Scorul acestui articol
[Total: 240 voturi. Media: 4.9]

Idioțenia, ca boală, are diverse forme de manifestare. În funcție de care oamenii normali la cap o tratează cu indiferență, cu compasiune, cu uimire și amuzament, cu prudență ori, în situații extreme, cu  halate albe, seringi și chiar cu cămăși de forță.

Există idioți blânzi, incapabili de răutate, minciună și ipocrizie (prințul Mâșkin gen), dar, la antipod, există și idioți agresivi, mustind de ură și obsesia distrugerii, pentru care crima, eventual în masă dacă e posibil, devine o formă de apogeu a împlinirii personale.

La această a doua categorie, noi, românii, nu stăm rău deloc. Avem idioți agresivi cu duiumul care, în bulele lor de retarzi, au decis că doar ei și instinctele lor bolnave contează. După o dușcă de alcool medicinal sau o pungă de aurolac inhalată până în rărunchi devin stăpânii lumii. Jefuiesc, răpesc, violează, trafichează, tranșează, incendiază, fără cea mai mică străfulgerare de vinovăție. Nu mai poți vedea o emisiune de știri fără isprăvile lor demente. Pentru că sunt idioți ai societății de consum, și așa înțeleg ei funcționarea acesteia, ca într-o junglă, fără reguli.

De-o vreme, însă, mai precis de la Traian Băsescu încoace, de când ne-am pricopsit cu președinți dezbinatori și instigatori, a apărut la noi o specie nouă de idiot, derivată din idiotul tradițional: idiotul corcit politic. După un model ce-a dat în ultimele decenii, prin alte culturi și religii, grupări teroriste de mare faimă și spaimă.

Gândirea politicianistă e simplă: dacă tot se nasc atâția idioți, de ce să nu profităm de pe urma lor? De ce să nu-i folosim în beneficiu propriu?

Așa că s-a altoit peste cretinismul genetic o marotă doctrinară amețitoare, să zicem „lupta împotriva corupției”, și astfel i s-a dat idiotului haotic un rol activ în societate. Din rebut biologic, să devină bodyguard de principii morale.

Doi dintre mulții noștri idioți agresivi au ieșit la rampă recent. Mă ocup puțin de ei aici nu pentru că ar fi mai cu moț decat altii, brejii turmei, ci pentru că ultimele lor forme de  prostie sunt un excelent material didactic pentru ce vreau eu să demonstrez acum.

L-aș numi întâi pe Marian Ceaușescu. Este genul de idiot previzibil, repetitiv, cu algoritm de flașnetă, folosit de cei care îi învârt manivela pe post de picătură chinezească. I se fixează câte o țintă, Bacalbașa, Dornean, Andronescu etc,  i se scoate lesa, după care are liber la mușcat. Urlă, jignește, înjură, filmează, doar „“ doar celălalt și-o ieși din minți și-o face vreun gest necugetat. Este aceeași metodă, a hărțuirii de centură, folosită în premieră la noi de Cosette Chichirău, în Parlamentul României, cu ceva ani în urmă. Mereu identic, monoton, cu aceleași golănisme. Fără pic de imaginație, de diferențiere, de contribuție personală, de sinapse puse la treabă. Deunăzi, pitecantropul l-a vânat pe stradă pe Bogdan Chirieac și a repetat, cu candoare oligofrenă, aceeași placă.  Domnul Chirieac, calm, l-a tratat ca pe un bolnav, nu ca pe un agresor, ceea ce a declanșat spume verzi. Noroc că geamul șoferului s-a închis la timp.

Să vezi ditamai vlăjganul soios și sărac cu duhul pândindu-și țintele pe la colțuri și apoi năpustindu-se asupra lor pentru a le răcni, gângav, variațiuni vulgare pe tema „cățeluș cu părul creț”, isterizat, precum dulăii de curte care mușcă gardul, pentru că nu i se răspunde cum ar vrea, nu e chiar un spectacol pe care să dorești să-l revezi.

