Războiul cutiilor negre

Serviciile secrete au o particularitate ce le deosebeÈ™te radical de alte instituții ale statului: beneficiază de protecția unei confidențialități de fier. Atât din interior (agenții lor fiind instruiți È™i organizați în aÈ™a fel încât să nu transpire nimic, din ceea ce nu trebuie, în afară) cât È™i din exterior (unde legile de funcționare È™i control le asigură cadrul etanÈ™ necesar ținerii la distanță a amatorilor de scandal și de intruziuni de tot felul). (mai mult…)
continuare...

Strada Facebook și utopia Nicușor Dan

Candidatul NicuÈ™or Dan reprezintă, în mic, strada Facebook. Strada Facebook (SF) este o arteră pitorească a societății. Substituită aproape permanent de virtual, rămâne majoritatea timpului pustie în partea ei de promenadă urbană. Fiecare dintre cei care îi dau sens stă izolat, cu un monitor în față, în casa lui, în intimitatea lui, la fereastra lui cu vedere spre trotuarele goale. Interacționând cu alții de la distanță, în cultul asepsiei. (mai mult…)
continuare...

Mefistofelicul Klaus Johannis

Am spus-o și o repet: o prioritate pentru Klaus Johannis în acest mandat este să o împingă pe Laura Kovesi cât mai departe de o eventuală candidatură pentru Cotroceni în 2019 (sau mai devreme). Procentele șefei DNA în sondaje precum și devastatorul cuplu de forțe pe care domnia sa îl face cu generalul Coldea (dacă ne referim la persoane) sau cu SRI (dacă vorbim de instituții) reprezintă pentru Președintele României (omul care, constitutional judecând, ar trebui să fie cel mai puternic din țară), nu doar o amenințare ci și o sfidare teribilă. CoÈ™marul primului său mandat. (mai mult…)
continuare...

Regizorii de la Black Cube au terminat filmările la superproducția „Kovesi”. Acum fac montajul și teaser-ul. Spectacolul de gală, în curând!

Și n-au terminat aceste filmări în pripă, azi, aseară, ieri, ci mai demult, exact când trebuia: înainte de reînvestirea de către Președintele României  a Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la șefia DNA. În speranța că l-ar putea determina să n-o facă. (mai mult…)
continuare...

O aroganță de țoapă

Doamna Raluca Prună este un român de succes. A făcut ce-a făcut È™i s-a descurcat. Cu un tată fost înalt ofițer de securitate (conform demascării făcute de Mircea Răceanu în cartea "žInfern "š89"), cu un mentor fost procuror comunist (Monica Macovei), a împuÈ™cat fără mari strădanii È™i dotări personale  un post de funcționar european la Bruxelles, cu salariu de vedetă la Steaua (10 000 EUR pe lună); mic, poate, pentru fotbaliÈ™ti dar imens pentru conțopiÈ™ti. (mai mult…)
continuare...

Reînvestirea Laurei Codruța Kovesi de către Klaus Johannis s-ar putea să nu mai aibă nicio valoare. Este posibil ca È™efa DNA să-È™i dea singură demisia”¦

 Scandalul cu spionarea Laurei Kovesi de către firma de investigații a unor foști agenți Mossad a ațâțat în cel mai înalt grad imaginația comentatorilor. Privindu-l, ai impresia pătrunderii în interiorul unui labirint cu zeci de intrări dar și cu multiple ieșiri, ceea ce se abate de la regula de aur a labirintului.  Aceasta constă în existența mai multor intrări dar a unui singur traseu corect, cu o singură ieșire. Altfel spus, regula de aur a labirintului rezidă în existența unei soluții unice. (mai mult…)
continuare...