Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am primit un comentariu pe care îl consider remarcabil prin originalitatea şi logica sa. Vi-l împărtăşesc sub forma aceasta, mai vizibilă, şi vă invit, în măsura în care vă simţiţi incitaţi, să-l comentaţi.

Paralela Timoşenko – Năstase

Autor: @Intrigat

Din perspectiva mea, principala problemă a acestui scandal este una veche, dar căreia eu personal nu i-am sesizat toate implicaţiile, până astăzi. E vorba de paralela Timoşenko-Năstase. Am căutat să aflu care ar fi motivul pentru care Iulia Timoşenko este, prin axiomă deja, considerată deţinut politic iar Adrian Năstase, nu, cam tot prin axiomă. Niciun băsist, care, în mod tradiţional, a respins furibund această paralelă făcută de Victor Ponta, n-a fost capabil să ofere cel mai mic argument în favoarea poziţiei sale. Nu mă întreb de ce, pentru că răspunsul corect, pe care nimeni n-a avut curajul să-l ofere, este că Timoşenko e deţinut politic pentru că aşa a zis Comisia Europeană, plus toate cancelariile vestice. N-are rost să mă întreb dacă băsiştii noştri au citit vreo pagină din dosarul instrumentat de justiţia ucraineană Iuliei Timoşenko. Întrebarea mea e dacă vreun oficial european sau american a făcut asta, înainte să decreteze că Timoşenko e o biată martiră, victimă politică a pro-rusului Viktor Ianukovici. Şi dacă da, care e documentul în baza căruia a ajuns la concluzia că fostul prim-ministru al unei ţări cel puţin la fel de corupte ca a noastră e complet nevinovat de acuzaţiile de trafic de influenţă şi luare de mită care i s-au adus. Dacă nu, deja anvergura problemei începe să mă îngrozească, dacă socotim faptul că înainte de Vilnius, Ucrainei i s-a cerut, mai direct, mai indirect, s-o elibereze pe Iulia Timoşenko, condiţie mai mult sau mai puţin obligatorie pentru semnarea Acordului de asociere. Dacă raţionamentul făcut la nivel european e că Timoşenko e nevinovată pentru că Ianukovici e omul lui Putin, iar Năstase e vinovat pentru că Băsescu e omul lui Obama sau Merkel ori ceva în genul ăsta, eu personal voi considera că Tratatul Uniunii Europene a fost făcut pentru a fi utilizat la toaletă. Imixtiunea politicului în justiţie şi lipsa de independenţă a justiţiei capătă un nou sens: blamabilă în România, lăudabilă la Bruxelles şi Washington. Dacă e aşa, nu-mi rămâne decât să dau dreptate unui comentator care a spus pe un blog că în cazul ăsta, justiţia nu e băsistă, ci e coloana a cincea a unei/unor puteri suzerane iar Traian Băsescu nu e decât unul din capetele hidrei, nu capul nemuritor. În cazul ăsta, ultima licărire de speranţă că în România s-ar mai putea schimba ceva în viitorul cât de cât apropiat a murit definitiv în ce mă priveşte şi lucrul care mă deranjează cel mai rău este că am crezut cu adevărat că termeni ca ˝rule of law˝, ˝attachment to the principles of liberty, democracy and respect for human rights and fundamental freedoms˝ au o consistenţă reală. Dacă oficialii UE şi SUA sunt cei care decid cine e deţinut politic şi cine nu într-un stat suveran şi fac asta în văzul tuturor, nu închişi într-un birou de la Bruxelles sau Washington, la ce altceva mă mai pot aştepta de la dânşii?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Angela Merkel,attachment to the principles of liberty,Comisia Europeana,democracy and respect for human rights and fundamental freedoms,Iulia Timosenko,Obama,rule of law,Victor Ponta,Vladimir PutinAm primit un comentariu pe care îl consider remarcabil prin originalitatea şi logica sa. Vi-l împărtăşesc sub forma aceasta, mai vizibilă, şi vă invit, în măsura în care vă simţiţi incitaţi, să-l comentaţi. Paralela Timoşenko - Năstase Autor: @Intrigat Din perspectiva mea, principala problemă a acestui scandal este una veche, dar căreia...Blog politic si polemic