Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Vulnerabilitatea ca drog

După revoluție, AP s-a trezit bombardat cu note de plată morală pentru excesele poetului considerat de curte. Într-un celebru pamflet, Gabriel Liiceanu îl includea pe lista principalilor destinatari ai „Apelului către lichele”.

Vulnerabil la lapidări precum anterior la osanale, AP a căzut. Repetat. Niciodată însă în genunchi.  

Ridicările i-au fost lente și incomplete. Povara recursului la trecut, activată de inamicii săi ori de câte ori încerca să cucereasca prezentul, părea implacabilă ca o fatalitate.

Până când poetul a aflat că s-ar putea să moară curând.

A scris, deprimat, un articol de om învins. Pe forumul acelui articol am postat un comentariu intitulat „Cotidianul ca muză” (vezi articolul pe blog) pe care îl încheiam astfel:

„Rareori în viață ți se oferă a doua șansă.  Lupta cu prima dictatură se pare că ai pierdut-o. Reabilitează-te, nemurește-te, căștigând-o pe aceasta, cu a doua dictatură.”

Nu știu dacă mesajul meu l-a influențat. Poate nici nu l-a citit. Asta nu-mi subminează însă bucuria de a vedea în ultimele zile dinaintea morții un AP renăscut. Și nu oricum ci pe baricadele alunecoase și pline de primejdii ale luptei inegale cu un președinte furios și răzbunător.

Răul se răscumpără cu bine. A păcătuit aliindu-se cu un dictator, expiază războindu-se cu altul. Combustibilul forței actuale este trecuta slăbiciune.

Daca a castigat ori nu turnirul cu Băsescu, puțin mai contează. Trecerea lui în eternitate s-a facut cu capul sus.

P.S. La Gabriel Liiceanu observăm reversul situației descrise aici : fără a fi fost un disident pe vremea lui Ceaușescu, se complace a fi considerat astăzi un membru marcant al așa numitului grup « intelectualii lui Băsescu ».

Prin modul în care a ales să moară, AP comite și un act de justiție morală redirecționând, după 20 de ani, „Apelul către lichele”, către actualii săi destinatari, componenții acestui grup.

Contele de Saint GermainEditorialeadrian paunescu,in memoriam,paunescuVulnerabilitatea ca drog După revoluție, AP s-a trezit bombardat cu note de plată morală pentru excesele poetului considerat de curte. Într-un celebru pamflet, Gabriel Liiceanu îl includea pe lista principalilor destinatari ai 'Apelului către lichele'. Vulnerabil la lapidări precum anterior la osanale, AP a căzut. Repetat. Niciodată însă în genunchi.   Ridicările...Blog politic si polemic