existam, am devenit moluste, ni s-a topit coloana vertebrala, nu existam decit facind sluj la altii, traim cu aprobarea sau dezaprobarea altora? Ne scuteste sau ne iubeste cineva mai mult daca nu avem demnitate nationala, daca acceptam orice de la oricine sau dam vina mereu pe altii? „“ nu cred. Si mai pun o imtrebare, in ce masura aceasta e o pacaleala, nu atit din exteriorul ci din interiorul Romaniei, un bau-bau cu eticheta „UE, SUA” pus mereu in fereastra ca sa sperie si sa-l deznadajduiasca pe roman pina la isterie si sa-l tina obedient? In ce masura suntem convinsi, cu linguritza, cu picatura zisa chinezeasca, de faptul ca ar trebui sa fim mereu slugi prostovane de minat cu arcanul, sub false circumstantze si pretentii, acum sub pretentia statului de drept si occidentalismului tichie de margaritar. Pentru ca ceva nu e tocmai logic in acest tablou.
Titulescu in 1935 „Nu dau dreptul nimănui din afară să se amestece în treburile noastre lăuntrice; cer, dimpotrivă, ca directivele politicii noastre interne să fie pur românești. Cu această concepție și în acest spirit am condus politica externă a țării și afirm că i-am asigurat o independență, cu privire la înrâuririle din afară, care n-a fost niciodată depășită în trecut. Dar tocmai pentru că vreau ca românul să fie stăpân la el acasă, doresc să găsească el singur, în plina lui suveranitate, normele cele mai bune pentru păstrarea unității noastre naționale.”
(Daca cineva ar indrazni sa spuna asa ceva acum, fara a spune „citez” ci ca exprimare a propriei atitudini, ar fi linsat de presa, de blogeri, i-ar sari CSM-ul in cap, doamna Kovesi s-ar sterpezi si Monica Macovei &Co si-ar da ochii peste cap cu MCVul.)
Acelasi Titulescu, in 1937: „Mi-e teamă mai mult de lipsa curajului necesar pentru a rupe cu tradiția și a folosi deschis un limbaj care poate provoca pentru un timp o ostilitate internațională. Dar omul politic trebuie să-și dea seama că această ostilitate nu este eternă și că ea poate până la urmă să-i aducă un bun rar, un bun prețios: respectul adversarului pentru caracterul lui și pentru curajul lui”
……….
Ma uit iar, cu tristete, la acel grafic despre importantza diferitelor tari in Europa; imi spun ca indubitabil Titulescu ramine foarte actual: RESPECTUL PENTRU CARACTERUL SI CURAJUL UNEI TARI SUNT ESENTIALE. Ma uit la plecaciunile politicianului sau oengistului care, vorba marelui lingator de clantze basescu, „linge clantzele” ambasadelor, si mi se face rusine. Si revin la aceleasi intrebari: Kovesi e culmea luptei anticorputie, ridicata in slavi de cine vrei si nu vrei din UE si America, domnul Iohannis iar e ridicat in slavi ca isi petrece majoritatea timpului prin strainatatzuri si tace „inteligent” cind nu face declaratii lozincarde: e de ajuns? (nu demult citeam o analiza Stratfor in care se spunea ca liderii Intermarium, oricum ar fi si cine ar fi, trebuie incurajati pentru ca proiectul in sine e mai important in geopolitica. Atunci…daca cineva mingiie un presedinte, – basescu, iohannis, nu are importantza-, pe cap ca pe un copil slabutz la matematica, doar de incurajare ca poate o performa – pentru ca occidental se practica acel „positive reinforcement” -, inseamna ca acel mediocru devine brusc premiant cu coronitza fara sa faca de fapt nimic, sau e doar in continuare un prostul satului ? ). Sunt ei, persoanele incurajate din alte motive decit neaparat calitatile personale cei care duc Romania pe culmile democratiei, statului de drept, economiei si respectului intre tari ? facind temeneli si crezindu-se respectati ???? Asa o fi, dar doar daca gindim pe cultul personalitatii, care e iar sovietoid, tatucit, nu occidental…. Si vine o alta imagine, discordanta cu „stralucirea” unei Kovesi ori unui Iohannis, in minte: Romania pe ce loc e? – 27 in Europa, asa ne vede Bruxellul. Se vede bine ca mingiiatul pe crestet nu e un alibi si nici scuza, nici o garantie sau medalie, e o unealta, care foloseste cui, doar licuricilor sau/si „stralucitorilor”?
