Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În România, după ultima tentativă de suspendare a lui Traian Băsescu, discursul public despre justiție a devenit de o ipocrizie scandaloasă. Președintele, în zbaterea lui de a nu se duce la fund, s-a agățat disperat de paiul justiției, construind teza conform căreia USL dorește să-l demită pentru a pune mâna pe justiție și a-și proteja penalii. Occidentul s-a acroșat de această explicație improvizată și mincinoasă deoarece, pe de o parte, vedea astfel pusă mai temeinic pe tapet tema corupției endemice din România și, pe de altă parte, primea un bun pretext de a ține antidemocratic la putere un lider anacronic dar contributor cu voturi prețioase la zestrea PPE.
O adevărată pavăză cerberică s-a ridicat după aceea pentru apărarea libertății și independenței unor instituții de forță din zona justiției care, în realitate, numai libere și independente nu erau. Trei capete, cu trei limbi de foc (SUA, UE, Traian Băsescu) au început să inducă la nivelul presei, populației, clasei politice, ideea că justiția din România este un fel de fecioară neprihănită pe care nimeni nu are voie să o atingă cu comentarii negative, suspiciuni, critici. S-a creat astfel  o psihoză, un fel de amenințare a păcătuirii cu justiția prin anatemizare și  excomunicare din lumea statului de drept.
Că justiția română de azi e rea de muscă și nicidecum fată mare o demonstrează numeroase „coincidențe”, într-un singur sens, urmare a cărora șnapani notorii precum „regele” Blejnar, „prințesa” Udrea, „bulibașa” Videanu și însuși Scaraoțchi „imobiliarul” sunt în afara oricăror scheme serioase de inculpare, în vreme ce „denunțătorul” Chițoiu, „instigatorul” la vot Dragnea, „poetul” Vosganian sunt cu un picior în Rahova.
Nu m-aș strădui mai mult să justific de ce vorbesc despre justiția română de azi ca despre o codoașă. Cine nu observ,ă nici nu are pentru ce citi aceste rânduri.
Cine însă observă, este rugat să mediteze la o întrebare având în centru justiția: rolul binelui este să o demaște și să o schimbe sau să i se ploconească și să o prezinte drept ceea ce nu e.
La ultimul meu articol de pe acest blog @Johnson propune un raționament de bun simț, împărtășit de mulți:
„Antonescu a imbracat deja haina de Presedinte ! El vorbeste acum pentru anul 2015 cand Justitia va trebui sa functioneze la capacitate maxima pentru ca multe procese vor fi atunci chiar daca el va fi sau nu la Cotroceni.Nu poti avea un dublu limbaj, acum unul „contra” „¦..peste nici un an unul „pentru” !
Aș fi de acord cu acest raționament dacă așa zisul limbaj dublu ar urma să se refere la același lucru. La aceeași justiție. Dar asta, Doamne ferește, ar presupune că justiția de „peste un an” ar rămâne aceeași cu cea de azi. Adică una militarizată, cu procurori barbari, teleghidați politic, cu complete la ÎCCJ numite de un om cu caracter abject, alese de bunul plac al abjecției acestuia.
Nici nu vreau să mă gândesc la o astfel de posibilitate. Sper că această încrengătură de trepăduși  cu telecomandă, de asasini moral la ordin, va fi destrămată deîndată ce marele combinagiu va fi decuplat de la butoane.
Ca să ne vindecăm, trebuie mai întâi să recunoaștem boala.  Ori tocmai asta cer politicienilor responsabili de azi. Să recunoască putreziciunea la vârf a sistemului de justiție, s-o demaște și să propună tratamente curative.
Cred că liberalii și Crin Antonescu nu ar face niciun serviciu dreptății și aspirației spre normalitate cocoloșind abuzuri în loc de a le denunța.
Nu va fi vorba de niciun limbaj dublu dacă va avea curajul să spună că justiția de azi este una profund coruptă, să militeze pentru îndreptarea ei iar atunci când, într-adevăr,  va deveni liberă și imparțială, să își modifice discursul într-unul respectuos și protector.

Contele de Saint GermainEditoriale@Johnson,“bulibaÅŸa” Videanu,“instigatorul” Dragnea,“poetul” Vosganian,“prințesa” Udrea,“regele” Blejnar,cerber,Chițoiu,Crin Antonescu,ICCJ,justitie,justitie rea de musca,PPE,Scaraoțchi “imobiliarul”,SUA,UEÎn România, după ultima tentativă de suspendare a lui Traian Băsescu, discursul public despre justiție a devenit de o ipocrizie scandaloasă. Președintele, în zbaterea lui de a nu se duce la fund, s-a agățat disperat de paiul justiției, construind teza conform căreia USL dorește să-l demită pentru a pune...Blog politic si polemic