Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Incidentul izbucnit în interiorul PSD între deputatul Sebastian Ghiță și primarul Robert Negoiță este, pe lângă ceva foarte atipic în plină campanie electorală, și ceva foarte pilduitor: ilustrează primordialitatea intereselor de grup față de interesele de partid. Cearta celor doi, într-un format atât de violent, ne arată nouă, chibiților din afară, cum se abordează o succesiune de putere într-un regn înțesat de încrengături atavice, bazate pe influență și pe dictatul borșului pe nas.Zonele beligerante din cadrul PSD se conturează nu doar geografic, în funcție de localizarea baronilor săi emblematici (Vrancea, Constanța, Prahova, Mehedinți) ci și instituțional (servicii secrete, primării, agenții de control). Perspectiva promovării lui Victor Ponta la Cotroceni după alegerile prezidențiale a declanșat o furibundă luptă de repoziționare și consolidare a autorității în PSD. Cele două atracții principale generate de mirajul „Victor Ponta președinte” sunt fotoliile vacantate de acesta, de la Palatul Victoria și din Kiseleff 10.
Constat cu mândrie de inițiator cum tot mai mulți oameni din presă (ieri Nistorescu în Cotidianul, azi Negruțiu în Gândul și incă alții, mai mărunți, în diverse fițuici-satelit) descoperă și ei, într-o armonie atipică unei media atât de arțăgoase, ce pui de lele se anunță a fi (eu zic că deja este) acest sereist pe numele său Ghiță, împins la atac de nostalgici ai underground-ului mai ceva ca tancurile de la Intercontinental în noaptea de foc a revoluției.
Ascensiunea recentă a lui Sebastian Ghiță e jalonată de cel puțin 3 isprăvi care indică în spatele său o rachetă purtătoare, cu pavilionul sub anonimat: zdrobirea cu „sistem” a lui Sorin Ovidiu Vântu, înstărirea cu o televiziune dedicată unui viitor anunțat, fără Băsescu dar cu aceeași ocultă, și acoperirea misiunii de tutor al lui Victor Ponta printr-o sinecură de deputat.
Mai e ceva pe cât de straniu pe atât de ușor de sesizat în legătură cu pogorârea lui Sebastian Ghiță în politica greilor din România: atitudinea lui Traian Băsescu față de el. Marele guraliv îl atacă pe Ghiță cu o necaracteristică sfială, într-un fel în care parcă, mai degrabă, l-ar blagoslovi. Și cum „corb la corb nu-și scoate ochii” nici Ghiță nu pare a-și pune cu adevărat tunurile pe pletos. Plutește între cei doi o conivență de rockeri interpretând recviemuri la o schimbare, pe șest convenită, de dinastie.
Marele paracliser în toată această procesiune rituală este licuriciul vigilent. El ține clopotele sub control și încă analizează dacă în bisericuța România e preferabil, pentru el, să slujească în continuare un răsdrăcit de conjunctură sau să fie acceptat, cu instructajele de rigoare în ale bătutului de mătănii, un favorit al enoriașilor.
Am nădejdea, că până la urmă, cinismul probat al americanilor nu îi va lovi încă o dată pe români cu hirotonisirea acestui Băsescu updated and reloaded care se anunță a fi Sebastian Ghiță.

Contele de Saint GermainEditorialeCornel Nistorescu,Cotidianul,Gandul,Negrutiu,PSD,Robert Negoita,Sebastian Ghita,Sorin Ovidiu Vantu,Victor PontaIncidentul izbucnit în interiorul PSD între deputatul Sebastian Ghiță și primarul Robert Negoiță este, pe lângă ceva foarte atipic în plină campanie electorală, și ceva foarte pilduitor: ilustrează primordialitatea intereselor de grup față de interesele de partid. Cearta celor doi, într-un format atât de violent, ne arată nouă, chibiților...Blog politic si polemic