De ce e Romania pe un loc atit de rusinos? fiindca nu stie sa-si apere si sa-si promoveze interesele, se autosaboteaza permanent – de ce, cine o face, cui foloseste, e intr-adevar atita din afara sau e si in foarte buna masura dinauntru?
(Daca cititi si articolul aferent graficelor pe care le-am dat ieri despre pozitionarea tarilor in UE vedeti criteriile: nu au nimic de a face cu obedientza cleioasa care se tot impune romanului de toate zilele ca virtute absoluta si ducatoare in raiul occidental, nici cu (anti)coruptia si cit de salbatica ar fi, sau ca o tara ar fi culmea hotiei si alta culmea justitiei.
– Do they have a stable government? If they are running a caretaker government, there”™s a penalty for that (Spain, Ireland, for example). – cit de stabil e guvernul? daca au un guvern temporar, de umplutura ori tranzitie e rau – vai ce bine ca avem „guvernul meu” de tehnocrati, nu?
– Does the leader run their country and set its political agenda? (Question marks hang over Poland and France in this regard) – liderul isi pune in realitate agenda? – ce a facut domnul Iohannis pina acum din pompoasele cuvinte despre educatie de pilda?
– Do they have a consistent strategy (Hungary certainly does)? – au o strategie consistenta – Ungaria, si sa-mi fie cu iertare, Ungaria se impotriveste Germaniei cu emigrantii, si a facut o multime de alte giumbuslucuri pina acum, dar consistent spre interesul lor.
– Do they want other countries to treat them as a special case (U.K., Greece) or are they a team player (Belgium)? – vor sa fie tratati ca un caz aparte sau sunt un partener bun?
– Do they bring political problems to the table (Greece)? – ridica probleme politice la masa dezbaterii – Grecia cu toate problemele ei nu e o tara de neglijat, noi da
– Is there an issue where they burn brightly (Estonia on digital, Malta on migration)? Aduc solutii briliante unor probleme?)
Asadar:
1. Ne este impusa obedientza din afara intr-adevar, sau se rasuceste orice vine din afara ca sa foloseasca unui vataf sau altuia din Romania?
– Discutam bunaoara acum ceva luni de comitetul de supraveghere macroprudentiala: punind una linga alta directiva europeana si legislatia romaneasca, se vede foarte bine cum textul este modificat in sensul obedientei fatza de un vataf absolut, neales, necenzurat in Romania, desi directiva spune cu totul si cu totul altceva. ( directiva prevede alegeri regulate ale membrilor acestui comitet – la noi e pe viatza BNR-ul,in directive acest comitet este cenzurat permanent de existentza unor comisii de specialisti ai societatii civile la rindul lor alese la fiecare 4 ani – la noi acest comitet taie si spinzura singur singurel si plutind deasupra tuturor ca ceainicul dintre nori in Alice in Wonderland si nu ca intr-o democratie, dupa directiva te poti impotrivi oricarei decizii, trebuie sa creezi inclusiv acele mecanisme, sau poti sa-i dai in judecata oricind – la noi sunt superimuni) Si cite alte exemple de acest fel….
2. Sau poate e o combinatie a doua tendinte, din afara – am tot vorbit de doua concepte, Intermarium si Mitteleuropa – si dinauntru in asa fel incit se ajunge la o himera monstruoasa, sufocanta si modernizat sovietoid-imperialista?
3. In ce masura vorbim de informari colportate de tot soiul de shopirlani pe la ambasade la niste oameni care nu ne cunosc realitatile si n-au mincat „salamul cu soia” pre sau postdecembrist? Am avut si eu aceasta impresie, uite ca mai e unul care o spune http://www.stiripesurse.ro/acuzatii-din-sua-zgonea-l-a-manipulat-pe-ambasadorul-american-sa-sustina-legi-staliniste_995061.html Si cit convine acestora, dintr-un motiv sau altul sa deschida usa doar unor „lingatori de clantze”?
-Probabil nu e alta solutie decit ca, noi, astia de traim prin diferite tari, sa incepem sa strigam si la ambasadorii din Romania, care judeca dupa legislatia proprie tarii lor nu a Romanie si dupa minciunile politically correct ale mai stiu eu carui macovist cu limba mereu dornica de un condur de lins… nu stiu ce solutie ar fi, tacerea in niciun caz si se vede ca vocile venite din Romania sunt prea slabe, usor inabusite cu un „penalule, puscariabilule, da-r-ar inspectia judiciara peste tine ca afectezi justitia”. Aaaa, nu, nu va inchipuiti ca noi am fi scutiti, ni se spune si noua pesedistilor, pontistilor, penalilor si daca suntem la capatul pamintului.