E clar că omul cere „brățări” și zeghe, dar cine să se ocupe de asta când Orban îl tutuiește cu tandrete iar Iohannis se pozează cu el pe la mitiguri?

Al doilea idiot agresiv pentru insectarul meu de azi este Andrei Caramitru. El pretinde că joacă în altă ligă decât Marian Ceaușescu. Aspiră să întruchipeze excrementul bici, nu excrementul balegă. Ignorând că înțelepciunea populară spune că nu poți face din rahat bici.

Adică, și dacă te pre-faci bici, într-o primă fază, tot de rahat rămâi. Ceea ce se și confirmă!

Geaba studii la Geneva, geaba milioanele babachii, dacă a apucat să muște din tine ciuperca putregaiului de caracter. Se cască acolo o scorbură tocmai potrivită cuibăririi urii. Care dospește, fecundează, naște monștri.

Unul dintre monștri născuți recent de acest idiot daurit este ultima sa postare de pe Facebook.

Citiți și vă cruciți (inclusiv de grafia autorului, pe care o las ca atare, să-i caracterizeze nivelul):

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu dementi populiÈ™ti ?

Cei care sunt eÈ™uați. Pierduți undeva intr-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educatie, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri È™i „schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia fuge de ei.

Ce nu înțeleg ei:

(1) sunt prosti de bubuie È™i nu È™tiu sa facă nimic

(2) Votează hoți È™i ticăloÈ™i să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie È™i nu sunt job-uri

(2) sunt leneși.  

LeneÈ™i È™i proÈ™ti. Dar multi.„

Să ne lămurim: oriunde există eșuați, săraci, proști, handicapați. Å¢ările normale, civilizate, au grijă de ei și încearcă să-i asculte, să-i ajute și să-i ridice. O singură țară, arborând svastica pe blazon, și-a propus în epoca modernă nebunia de a-i extermina. Liderul ei visa la o rasă pură și s-au găsit destui scelerați care să-l urmeze. Unii, iată, dau din picioare și azi, ca niște gândaci căzuți pe spate. Trauma acestei experiențe funeste încă persistă.

Într-o Românie și așa sfâșiată de discordii, exact de-asta aveam nevoie: de un idiot ticălos, care se crede deștept nevoie mare și care ne dă soluția salvării: jumătate dintre români, cei care votează sau simpatizează cu PSD, la groapa de gunoi a istoriei. Și, pentru simplificare, mai pe scurtătură, la groapă.

Aveți curajul să vă gândiți ce-ar face acest diliu dacă i s-ar pune o mitralieră în mână?

Dacă nu se întreprinde ceva, rapid și radical, pentru anihilarea idioților agresivi precum cei doi pe care i-am zugrăvit cu silă mai sus, aceștia vor deveni în scurt timp teroriștii de mâine. Deja principala însușire au dobândit-o: ei vizează grupuri, nu persoane. Ei urăsc la grămadă, nu aleg.  Ieri își propuneau exterminarea evreilor, azi a pesediștilor.

Singura deosebire dintre Marian Ceaușescu și Andrei Caramitru (pe de o parte) și teroriștii care au comis crimele recente de la Viena (pe de altă parte) este că ai noștri nu au făcut încă rost de Kalashnikoave.

Dar, fiți convinși, le caută!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/caramitru.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/caramitru-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAndrei Caramitru,esuati,exterminare,idioti,Kalashnikov,Marian Ceausescu,PSD,rahat bici,teroristi,zvasticaIdioțenia, ca boală, are diverse forme de manifestare. În funcție de care oamenii normali la cap o tratează cu indiferență, cu compasiune, cu uimire și amuzament, cu prudență ori, în situații extreme, cu  halate albe, seringi și chiar cu cămăși de forță. Există idioți blânzi, incapabili de răutate, minciună și...Blog politic si polemic