Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Vulnerabilitatea ca drog

După revoluţie, AP s-a trezit bombardat cu note de plată morală pentru excesele poetului considerat de curte. Într-un celebru pamflet, Gabriel Liiceanu îl includea pe lista principalilor destinatari ai “Apelului către lichele”.

Vulnerabil la lapidări precum anterior la osanale, AP a căzut. Repetat. Niciodată însă în genunchi.  

Ridicările i-au fost lente şi incomplete. Povara recursului la trecut, activată de inamicii săi ori de câte ori încerca să cucereasca prezentul, părea implacabilă ca o fatalitate.

Până când poetul a aflat că s-ar putea să moară curând.

A scris, deprimat, un articol de om învins. Pe forumul acelui articol am postat un comentariu intitulat “Cotidianul ca muză” (vezi articolul pe blog) pe care îl încheiam astfel:

“Rareori în viaţă ţi se oferă a doua şansă.  Lupta cu prima dictatură se pare că ai pierdut-o. Reabilitează-te, nemureşte-te, căştigând-o pe aceasta, cu a doua dictatură.”

Nu ştiu dacă mesajul meu l-a influenţat. Poate nici nu l-a citit. Asta nu-mi subminează însă bucuria de a vedea în ultimele zile dinaintea morţii un AP renăscut. Şi nu oricum ci pe baricadele alunecoase şi pline de primejdii ale luptei inegale cu un preşedinte furios şi răzbunător.

Răul se răscumpără cu bine. A păcătuit aliindu-se cu un dictator, expiază războindu-se cu altul. Combustibilul forţei actuale este trecuta slăbiciune.

Daca a castigat ori nu turnirul cu Băsescu, puţin mai contează. Trecerea lui în eternitate s-a facut cu capul sus.

P.S. La Gabriel Liiceanu observăm reversul situaţiei descrise aici : fără a fi fost un disident pe vremea lui Ceauşescu, se complace a fi considerat astăzi un membru marcant al aşa numitului grup « intelectualii lui Băsescu ».

Prin modul în care a ales să moară, AP comite şi un act de justiţie morală redirecţionând, după 20 de ani, “Apelul către lichele”, către actualii săi destinatari, componenţii acestui grup.

Contele de Saint GermainEditorialeadrian paunescu,in memoriam,paunescuVulnerabilitatea ca drog După revoluţie, AP s-a trezit bombardat cu note de plată morală pentru excesele poetului considerat de curte. Într-un celebru pamflet, Gabriel Liiceanu îl includea pe lista principalilor destinatari ai 'Apelului către lichele'. Vulnerabil la lapidări precum anterior la osanale, AP a căzut. Repetat. Niciodată însă în genunchi.   Ridicările...Blog politic si polemic