Nu stiu de ce, poate gresesc, dar imi aduce cumplit de mult a modernizare de ordin NKVD care spunea ca strazile sa aiba gropi pentru ca oamenii sa se obisnuiasca sa mearga avind capul plecat, si nu a imperialsm opresiv, nici a Romania culmea coruptiei. Si e foarte departe de atitudinea unui Titulescu, Maniu si atitor altora, care si ei la rindul lor au trait intr-ul acelasi cazan al vrajitoarelor si intereselor marilor puteri. Care e diferentza intre timpurile de atunci si cele de acum? – cazanul vrajitoarelor, al intereselor regionale, ale vreunei megaputeri si/sau cazanul securisto mafiot de la noi? Sub aceste pretentii, iata ca totusi „pas cu pas”, se restring drepturi absolut normale in democratie si asta in numele „statului de drept”, se instaureaza un „trebuie” autoritarist fiindca am fi intr-o zona strategic importanta, vorbim de o izolare reala a Romaniei la coada Europei desi cu guverne obediente. Si totul sub o mascarada de minciuni aparent prooccidentale. Cum spuneati? „žDe obicei, călăul arborează masca justiției” ? calaul e in afara, sau chiar inauntrul tarii? Eu nu stiu, dar nu pot sa nu-mi pun intrebarile de mai sus.
daca la comentariul tau conte il adaug pe cel al lui Cris concluziile sunt clare: politicieni umili si slugarnici, in plus si cretini, justitie care isi bate joc de proceduri si de drepturile omului, regimul actual seamana tot mai mult cu bolsevismul anilor 50, tratamentul americanilor in functie de atitudinea partenerului, dispret si aroganta fata de cei umili, respect fata de cei puternici si demni, atitudinea lui Klemm pleaca si de la ce se intampla acum in SUA, unde cei doi candidati la presedintie sunt jalnici, criza de elite politice si a diplomatiei este evidenta intr-o perioada in care corporatiile si sistemul militaro-industrial (blamat de pe vremea lui Eisenhower) au preluat controlul total, iar politicienii au ajuns marionetele lor penibile, acelasi lucru se intampla in UE unde liderii asa zisi europeni sunt jalnici, toti fara exceptie, si ei sunt marionetele corporatiilor, mai ales a celor financiare, rezultatele acestei situatii o gasim in modul in care suntem tratati noi romanii, mai rau decat negrii din Africa, de fapt CNN prezinta ceva din estul european odata pe saptamana, dar are emisiuni cu Africa zilnic, ipoteza ca americanii ne-ar trata astfel ca sa nu-i mai iubim mi se pare falsa, nu i-am iubit niciodata pe americani desi am fost pro-american(nu mai sunt)mi-am iubit doar tara si poporul meu, sunt nationalist si patriot si generatiile precedente din familia mea au luptat pe front pentru tara asta, nu-mi poate da nimeni mie lectii de patriotism, dar nu accept sa fiu tratat cum o face mister Klemm, respect oamenii de valoare din America, dar cu politicienii si diplomatii lor m-am lamurit!!
Ce te faci cu ,,tinerii frumosi si liberi,, ca lor ,, a fi patriot,, le pute rau?Mai bine sclaveti la corporatii.Daca intrebi tinerii din Romania daca vor fi dispusi sa vina sa lupte si sa moara pt. tara lor, iti vor spune pas inainte de a termina intrebarea.Ei vor doar drepturi, nu si indatoriri, sacrificii.Nu cred ca exista in Europa vreo tara in care spiritul pattriotic sa fi disparut aproape cu desavarsire la generatiile tinere, ca la noi!Consecinta este modul in care suntem tratati ca stat, adica un fel de n-am mai fi.In aceste conditii, insasi disparitia noastra ca stat nu mai pare azi o utopie.
Sintem (si vom fi intotdeauna) tratati fix atit de prost cit permitem a fi tratati! E simplu…
Iti faci iluzii cu anii ’50, astia ne-au aruncat inapoi in anii ’30 si vor sa intoarca rezultatu’ WWII. Se pare ca, de fapt, ar fi invins nazistii, la puncte, de dragu’… lucrului nemtesc bine facut. 😉